C.F. Møller designer boligkarré i Ørestad Syd - C.F. Møller. Photo: C.F. Møller
26.10.2016

C.F. Møller designer boligkarré i Ørestad Syd

C.F. Møller designer boligkarré med 217 lejligheder i Ørestad Syd for Obel-LFI Ejendomme og Agenda Property. Den nye karré er døbt CobraHave og forventes indflytningsklar sidst i 2018.
C.F. Møller designer boligkarré i Ørestad Syd - C.F. Møller. Photo: C.F. Møller
Nordfacade. - C.F. Møller designer boligkarré i Ørestad Syd - C.F. Møller. Photo: C.F. Møller

Designet tager udgangspunkt i den klassiske københavnerkarré med ambitionen om at føje nye lag til historien om det klassiske København ved at genfortolke en del af byens arkitektoniske arv.
Projektet, som omfatter 217 lejligheder beliggende på et samlet areal på 21.000 kvm, ligger lige op til Amager Fælled med rig natur og rekreative muligheder, der sikrer lys og luft i umiddelbar nærhed af lejlighederne.

Nyfortolket københavnerkarré
Med afsættet i den klassiske københavnerkarré leges der facademæssigt med genkendelige proportioner og dekorative motiver: karnapper, franske altaner, mønstermurværk og farve på murværket, ofte med røde nuancer.
Basen i stuen markeres, som det er klassisk i København, med høje sokler og indgangspartier. Taget er artikuleret og varieret med kviste og spring i højder,

- Ved at bygge videre på historien om den københavnske karré – men i en moderne udgave – skaber vi her en bebyggelse, der trækker på, og genfortolker, Københavns arkitektoniske arv, siger Lone Wiggers, partner og arkitekt hos C.F. Møller, om nybyggeriet i Ørestad Syd.

Fokus på dagslys
Indvendigt skabes der fleksible boliger, der primært består af lejligheder på cirka 100 m², alle med altan og gode og varierede planløsninger og fokus på dagslys,

- Lejlighederne skal være med til at skabe trygge og ordentlige rammer om beboernes liv. Derfor har vi et stort fokus på, at rummene bliver rummelige, og at lysindfaldet prioriteres. Det skal sikre, at lejlighederne – i både størrelse og stemning – er målrettet en bred målgruppe, så diversiteten i beboerne også bliver tydelig. På den måde fremtidssikrer vi boligerne mere, end vi har været vant til med karrébebyggelserne, siger Lone Wiggers.

Sammenholdt med at lejlighederne spænder fra 70 kvm til 145 kvm vil CobraHaven derfor være attraktiv for alt fra singler, den unge familie, familien med flere børn og det ældre ægtepar.

Stærk interaktion med naturen
Et vigtigt aspekt ved de nye boliger i Ørestad Syd er, at de blander sig og forbindes med historien og naturen omkring. Derfor udformes og differentieres kantzonerne i forhold til det omkringliggende byrums karakter,

- Det skal sikre, at mødet mellem stueetage og gade både forstærker bylivet og samtidig skaber en behagelig overgang mellem private lejligheder i det hævede stueetager og det offentlige rum, siger Lone Wiggers.
Overgangene vigtighed understreges af, at kantzonerne bearbejdes forskelligt. Mod tværgaderne med forhaver og terrasser og beplantning, som skal skabe liv gadebilledet og understøtte det lokale fællesskab med mulighed for leg og ophold. Mod Amager Fælled skabes private zoner i stueetagen, og her etableres vinddæmpende elementer og beplantning. Mod øst får kantzonen et grønt præg samt halvprivate zoner til ophold.

- Vi glæder os til at skabe et nyt boligområde i Ørestad Syd, som kan supplere byen med et projekt, der fremstår holistisk bæredygtigt - miljømæssigt, socialt og økonomisk, siger Lone Wiggers.

Navnet CobraHave kommer fra de omkringliggende gader, der er navngivet efter Cobra-kunstnere.

Projektet er skabt i samarbejde med bygherren Obel-LFI Ejendomme, der ejes af C.W. Obel Ejendomme og Lundbeckfond Invest og udvikleren Agenda Property. Projektet opføres af totalentreprenør V8 Construction A/S.

Sydfacade. - C.F. Møller designer boligkarré i Ørestad Syd - C.F. Møller. Photo: C.F. Møller

Flere nyheder

 
Vis flere nyheder