Pris för banbrytande lösningar - C.F. Møller. Photo: C.F. Møller Architects
2.4.2019

Pris för banbrytande lösningar

C.F. Møller Design och Normbau vinner ”Design Plus powered by ISH 2019” för sitt nya modulära sittsystem.
Pris för banbrytande lösningar - C.F. Møller. Photo: C.F. Møller Architects
Pris för banbrytande lösningar - C.F. Møller. Photo: Normbau

Vi har glädjen att presentera ett nytt modulärt sittsystem som utvecklats av C.F. Møller Design i samarbete med Normbau GmbH, med funktionalitet och estetik som förenas harmoniskt i en enda produkt.


Systemet kombinerar säkerheten i ett tillgängligt badrum med en rad flexibla alternativ som passar olika användares krav. Det lanserades på ISH 2019 i Frankfurt och belönades med Design Plus-priset på öppningsdagen, 22 mars.


Innovativ funktionalitet och tidlös design
Bakom den tidlösa och eleganta designen döljer denna diskreta enhet en högteknologisk produkt med avancerade funktioner som kan anpassas för att tillgodose användarens individuella behov.

Ergonomi och estetik var de främsta faktorerna i designfasen för produkten med dess strukturerade yta. Den avskalade designen understryks av det slanka utseendet på sitsen och ryggstödet med mjukt rundade kanter. Även i hopfällt läge är det visuella uttrycket kompromisslöst. Detta modulära sittsystem finns i vitt eller antracit.


Modulexpansioner som passar individuella behov
Sitsen är förankrad i en Vario-plåt, vilket gör den enkelt att både montera och ta bort. Det kan även förankras i duschens räcke eller väggen beroende på användarens preferenser. Ytornas släta och flytande design är otroligt lätt att rengöra, vilket gör detta till praktisk utrustning för dagligt bruk. Och med möjlighet att lägga till ytterligare moduler inklusive ryggstöd, armstöd och golvstöd kan detta mångsidiga sittsystem anpassas efter alla behov. Armstöden kan manövreras individuellt och fällas ut i två lägen för att ge anpassat stöd. När sitsen fälls ut finns som tillval ett tryckdrivet golvstöd som öppnas automatiskt som ett helt integrerat och smidigt komplement till den övergripande förstklassiga designen.


Design Plus-pris för banbrytande lösningar
De funktionella och estetiska egenskaperna hos det nya, modulära sittsystemet har också tagit branschen med storm. Denna innovation från Normbau valdes också ut av juryn som en av vinnarna av priset ”Design Plus powered by ISH 2019”. Enligt nomineringen erbjuder produkten enastående prestanda i en smart kombination av teknik och design.


Om C.F. Møller Design
C.F. Møller Design är en integrerad del av C.F. Møller Architects. C.F. Møller Design samarbetar med danska och internationella företag kring design och utveckling av innovativa produkter för hus, deras omgivningar och livet som levs i dem.


Om Normbau
Sedan företaget grundades år 1954 har NORMBAU utvecklats från ett litet familjeföretag till en världsomspännande tillverkare och leverantör av högkvalitativa sortiment inom arkitektonisk hårdvara, elektroniska passersystem och inredningssystem.


Om ISH
ISH är världens ledande mässa med fokus på ansvarsfull förvaltning av vatten- och energisystem i byggnader. Den sätter trender för modern badrumsdesign, hållbar uppvärmnings- och luftkonditioneringsteknik samt intelligenta hemsystem.

 

C.F. Møller Design
Normbau
ISH

Fler nyheter

 
Visa fler nyheter