C.F. Møller Architects presenterar ett förslag på en ny vision för Garden City - C.F. Møller. Photo: WyrdTree
16.5.2019

C.F. Møller Architects presenterar ett förslag på en ny vision för Garden City

C.F. Møller Architects har gått vidare till andra omgången i den internationella idétävlingen om en översiktsplan på 45 hektar, baserat på en ny vision för principerna bakom Garden City rörelsen. Studion presenterar nu det nyligen inskickade förslaget.
C.F. Møller Architects presenterar ett förslag på en ny vision för Garden City - C.F. Møller. Photo: WyrdTree
C.F. Møller Architects presenterar ett förslag på en ny vision för Garden City - C.F. Møller. Photo: WyrdTree

C.F. Møller har tillsammans med fyra andra firmor blivit nominerat i den internationella tävlingen som anordnas av RIBA för Letchworth Garden City Heritage Foundation. I tävlingens andra omgång ombes de fyra nominerade företagen att vidareutveckla och förfina sina förslag tillsammans med Garden City Heritage Foundation, med avslut i slutet av maj 2019.

 

Ett modernt brittiskt arv
Letchworth Garden City är den ursprungliga Garden City och bygger på de principer som utvecklades av Ebenezer Howard och fick sin form av arkitekterna Berry Parker & Raymond Unwin.
I den ursprungliga Garden Citys anda hoppas C.F. Møller med sitt förslag kunna plantera ett frö för den sociala interaktion som skapar friska och socialt hållbara lokalsamhällen där människor bryr sig om varandra och sin närmiljö.
Översiktsplanen bygger på en modern tolkning av ”byn” och utvecklas inifrån och ut – från den minsta bostaden till det mer storskaliga samhället.

 

Landskapet som strategisk medelpunkt
Landskapet är en viktig katalysator för översiktsplanen och den har legat till grund för alla strategiska designbeslut. Den nya översiktsplanens ramverk bygger på länkar och synergier mellan produktivitet, prestanda och rekreation som är kopplade till landskapet. Ett lummigt landskap omger översiktsplanen och skyddar från buller och vind samtidigt som känslan av skydd och biologisk mångfald stärks. Den nya parkvägen utnyttjar de befintliga häckarna och förbinder platsen till Letchworth Garden City med olika aktiviteter längs vägen.
Rolf Nielsen, associerad partner på C.F. Møller Architects berättar:


”C.F. Møller är stolta över att vara bland finalisterna i denna mycket viktiga tävling om ett brittiskt arkitektoniskt arv. Vårt förslag återspeglar vårt starka fokus på mänsklig interaktion och relationen mellan människor och natur, som ett sätt att ge stöd för välbefinnande och vårt arbete för att förbättra livet för både människa och planet.”


I den andra omgången har C.F. Møller bjudit in följande specialister i teamet:
- Urbed (urban miljöutveckling)
- Human+Nature
Fakta:
Översiktsplan på 45 hektar inklusive 900 bostäder, skola och medborgarhus norr om Grange Estate i Letchworth Garden City.

 

Letchworth
RIBA Competitions
Projektbeskrivning

Fler nyheter

 
Visa fler nyheter