Ny kontorschef rekryteras internt i London - C.F. Møller. Photo: C.F. Møller Architects / Diogo Carlos Mendes
Ny kontorschef rekryteras internt i London - C.F. Møller. Photo: C.F. Møller Architects / Diogo Carlos Mendes
13.3.2022

Ny kontorschef rekryteras internt i London

C.F. Møller Architects utser Sam Whatman till kontorschef för C.F. Møller Architects filial i London, efter att ha arbetat för byrån i tretton år.

Sam Whatman, Arkitekt DipArch RIBA, har arbetat för C.F. Møller Architects i London sedan 2009 där han började som arkitekt och blev projektledare 2013. År 2016 utsågs han till associerad partner och tar nu steget in i en ny roll som kontorschef för att leda avdelningen tillsammans med nuvarande kontorschef Teva Hesse, M.Arch, MAA.
Ny kontorschef rekryteras internt i London - C.F. Møller. Photo: C.F. Møller Architects / Mew

”Jag är glad att vi kan utse Sam Whatman till kontorschef. Det har varit ett nöje att följa Sam Whatman och hans arbete och engagemang för att skapa innovativa och hållbara lösningar baserade på väl drivna processer och en god förståelse för hur vi ska översätta våra nordiska värderingar till en brittisk kontext till våra kunders belåtenhet i Storbritannien”, säger Lone Bendorff, VD och partner, C.F. Møller Architects.

Ny kontorschef rekryteras internt i London - C.F. Møller. Photo: C.F. Møller Architects / Diogo Carlos Mendes

C.F. Møller Architects kontor i London etablerades 2001 efter beställningen av Darwin Centre Phase II-utbyggnaden av Londons Natural History Museum. Studion har 22 anställda och är beläget i kontorsbyggnaden Telephone House i hjärtat av Shoreditch.

”Jag är glad över att acceptera denna utnämning och ser fram emot att hjälpa C.F. Møller London att leverera fler exemplariska projekt över hela Storbritannien och bygga vidare på vårt nära samarbete med resten av C.F. Møller-teamet”, säger Sam Whatman, ny kontorschef för C.F. Møller Architects i London.

Springfield University Hospital / C.F. Møller Architects - Ny kontorschef rekryteras internt i London - C.F. Møller. Photo: Pavel Vavilov Studio

Skandinaviskt DNA och lokal expertis

Med en etablerad närvaro i Storbritannien har London-filialen utvecklat lokal expertis inom flera sektorer, samtidigt som den kan dra nytta av kunskap och resurser från filialer i Skandinavien för att leverera stora projekt. Bland de aktuella projekten finns Springfield Hospital som bygger på konceptet ”Healing Architecture”, som kommer att vara klart 2022. Ett annat aktuellt projekt är Mountbatten House i staden Chatham i Kent, ett exempel på hållbar adaptiv återanvändning av en övergiven kontorsbyggnad till högkvalitativa bostäder och offentlig användning. Ett annat transformativt uppdrag är förnyelsen av ett otillgängligt industriellt hamnområde i Holes Bay, Poole, som kommer att bli ett nytt livligt bostadsområde med översvämningsskyddslösningar. Inom bostadssektorn arbetar avdelningen för närvarande med Blackhorse Yard i London, som är en del av Mayer of Londons program för bostäder till överkomliga priser, Golden Mede i Waddesdon för Rothschild Foundation och flera projekt för Swan och Catalyst Housing Associations.

Greenwich Low Carbon Energy Centre / C.F. Møller Architects - Ny kontorschef rekryteras internt i London - C.F. Møller. Photo: Mark Hadden

Om Sam Whatman

Sam Whatman utbildade sig till arkitekt vid Glasgow School of Art och sedan han kom till C.F. Møller har han lett projekt inom många olika sektorer, med fokus på bostäder, hälsovård och byggnader för energiinfrastruktur.

Tillsammans med bostadsutvecklingar för Peabody Trust och Athletes Village 2012 i London var Sam ansvarig för att leverera Greenwich Peninsula Low-Carbon Energy Centre, ett samarbete mellan hållbar urban infrastruktur, arkitektur och konst i stor skala. På senare tid har Sam specialiserat sig på utformning av hälso- och sjukvård och har levererat Springfield Hospital, en ny stor sjukhusanläggning i Tooting Bec, Wandsworth, som kommer att tillhandahålla välbehövliga resurser för mentalvård för fem stadsdelar i södra London.

Fler nyheter

 
Visa fler nyheter