Partner Tom Danielsen går på pension - C.F. Møller. Photo: C.F. Møller
29.1.2018

Partner Tom Danielsen går på pension

Efter 35 år i C.F. Møller Architects træder partner Tom Danielsen nu ud af virksomhedens ejerkreds og går på pension.
Partner Tom Danielsen går på pension - C.F. Møller. Photo: Torben Eskerod
Partner Tom Danielsen går på pension - C.F. Møller. Photo: Julian Weyer

En toneangivende karakter i både dansk og international arkitektur takker af og lægger tegnepennen på hylden.


Tom Danielsen, arkitekt maa, RIBA og partner i C.F. Møller Architects siden 1987, har igennem en lang karriere været skitserende, projekterende og designansvarlig på en perlerække af hæderkronede projekter.


- Jeg synes stadig, det er den bedste af alle verdener at være på arbejde blandt kollegaer, bygherrer og udførende håndværkere, men beslutningen er taget, og den er både rigtig og fornuftig, understreger Tom Danielsen, som fredag den 26. januar holdt afskedsreception med sine kollegaer på C.F. Møller Architects' Aarhuskontor.

 

Fra skolebænke til sengestuer
Tom Danielsen har, gennem sine 31 år som partner, arbejdet på projekter, der spænder fra boligbyggerier, industri, erhvervsbyggeri, undervisningsbyggeri, universitets- og forskningsbyggerier, museer og sygehuse. Han har været ansvarlig for projekter både i Europa, i Mellemøsten og i Asien, og siden årtusindeskiftet har han været ansvarlig for C.F. Møller Architects' videreudvikling af Aarhus Universitet.


Den nu 67-årige arkitekt har sat et gevaldigt aftryk på hele virksomheden:


- Toms betydning og indflydelse på C.F. Møller Architects er stor og uomtvistelig. Både som fagligt omdrejningspunkt, men også som den kulturelle fakkelbærer, som har været med til at definere tegnestuens særlige DNA i både projekter, i tilgangen til medarbejdere og igennem den respekt og anerkendelse af et samarbejdes betydning for et værks tilblivelse, som han har udvist, siger Klavs Hyttel, partner og bestyrelsesformand i C.F. Møller Architects.

 

 


Et fagligt fyrtårn
En af Tom Danielsens største styrker er, at han ikke sætter sig selv først, men alligevel stiller sig forrest og er garant for faglig udvikling:


- Darwin Centre, Det Naturhistoriske Museum i London, bærer Toms arkitektoniske adelsmærke med et indsmigrende og funktionsmæssigt forløsende koncept. Og med Poul Due Jensen Academy, Aarhus Universitet, Væksthusene i Botanisk Have i Aarhus, Ingeniørhøjskolen Aarhus Universitet og Aarhus Universitetshospital – for blot at nævne et fåtal væsentlige projekter – har Tom formået at stå bag arkitekturværker, som skaber kvaliteter og referencer, der rækker langt ud over selve opgaven, siger Klavs Hyttel.


- Tom har skabt værdi for både brugere og beskuere, afslutter han.


Med faglig indblanding
På et alenlangt cv optræder blandet andet projekter for F.L. Schmidt i Indien, museer i London og et hovedkontor for Grundfos i Japan. Selvom aktiviteterne uden for Danmark har været mange for Tom Danielsen, har han stadig formået at involvere sig i faglige sammenhænge nationalt.
Tom Danielsen har blandt andet været udvalgsmedlem, formand, censor og fagdommer i Akademisk Arkitektforenings-regi, i Danske Arkitektvirksomheder, AI-Rådet og Akademirådet.


Tom Danielsen startede i C.F. Møller Architects i 1983 og blev partner i 1987. Men selvom han nu går på pension, er det ikke utænkeligt, at tegnepennen bliver fundet frem igen med jævnlige mellemrum. Tom Danielsen vil fremadrettet være tilknyttet C.F. Møller Architects som seniorkonsulent.


Partnergruppen i C.F. Møller Architects består nu af Klavs Hyttel, Klaus Toustrup, Julian Weyer, Michael Kruse, Lone Wiggers og Mads Mandrup Hansen i Danmark samt Mårten Leringe i Sverige og Christian Dahle i Norge.

 

Flere nyheder

 
Vis flere nyheder