C.F. Møller designer boligkarré i Ørestad Syd

C.F. Møller designer boligkarré i Ørestad Syd - C.F. Møller. Photo: C.F. Møller

26.10.2016 | C.F. Møller designer boligkarré med 217 lejligheder i Ørestad Syd for Obel-LFI Ejendomme og Agenda Property. Den nye karré er døbt CobraHave og forventes indflytningsklar sidst i 2018.

 

Designet tager udgangspunkt i den klassiske københavnerkarré med ambitionen om at føje nye lag til historien om det klassiske København ved at genfortolke en del af byens arkitektoniske arv.
Projektet, som omfatter 217 lejligheder beliggende på et samlet areal på 21.000 kvm, ligger lige op til Amager Fælled med rig natur og rekreative muligheder, der sikrer lys og luft i umiddelbar nærhed af lejlighederne.

Nyfortolket københavnerkarré
Med afsættet i den klassiske københavnerkarré leges der facademæssigt med genkendelige proportioner og dekorative motiver: karnapper, franske altaner, mønstermurværk og farve på murværket, ofte med røde nuancer.
Basen i stuen markeres, som det er klassisk i København, med høje sokler og indgangspartier. Taget er artikuleret og varieret med kviste og spring i højder,

- Ved at bygge videre på historien om den københavnske karré – men i en moderne udgave – skaber vi her en bebyggelse, der trækker på, og genfortolker, Københavns arkitektoniske arv, siger Lone Wiggers, partner og arkitekt hos C.F. Møller, om nybyggeriet i Ørestad Syd.

Fokus på dagslys
Indvendigt skabes der fleksible boliger, der primært består af lejligheder på cirka 100 m², alle med altan og gode og varierede planløsninger og fokus på dagslys,

- Lejlighederne skal være med til at skabe trygge og ordentlige rammer om beboernes liv. Derfor har vi et stort fokus på, at rummene bliver rummelige, og at lysindfaldet prioriteres. Det skal sikre, at lejlighederne – i både størrelse og stemning – er målrettet en bred målgruppe, så diversiteten i beboerne også bliver tydelig. På den måde fremtidssikrer vi boligerne mere, end vi har været vant til med karrébebyggelserne, siger Lone Wiggers.

Sammenholdt med at lejlighederne spænder fra 70 kvm til 145 kvm vil CobraHaven derfor være attraktiv for alt fra singler, den unge familie, familien med flere børn og det ældre ægtepar.

Stærk interaktion med naturen
Et vigtigt aspekt ved de nye boliger i Ørestad Syd er, at de blander sig og forbindes med historien og naturen omkring. Derfor udformes og differentieres kantzonerne i forhold til det omkringliggende byrums karakter,

- Det skal sikre, at mødet mellem stueetage og gade både forstærker bylivet og samtidig skaber en behagelig overgang mellem private lejligheder i det hævede stueetager og det offentlige rum, siger Lone Wiggers.
Overgangene vigtighed understreges af, at kantzonerne bearbejdes forskelligt. Mod tværgaderne med forhaver og terrasser og beplantning, som skal skabe liv gadebilledet og understøtte det lokale fællesskab med mulighed for leg og ophold. Mod Amager Fælled skabes private zoner i stueetagen, og her etableres vinddæmpende elementer og beplantning. Mod øst får kantzonen et grønt præg samt halvprivate zoner til ophold.

- Vi glæder os til at skabe et nyt boligområde i Ørestad Syd, som kan supplere byen med et projekt, der fremstår holistisk bæredygtigt - miljømæssigt, socialt og økonomisk, siger Lone Wiggers.

Navnet CobraHave kommer fra de omkringliggende gader, der er navngivet efter Cobra-kunstnere.

Projektet er skabt i samarbejde med bygherren Obel-LFI Ejendomme, der ejes af C.W. Obel Ejendomme og Lundbeckfond Invest og udvikleren Agenda Property. Projektet opføres af totalentreprenør V8 Construction A/S.

Nyheder

Tilmeld nyhedsbrev

Vinder ambitiøst byudviklingsprojekt

3.10.2019 | En grøn, sund og mangfoldig by, hvor klimaløsninger åbner byens liv mod naturens ro - dét er visionen i vinderforslaget til den udviklingsplan der skal klimatilpasse Randers i fremtiden, bringe byen til vandet og udvikle de attraktive arealer mellem middelaldermidtbyen, Gudenåen og Randers Fjord til en unik og naturbåret flodby. Team C.F. Møller står bag forslaget og er udpeget som vinder af konkurrencen af Randers Kommune og Realdania.

I finalen til årets Klimapris

27.9.2019 | Klimaudviklingsprojektet ‘Byen til vandet’ af C.F. Møller Architects i samarbejde med Randers Kommune og Vandmiljø Randers er i finalen til årets Klimapris 2019, som uddeles af det danske brancheblad Licitationen.

Prisbelønnet for Sundhedsarkitektur

25.9.2019 | C.F. Møller Architects er blevet tildelt Architecture MasterPrize 2019 for bedste ’Healthcare Architecture’ i kategorien ‘Architectural Design’ med projektet Biomedicum i Stockholm.

Shortlisted for Blueprint Awards 2019

16.9.2019 | The Assembly Hall in Copenhagen is shortlisted for a Blueprint Award 2019 in the category ‘Best Building Re-Use Project’. The shortlisted projects are projects that sustainably rethink, revitalise and repurpose buildings for new uses.

