C.F. Møller Architects og Sveafastigheter har fået grønt lys til opførelsen af senior-, pleje- og omsorgsboliger i det centrale Simrishamn i Sverige.  - C.F. Møller. Photo: C.F. Møller Architects
C.F. Møller Architects og Sveafastigheter har fået grønt lys til opførelsen af senior-, pleje- og omsorgsboliger i det centrale Simrishamn i Sverige.  - C.F. Møller
22.12.2020

C.F. Møller Architects og Sveafastigheter har fået grønt lys til opførelsen af senior-, pleje- og omsorgsboliger i det centrale Simrishamn i Sverige.

Med et gennemarbejdet koncept for boliger til ældre med fokus på bæredygtighed og god arkitektur har C.F. Møller Architects sammen med boligadministrations- og udviklingsfirmaet Sveafastigheter fået tilladelse til opførelse af 80 seniorboliger samt pleje- og omsorgsbyggeri med 60 lejligheder ved havneområdet i det centrale Simrishamn ved Sveriges østkyst.

 

Sveafastigheter har i samarbejde med C.F. Møller Architects' kontor i Malmø udarbejdet et forslag til fremtidens ældreboliger omfattende senior-, pleje- og omsorgsboliger i det centrale Simrishamn. Med bæredygtighed og god arkitektur i fokus spiller boligerne godt sammen med nærheden til havet og havnen samt med Simrishamns bybillede. Byggetilladelsen omfatter seniorboliger med ca. 80 lejligheder samt pleje- og omsorgsboliger med 60 lejligheder.

 

- Det er en spændende byggetilladelse på et attraktiv sted i Simrishamn med udsigt over havet og kontakt med livet i havnen. Vi har udformet forslaget som et parkområde med arkitekturen integreret, der sætter miljø og mennesker i fokus. Vi ser frem til at fortsætte det tætte samarbejde med Sveafastigheter og Simrishamn Kommune," siger Ola Jonsson, associeret partner og ansvarlig for C.F. Møllers kontor i Malmø.

 

Sveafastigheter

Fokus på naboskab


Boligmassen i Simrishamn suppleres med livsstilsboliger til ældre med både seniorboliger samt pleje- og omsorgsboliger, så flere kan blive i eget lokalområde, også selvom deres behov måtte ændre sig. Simrishamns byudviklingsmuligheder udnyttes samtidig med, at der skabes boliger til ældre i den indre by, hvilket er meget efterspurgt. Den nye bebyggelse skaber nye mål, der gavner hele det centrale Simrishamn og spiller sammen med byens unikke struktur. "Vi er meget glade for, at Simrishamn Kommune har givet tilladelse til vores koncept. Vores forslag fokuserer på de unikke forhold på stedet, god arkitektur med langsigtet og ansvarligt ejerskab og egen administration. Nu ser vi frem til et langvarigt samarbejde med Simrishamn Kommune om udviklingen af byen", siger Carl Auer, områdeansvarlig for pleje- og omsorgsboliger hos Sveafastigheter.

 

Boligerne vil være en velkommen tilføjelse til indkvartering for ældre i Simrishamn. Her kan seniorer få mulighed for at bo på et af Sveriges smukkeste steder med god adgang til service og offentlig transport samt i gåafstand fra havnen og byens centrum. Med solceller på hustagene og pudsede træfacader vil boligerne være i god harmoni med de eksisterende bygninger i området. Byggeriet er estimeret til at starte ved årsskiftet 2022-2023.

 

"At kunne tilbyde boliger af høj kvalitet til ældre i disse smukke omgivelser er helt i tråd med vores vision for byen og kommunen. Projektet er baseret på et helhedskoncept, som vi mangler i Simrishamn, og som vi ved er efterspurgt af mange," siger Jeanette Ovesson, formand for kommunalbestyrelsen i Simrishamn.

 

C.F. Møller Architects er en af Skandinaviens førende arkitektfirmaer med mere end 90 år med prisvindende projekter i Norden og resten af verden. C.F. Møller er kendt for at skabe arkitektonisk kvalitet baseret på innovation, erfaring og nordiske værdier, der sikrer bæredygtige og æstetiske løsninger med varig værdi for kunder, brugere og samfund.

C.F. Møller Architects og Sveafastigheter har fået grønt lys til opførelsen af senior-, pleje- og omsorgsboliger i det centrale Simrishamn i Sverige.  - C.F. Møller. Photo: Mew

Flere nyheder

 
Vis flere nyheder