C.F. Møller Architects vinder stort sygehusprojekt i Finland - C.F. Møller. Photo: TAYS
 C.F. Møller Architects vinder stort sygehusprojekt i Finland - C.F. Møller. Photo: Mew
5.1.2021

C.F. Møller Architects vinder stort sygehusprojekt i Finland

I samarbejde med finske rådgivere har C.F. Møller Architects vundet opgaven med at foretage en 160.000 m² stor udvidelse af Tampere Universitetshospital, Finland.

 

Tampere Universitetshospital tilbyder hvert år krævende og specialiserede behandlinger til næsten en million finner inden for næsten alle medicinske specialer, fra behandlinger på skadestuen til rehabilitering af patienter. Størstedelen af patienterne behandles på universitetshospitalet i Tampere, men hospitalet har brug at blive moderniseret for løbende at sikre effektiv pleje og optimale arbejdsforhold for personalet.

 

C.F. Møller Architects har vundet projektet med at modernisere hospitalet i samarbejde med et team ledet af HTJ Ltd, en af de førende byggerådgivere i Finland. C.F. Møller Architects vil som international arkitektvirksomhed samarbejde med nogle af de kendteste lokale arkitektfirmaer for at sikre, at Tampere Universitetshospital får et helt nyt, moderne hospitalskompleks, der opfylder behovet for en fremtidssikret hospitalsstruktur og en arkitektur, der understøtter helbredelse af patienterne og sikrer gode arbejdsforhold for personalet. Dette opnås ved at udforme et indbydende hospital med fokus på bl.a. ensengsstuer og patientfokuserede processer.

 

Projektet vil blive gennemført over en 10-årig periode og starter med udgangspunkt i en ny masterplan, som vil danne grundlag for de kommende faser. Arbejdet forventes at begynde i starten af 2021.

Med dette projekt vil C.F. Møller Architects fortsat anvende og udvide deres særlige evidensbaserede tilgang (også kendt som Healing Architecture) og erfaringer med store hospitalsprojekter til de europæiske markeder.

 

- Vi møder stor interesse for vores sygehusprojekter. Ikke mindst Aarhus Universitetshospital, Akershus Universitetshospital i Oslo og Akut- og Infektionsklinikken i Malmø har banet vejen for store sygehuskonkurrencer i Europa, siger arkitekt og partner Klavs Hyttel og uddyber:

- Vores tilgang til hospitalsarkitektur er baseret på vores skandinaviske rødder og værdier,der sætter mennesket i centrum, kombineret med evidensbaseret arkitektur. Denne tilgang giver effektive hospitaler med fokus på mennesker, og vi er glade og meget stolte over, at dette projekt giver os mulighed for at implementere det i en finsk kontekst.

 

Press Release from Tays

The new psychiatric clinic at Tampere University Hospital, a building to support patients’ healing process and the staff’s work environment – a beneficial environment for the good of all. - C.F. Møller Architects vinder stort sygehusprojekt i Finland - C.F. Møller. Photo: C.F Møller Architects & Aihio Arkkitehdit Oy

Ekspertise inden for sundhedspleje

 

C. F. Møller Architects er allerede i gang med at opføre et nyt psykiatrisk hospital til Tampere Universitetshospital. Et projekt, der blev vundet i samarbejde med det finske arkitektfirma Aihio Arkkitehdit Oy i 2017. Derudover er healthcare-eksperter fra C.F. Møller Architects bl.a. i gang med en udvidelse af Danderyd Hospital i Stockholm, en udvidelse af både det fredede RWTH Aachen Universitetshospital og Städtisches Klinikum Braunschweig i Tyskland samt to psykiatriske hospitaler i London.

 

Holdet bag Tampere Universitetshospital består af C.F. Møller Architects og:

 • Rakennuttajatoimisto HTJ Oy
 • Raami Arkkitehdit Oy
 • Arkitektkontor Tähti-Set Oy
 • Arkitekter Kontukoski Oy
 • UKI Arkkitehdit Oy
 • Aihio Arkkitehdit Oy
 • A-Ingenjörer
 • Insinööritoimisto AX-LVI Oy
 • Granlund Tammerfors Oy
 • Delfoi Oy
 • Projektivisio Oy
 • Granlund Oy

Flere nyheder

 
Vis flere nyheder