Granton Waterfront / C.F. Møller Architects in collaboration with Smith Scott Mullan Associates - C.F. Møller Architects og Smith Scott Mullan Associates står sammen bag byfornyelsesprojektet Granton Waterfront i Skotland - C.F. Møller. Photo: C.F. Møller Architects / Smith Scott Mullan
4.7.2022

C.F. Møller Architects og Smith Scott Mullan Associates står sammen bag byfornyelsesprojektet Granton Waterfront i Skotland

Skabelsen af en bæredygtig ny kystby med god transportinfrastruktur ved Granton Waterfront i Edinburgh, med en anlægssum på 1,3 mia. GBP, og som udvikles af C.F. Møller Architects i samarbejde med Smith Scott Mullan, har nået næste store milepæl.

 

Efter en offentlig udbudsproces har byrådet i Edinburgh meddelt, at Cruden Group er den foretrukne tilbudsgiver. Cruden er gået sammen med det førende skandinaviske arkitektfirma C.F. Møller, der samarbejder med det lokale prisbelønnede arkitektfirma Smith Scott Mullan, om at gennemføre første fase af Edinburgh byråds ambitiøst skitserede tanker om at revitalisere området.


C.F. Møller har stor international erfaring med kystfornyelse i stor skala, og Smith Scott Mullan har stor erfaring med at byfornyelse og boligbyggeri i Skotland. Sammen sætter de ekstremt høje standarder og projektet vil blive anvendt som fremtidens reference for hovedstadens "20-minutters nabolagsmodel", der skal sikre, at de mennesker, der bor i området, har alle de nødvendige faciliteter, herunder erhvervslokaler, detailhandel og kulturelle muligheder tæt på hjemmet.

 

I de følgende år vil teamet beskæftige sig med det forudgående udviklingsarbejde, herunder detaljeringsarbejde til omkring 750 CO2-neutrale ejer- og lejeboliger, erhvervslokaler, ny og bedre bæredygtig transportinfrastruktur og et offentligt rum, der skal forbinde de omkringliggende kvarterer med havnefronten.

Rolf Nielsen, C.F. Møller Architects - C.F. Møller Architects og Smith Scott Mullan Associates står sammen bag byfornyelsesprojektet Granton Waterfront i Skotland - C.F. Møller. Photo: C.F. Møller Architects / Mew

Rolf Nielsen, arkitekt og associeret partner hos C.F. Møller Architects, siger: "Vi er henrykte over, at byrådet i Edinburgh har valgt vores forslag, som er udarbejdet i tæt samarbejde med Cruden Homes og Smith Scott Mullan Associates. Vores landskabsstyrede tilgang med fokus på bæredygtige samfund vil skabe nye forbindelser fra Edinburgh til fjorden Firth of Forth, og vi ser frem til at samarbejde med vores lokale partnere om at skabe CO2-neutrale boliger i forskelligartede kvarterer, der har en god landskabskvalitet. Jeg mener, at denne godkendelse af vores udkast siger meget om, hvor dygtigt vores team er, og jeg lykønsker oprigtigt alle, der har været involveret."


Eugene Mullan, arkitekt og direktør for Smith Scott Mullan, siger: "Vi er begejstrede for muligheden for at tegne dette nye bæredygtige kystnære kvarter i Edinburgh. Bygherren og designteamet har samarbejdet effektivt om at lave forskellige udkast, der lever op til det ambitiøse oplæg for det nye byfornyelsesområde med blandet anvendelse og kravene i business casen. C.F. Møller Architects internationale designekspertise og vores teams detaljerede lokalkendskab vil skabe et markant og relevant koncept til Granton Waterfront. Vi ser frem til at fortsætte vores mangeårige samarbejde med både byrådet i Edinburgh og Cruden Group."


Udover nye boliger omfatter projektets første fase også en ny skole og et nyt lægehus. Derudover vil teamet også arbejde på at fremlægge en lavemissionsenergiløsning til første og fremtidige faser af projektet, hvilket bidrager til Edinburgh byråds mål om at blive CO2-neutral inden 2030.


Fraser Lynes, direktør for Cruden Group, siger: "Vi er begejstrede for at gentænke Granton Waterfront og skabe et helt nyt kystkvarter, der understøtter en bæredygtig levevis ved havnefronten med CO2-neutrale boliger, kun tre mil fra byens centrum. Denne nye transformerende tilgang til byudvikling vil være fremtidens reference, efterhånden som vi genforbinder hovedstaden med Firth of Forth og skaber et nyt kystkvarter, der bliver et af Europas største."

 

Om Granton Waterfront
Granton Waterfront ligger kun tre mil nord for Edinburghs centrum og har en rig industri- og søfartshistorie. Granton Waterfront har en enestående udsigt over Firth of Forth og er beliggende i en "halskæde" af kystsamfund fra Cramond i vest til Portobello i øst. Granton er et af Skotlands største henlagte områder og et af dets mest storslåede grønne områder ved kysten. Projektet giver mulighed for at stå i spidsen for byens håndtering af klimakrisen med en ambitiøs vision, der virkelig kan ændre folks hverdag.

 

 

https://www.crudengroup.co.uk/group/news/council-s

Flere nyheder

 
Vis flere nyheder