Nomineret til en EU mies award 2022 - C.F. Møller. Photo: Mark Hadden
4.1.2021

Nomineret til en EU mies award 2022

Biomedicum i Stockholm, tegnet af C.F. Møller Architects for Akademiska Hus og Karolinska Institutet, er nomineret til en European Union Prize for Contemporary Architecture - Mies van der Rohe Award 2022.
Nomineret til en EU mies award 2022 - C.F. Møller. Photo: Mark Hadden
Nomineret til en EU mies award 2022 - C.F. Møller. Photo: Mark Hadden

Det nye laboratoriebyggeri Biomedicum er et kraftcenter for forskningen ved Karolinska Institutet i Stockholm, der er et af verdens førende medicinske universiteter, bl.a. kendt for at udpege modtagerne af Nobel-prisen i medicin eller fysiologi.


Biomedicum stod færdigt i 2018, før tid og under budget, og har siden modtaget en række priser så som en MIPIM Award i kategorien ’Best Healthcare Development’, Architecture MasterPrize - Healthcare Architecture 2019, CODAawards - Healthcare Winner 2019 og er blevet valgt som Årets Bygge (årets bygning) i Sverige i 2019.


The European Union Prize for Contemporary Architecture - Mies van der Rohe Award (EU mies award) er en pris, der uddeles hvert andet år af Den Europæiske Union og Fundació Mies van der Rohe, Barcelona, for at anerkende og belønne fremstillingen af arkitektonisk kvalitet i Europa. Prisen opfattes som en af de mest prestigefyldte europæiske priser.

 

Bygherre: Akademiska Hus (bygherre) og Karolinska Instituttet (lejer).
Arkitekt: C.F. Møller Architects
Interiør: Nyréns Arkitektkontor
Landskab: Landskapslaget AB
Entreprenør: Skanska

 

Projektbeskrivelse
EU mies award

Flere nyheder

 
Vis flere nyheder