C.F. Møller Architects i nytt och historiskt projekt i London - C.F. Møller. Photo: C.F. Møller Architects
24.8.2017

C.F. Møller Architects i nytt och historiskt projekt i London

Catalyst Housing, Swan HA och C.F. Møller Architects utsedda till prioriterad anbudsgivare i den första 100% allmännyttiga byggnadsplanen som lanseras av Londons borgmästare.
C.F. Møller Architects i nytt och historiskt projekt i London - C.F. Møller. Photo: C.F. Møller Architects
C.F. Møller Architects i nytt och historiskt projekt i London - C.F. Møller. Photo: C.F. Møller Architects

Swan Housing Association ingår i ett konsortium under ledning av Catalyst Housing Association och har av Greater London Authority (Londons kommun) utsetts till prioriterad anbudsgivare för förnyelse av ett område tidigare känt som Webbs Industrial Estate i Waltham Forest.  GLA har på begäran av Sadiq Khan, Londons borgmästare, förvärvat området, där man planerar att bygga allmännyttiga bostäder för londonbor.


Swan planerar nu att i samarbete med Catalyst och C.F.  Møller Architects förvandla området genom att uppföra 330 nya bostäder med delat ägarskap, samt ett kreativt centrum – med mer än 3000 m² nya arbetsytor och konstnärsstudior till rimligt pris, ett parkområde både för befintliga och nya boende samt butikslokaler mitt i hjärtat av Blackhorse Road-området.  Området är det första som förvärvats för borgmästarens program för subventionerat boende.


Det framgångsrika anbudet kombinerade Swans lokala marknadskännedom och erfarenhet av att administrera byggverksamhet med Catalysts finansiella styrka och erfarenhet av byggande och utnyttjar båda parternas erfarenhet av stadsutveckling i byggplaner för blandverksamhet. Denna kompetens, kombinerad med C.F. Møllers gedigna designförmåga och placemaking-metodik, samt ett starkt konsultteam, såg till att valet föll på GLA. 


Geoff Pearce, Swans VD för renovering och utveckling, förklarar: "Detta är ett spännande nytt projekt för Swan och vårt första i Waltham Forest, en stadsdel som vi har velat expandera till sedan en tid tillbaka.  Planen lockade till sig inte mindre än 13 anbud, ett nytt rekord, och vi är mycket glada att vi lyckades ta hem anbudet tillsammans med våra partners Catalyst Housing Association och C.F. Møller.  


Swan planerar att bygga fler bostäder och den här planen för subventionerat boende, som kommer att förnya ett sedan lång tid tillbaka förfallet område, och samtidigt erbjuda en bättre offentlig miljö och kreativa arbetslokaler, är ytterligare ett exempel på hur samarbetet med våra partners (inklusive Londons borgmästare, som vi redan genomför planer som Blackwall Reach tillsammans med) verkligen ger oss möjlighet att erbjuda mer".


Tom Titherington, Catalyst Housing Associations VD för fastigheter och tillväxt, förklarar: "Catalysts finansiella styrka och byggerfarenhet, i kombination med Swans kännedom om lokala marknadsförhållanden och administration av byggverksamhet, skapar en heltäckande approach för placemaking, design och leverans". Vår gemensamma erfarenhet av stadsbyggnad i områden med blandverksamhet har genomsyrat utvecklingen av planen, som fokuserar på en ambition att skapa ett nytt och djärvt område med unik karaktär i Waltham Forest. Vi har samarbetat med Londons borgmästare sedan lång tid tillbaka och är fast beslutna att samarbeta med GLA. Fördelen med att välja två bostadsföreningar är att all vinst återinvesteras för utveckling av fler subventionerade bostäder".


Rolf Nielsen, associerad partner, C.F. Møller Architects, arkitekt MAA ARB RIBA, förklarar: "Vi är mycket glada över att få delta i det här viktiga projektet som söker att erbjuda extrem designkvalitet för det här banbrytande byggandet av subventionerade bostäder. Vår strategi för det här projekt är att utveckla en respons vars arkitektur och placemaking fokuserar på design av bästa möjliga nya bostäder, samt ett kreativt centrum med konstnärsstudior, små parker och butikslokaler. Detta kompletteras av Catalysts och Swans ambitiösa idéer för förnyelsen av området Webbs Industrial Estate".

 

London Mayor's Press Release
More information about Swan
More information about Catalyst HA

C.F. Møller Architects i nytt och historiskt projekt i London - C.F. Møller. Photo: C.F. Møller Architects

Fler nyheter

 
Visa fler nyheter