Awarded for Artwork

30.8.2019 | C.F. Møller Architects win a CODAaward 2019 for best site-specific artwork in the category Healthcare with Biomedicum in Stockholm.

Ny nordisk designserie

27.8.2019 | C.F. Møller Architects’ designere lancerer i samarbejde med Randi en nordisk funderet ny ikonisk og funktionel tilbehørsserie til badeværelset.

Birthday Reception in Aarhus

15.8.2019 | Partner and architect Julian Weyer turns 50 years. C.F. Møller Architects will host a reception to celebrate Julian, and it will be our great pleasure if friends, colleagues and business partners will attend the reception to celebrate Julian Friday the 30th of August, 15.00-17.00 at Europaplads 2.

’Hjertet i Ikast’ får Iconic Award

9.8.2019 | ’Hjertet i Ikast’ kombinerer undervisning, aktiviteter, fællesskab, motion og fritid på nye måder og modtager ICONIC Award 2019: Innovative Architecture for dette.

Win third prize in invited competition

12.7.2019 | 30 international teams were invited to design the new premises for the EU Commission in Brussels, and it has been announced that C.F. Møller Architects in collaboration with B2Ai won third prize.

Wins Green Good Design Award

8.7.2019 | Copenhagen International School by C.F. Møller Architects wins Green Good Design Award 2019.

Udvikler nyt kontorområde i Uppsala, Sverige

1.7.2019 | Atrium Ljungberg udvikler i samarbejde med C.F. Møller Architects et nyt kontorområde i Gränbystaden i Uppsala, Sverige, med afsæt i en ny udstykning til bebyggelse.

International pris til "Hjertet" i Ikast

1.7.2019 | "Hjertet" i Ikast, der er tegnet af C.F. Møller Architects, er udpeget som vinder af den anerkendte pris International Architecture Award 2019 af Chicago Athenaeum: Museum of Architecture and Design og The European Centre for Architecture Art Design and Urban Studies.

C.F. Møller Architects åbner kontor i Berlin

26.6.2019 | 1. juli åbner C.F. Møller Architects døren til det nye kontor centralt i Berlin. Det sker som konsekvens af stigende opgavetilgang i forlængelse af en fokuseret indsats rettet mod det tyske marked de seneste år.

Awarded 'Best Conceptual Design'

25.6.2019 | We are happy to tell that our Golden Mede Housing project for the Rothschild Foundation was awarded 'Best Conceptual Design' at the S.ARCH (Sustainable Architecture) Awards 2019.

Danmarks største spildevandspumpestation indviet

22.5.2019 | Pumpestationen, der sørger for, at byens spildevand bliver ledt videre ud til rensning, har vital betydning for København og Frederiksberg. Derfor var både Københavns stedfortrædende teknik- og miljøborgmester, Karina Vestergård Madsen og kommunalbestyrelsesmedlem på Frederiksberg og formand for Frederiksberg Vand og Frederiksberg Kloak, Thyge Enevoldsen mødt op for at markere indvielsen mandag den 20. maj sammen med HOFOR.

Løfter sløret for gentænkt byhave

16.5.2019 | C.F. Møller er videre til anden etape af den internationale idékonkurrence om en 45 ha masterplan, der bygger på en gentænkning af principperne bag det britiske byhavekoncept, Garden City Movement. Tegnestuen løfter nu sløret for det forslag, der blev forelagt for nyligt.

Central Station: En ny serie af brydningsmøbler

2.5.2019 | HOLMRIS B8 lancerer i samarbejde med C.F. Møller Design en helt nye serie af pause- og brydningsmøbler under navnet Central Station. De nye møbler skal bidrage til at få zonerne i et kontor, et læringsmiljø, hotel eller restaurant til at hænge sammen bedst muligt.

Helende arkitektur til Finland

25.4.2019 | C.F. Møller Architects står bag forslaget til et nyt psykiatrisk hospitalsafsnit i Finland, der er baseret på vægtige, internationale erfaringer fra sygepleje og konceptet helende arkitektur, også kendt som evidensbaseret arkitektur.

Calling all talents

24.4.2019 | Join us for a speed debate and introduction to how we work with sustainability in general and timber architecture specifically, project development and digitisation, and landscape and urban development.

Pris for banebrydende løsninger

2.4.2019 | C.F. Møller Design og NORMBAU vinder "Design Plus powered by ISH 2019" for deres nye modulopbyggede siddesystem.

Biomedicum vinder Årets Bygge 2019 i Sverige

27.3.2019 | Torsdag aften i Stockholm blev det afsløret, at Biomedicum, som er designet af C.F. Møller Architects, vinder Årets Bygge 2019. Bygningen er et kraftcenter for moderne forskning for Karolinska Institutet i Stockholm med Akademiska Hus som bygherre og Skanska som entreprenør.

Klar til konkurrencen om Byen til Vandet

22.3.2019 | C.F. Møller Architects, Niras, Urgent.Agency og Cushman & Wakefield | RED er udvalgt blandt tre deltagere på parallelkonkurrencen til det store byudviklingsprojekt ”Byen til Vandet” i Randers.

C.F. Møller Archtitects vinder MIPIM Award

15.3.2019 | C.F. Møller Architects modtager en MIPIM Award og hædrende omtale for to projekter i England ved årets MIPIM Awards i Cannes.

Verdens første fodgængervenlige forbindelse

12.3.2019 | C.F. Møller Architects afslører masterplan, der skaber verdens første 100 % fodgængervenlige forbindelse mellem en international lufthavn, naturen samt byens og dens funktioner.
Vis flere