R.U.M modtager Green Product Award i München, Tyskland.  - C.F. Møller
16.3.2020

R.U.M modtager Green Product Award i München, Tyskland.

R.U.M er designet af C.F. Møller Architects og produceret af Wehlers. R.U.M (ReUsed Materials) er en bæredygtig stol med plastskaller fremstillet af fiskenet, der samles op fra verdenshavene.
R.U.M modtager Green Product Award i München, Tyskland.  - C.F. Møller
R.U.M modtager Green Product Award i München, Tyskland.  - C.F. Møller

Siden 2013 har Green Product Award, én gang om året, hædret de bedste innovative og bæredygtige produkter og tjenester. Prisen er både rettet mod nationale og internationale, etablerede- og nystartede virksomheder.

 

”Med R.U.M stolen har vi ydet et lille bidrag til en løsning af problemet med plast i havene ved at arbejde med havplast som en ressource.  Det har været en væsentlig drivkraft i designet af stolen at dokumentere, at det er muligt at up-cycle havplast til et smukt og anvendeligt møbel. Det er dejligt, at andre også synes, det er lykkedes, og vi er selvfølgelig glade og stolte over nu at blive anerkendt med en Green Product Award”, siger Jon Brøcker, Afdelingschef Industrial Design, Designer og Arkitekt maa.

 

”Brugen af ​​havplast og cirkulær økonomi var designkonceptet, da C.F. Møller Architects og Wehlers indledte samarbejdet om at skabe R.U.M. Nu er R.U.M blevet tildelt en pris for præstationen – Awesome”, siger Henik Holm, Direktør i Wehlers.

 

Omsætte bæredygtighed til smukt design

Stabelstolen er fra de første skitser formgivet med tanke på cirkulær økonomi med et sæde, ryg og rørsko formstøbt af granuleret fiskenet monteret på et stel af stål.

Den store udfordring har været at omsætte bæredygtighed til et nyt og holdbart designudtryk. Løsningen er de synlige og selvforklarende samlinger mellem stel og plastskaller, der både signalerer og fremmer genanvendelighed til nye stole eller andre produkter.

 

Den karakterfulde kobling mellem stel og skaller er udført, så sædets og ryggens form i kombination med stellets geometri og proportionering giver den bedst mulige siddekomfort. Mødet mellem ryggen og stellet er udformet som et velplaceret og ergonomisk greb, der gør det let at håndtere stolen og flytte rundt på den med en hånd. Samtidig skaber det et legende og stiliseret bølgemotiv, når stolene opstilles i rækker.

 

R.U.Ms på en gang venlige, afdæmpede og funktionelle udtryk er rundet af den nordiske designtradition. Det ses bl.a. med sædets og ryggens blødt afrundede, organiske former, der sender en venlig hilsen til strandens sten og det hav, som R.U.M. er med til at gøre en lille smule renere.

 

Green Product Award
R.U.M Chair

Flere nyheder

 
Vis flere nyheder