LEGO Campus / C.F. Møller Architects - LEGO-koncernen öppnar ett nytt campus med leken i centrum i Billund, Danmark - C.F. Møller. Photo: C.F. Møller Architects / LEGO / Adam Mørk
LEGO-koncernen öppnar ett nytt campus med leken i centrum i Billund, Danmark - C.F. Møller. Photo: C.F. Møller Architects / LEGO / Adam Mørk
5.4.2022

LEGO-koncernen öppnar ett nytt campus med leken i centrum i Billund, Danmark

LEGO® Campus är utformat för att inspirera till innovation och kreativitet för cirka 2 000 anställda och för att ge en kreativ bas för alla LEGO-anställda över hela världen.

 

Efter fem års byggande och planering firar LEGO-koncernen i dag den officiella invigningen av sitt toppmoderna campus vid huvudkontoret i Billund, Danmark. Campuset, som är designat av C.F. Møller Architects, är 54 000 kvadratmeter stort och skapar en innovativ arbetsplats för cirka 2 000 medarbetare och ett ”hem-bort-från-hemmet” för alla LEGO-koncernens medarbetare över hela världen.

 

Campuset återspeglar LEGO-koncernens värderingar "Fantasi, skoj, kreativitet, omtanke, lärande och kvalitet" och har utformats för att skapa en lekfull, inkluderande och samarbetsinriktad miljö som gör det möjligt för de anställda att utveckla de bästa lekupplevelserna för barn över hela världen.

LEGO-koncernen öppnar ett nytt campus med leken i centrum i Billund, Danmark - C.F. Møller. Photo: C.F. Møller Architects / LEGO / Adam Mørk

"Det är med stor stolthet som vi nu inviger LEGO® Campus, ett projekt som har skapats i ett förtroendefullt och inspirerat samarbete där alla parter har fokuserat på att skapa en unik, levande och hållbar kontorsbyggnad, fylld av överraskningar och lek som främjar samarbete, kreativitet och koncentration.

Arkitekturen är tänkt som en ministad, bestående av hus som bildar inre gator, torg och gårdar, där arbetsplatser, kvarter och aktivitetsområden smälter samman med det omgivande landskapet med gröna takytor, terrasser och trädgårdar. Vi ser fram emot att LEGO Campus ska bebos och vidareutvecklas av LEGO-anställda", säger Klaus Toustrup, arkitekt, partner på C.F. Møller Architects.

LEGO-koncernen öppnar ett nytt campus med leken i centrum i Billund, Danmark - C.F. Møller. Photo: C.F. Møller Architects / LEGO / Adam Mørk

Ett viktigt inslag i LEGO® Campus är "People House", ett koncept som utvecklats i nära samarbete med de anställda och som ger alla kollegor möjlighet att nätverka och leka under och efter arbetstid. De första ritningarna utvecklades 2014 och "People House" är bara en av de många funktioner på campus som möjliggör en mer flexibel miljö för arbete och lek och som återspeglar den hybridarbetsform som tillämpas inom LEGO-koncernen. "People House" är en plats för avkoppling, inspiration och uppladdning och har bland annat följande faciliteter: en toppmodern fitnessstudio, kreativa verkstadsutrymmen, ett LEGO-boende för gästande anställda, en biograf, en utomhuspark och aktivitetszon, ett kök för gemensam matlagning och nätverkande samt en hälsoklinik. Anställdas familjer är också välkomna att använda faciliteterna.


"Det är ett stort ögonblick att se vårt nya campus officiellt invigt efter många års planering och byggande. Många kollegor har bidragit till att forma en arbetsplats som speglar våra värderingar och inger en känsla av glädje, inte bara för våra anställda i Billund, utan för alla våra LEGO-team över hela världen som regelbundet besöker oss. Vårt uppdrag är att inspirera barn, så det är viktigt att vi tillhandahåller en levande och lekfull arbetsplats som gör det möjligt för våra medarbetare att leverera inspirerande upplevelser för barn, säger Niels B. Christiansen, VD för LEGO-koncernen.

LEGO-koncernen öppnar ett nytt campus med leken i centrum i Billund, Danmark - C.F. Møller. Photo: C.F. Møller Architects

Skapa en hållbar arbetsplats
Hållbarhet är ett fokusområde för LEGO-koncernen, och detta har varit centralt för utformningen av det nya campuset. Campus har uppnått en LEED-certifiering på guldnivå och är en högkvalitativ kontorsbyggnad med låg energiförbrukning som delvis drivs av solpaneler som installerats på taket på den närliggande parkeringsanläggningen.
Campus har dessutom följande egenskaper:


- Särskilda gipsfiberskivor - som sparade 650 000 kg CO2 utsläpp under byggandet, dessutom återvanns 1 000 ton byggavfall under byggprocessen.
- Sedumväxter på takytorna som samlar upp regnvatten som bevattnar de omgivande grönområdena.
- Arbetsplatsavfallet sorteras i tio olika kategorier.
- Flexibla och öppna arbetsytor med "gröna" avskiljningar av växter och planteringar.
- Alla utemöbler har tillverkats av LEGO-klossar som är avfall. 5 000 kg LEGO-avfall har återvunnits.

- Fokus på biologisk mångfald med en mängd inhemska växter, träd och naturliga miljöer som planterats för att stödja djurlivet.


LEGO Campus öppnas officiellt den 5 april för alla LEGO kollegor och deras familjer. LEGO-koncernen firar 90-årsjubileum i år och har vuxit från en liten snickarverkstad till ett varumärke som finns i mer än 130 länder världen över.


För ytterligare information, vänligen kontakta media@lego.com 


Om LEGO Group:
LEGO-koncernens uppdrag är att inspirera och utveckla morgondagens byggare genom lekens kraft. LEGO System in Play, med sin grund i LEGO klossar, gör det möjligt för barn och fans att bygga allt de kan föreställa sig.
LEGO-koncernen grundades i Billund i Danmark 1932 av Ole Kirk Kristiansen, och namnet kommer från de två danska orden LEg GOdt, som betyder "lek väl". Idag är LEGO-koncernen fortfarande ett familjeägt företag med huvudkontor i Billund och produkter som säljs i mer än 130 länder världen över. För mer information: www.LEGO.com

 

Projektbeskrivning
Media Kit
LEGO Group Media Kit

Fler nyheter

 
Visa fler nyheter