Nyt projekt for Swan Housing Association - C.F. Møller. Photo: C.F. Møller Architects
28.6.2017

Nyt projekt for Swan Housing Association

Swan Housing Association har fornøjelsen at meddele, at C.F. Møller
har fået opgaven som arkitekt for fase 3 i Blackwall Reach-
byfornyelsesprojektet
Nyt projekt for Swan Housing Association - C.F. Møller. Photo: C.F. Møller Architects

Swan Housing Association, der står for byfornyelsen af Robin Hood Gardens i Tower Hamlets til et beløb på GBP 300 mio. sammen med London Borough of Tower Hamlets ('LBTH') og Londons borgmester, har fornøjelsen at meddele, at C.F. Møller har fået opgaven som arkitekt for fase 3 i byfornyelsesprojektet, det såkaldte Blackwall Reach.

 

I fase 3 vil der blive opført omkring 330 nye boliger, hvoraf 50 % vil være billige boliger. De nye boliger spænder fra etværelses lejligheder til boliger i to etager med fem værelser, hvilket vil skabe hårdt tiltrængte billige familieboliger i området. Boligerne vil blive opført, så der bliver optimal udnyttelse af Millennium Green i midten, der vil blive anlagt på ny.


C.F. Møller har fået opgaven efter en udbudsrunde. Med udgangspunkt i Swans bygningsmæssige ramme fokuserede udvælgelsesprocessen på, hvordan de interesserede tegnestuer ville gribe designet an, hvordan de ville forholde sig til byggeriets særlige beliggenhed, og hvordan de ville arbejde sammen med udviklingspartnere og lokalsamfundet. Der blev udvalgt et antal tegnestuer, og fem af disse blev bedt om at præsentere deres ideer.


Bedømmelsesudvalget var imponeret over alle fem firmaer, der præsenterede deres ideer, men C.F. Møller skilte sig ud på baggrund af deres fremragende designidéer for Blackwall Reach og deres fokus på et 'indefra og ud-design', der giver højeste prioritet til bygningernes beboere. Eksempler på C.F. Møllers designtegninger er frigivet af Swan med den præcisering, at det drejer sig om tilbudsmateriale, og at de derfor ikke nødvendigvis viser, hvordan det endelige byggeri kommer til at se ud.


Swans administrerende direktør for Regeneration and Development, Geoff Pearce, siger: “Vi var meget imponerede over deres 'indefra og ud-tilgang' til design. C.F. Møller har virkelige formået at fokusere på de mennesker, der skal bo i disse nye boliger, samt forholdet mellem boligerne og det offentlige rum. De har gjort meget ud af at sikre, at vi skaber et gadebillede, der passer til folk, og som knyttes sammen med landskabet, der opvejer påvirkningen fra det travle eksterne miljø tæt på Blackwall Tunnel. Som byfornyelsesteam kunne vi virkelig mærke, at C.F. Møllers team ville kunne bringe et frisk pust og en positiv tilgang til den næste fase i Blackwall Reach, og vi er glade for, at vi kan fortsætte og videreudvikle det positive samarbejde, der har vist sig at være så produktivt i forhold til deres arbejde for os på vores renovering af Laindon Shopping Centre”


Rolf Nielsen, associeret partner, arkitekt MAA ARB RIBA, C.F. Møller, siger: “Vi er utroligt glade for at have fået opgaven som arkitekt på dette unikke projekt.
Vores indfaldsvinkel til dette udfordrende projekt er at udvikle et arkitekurt- og placemaking-design, der fokuserer på at opføre de bedst mulige boliger på et sted, der indeholder store udfordringer. Dette supplerer Swans ambitiøse ideer om renovering af Blackwall Reach.


Vi trækker på vores erfaring med at skræddersy vores designprocesser til det enkelte projekts unikke forhold og ser frem til at levere exceptionelt kvalitetsbyggeri til lokalsamfundet, London Borough of Tower Hamlets og Swan.”


Om Swan Housing Association: Swan Housing Association blev stiftet i 1994. Swan kunne fejre 20-års jubilæum i 2014 og leverer billige leje- og ejerboliger af høj kvalitet. Selskabet ejer og administrerer i dag mere end 11.000 boliger. Swan er blevet udnævnt som én af de bedste 100 almennyttige virksomheder at arbejde for i Storbritannien af avisen Sunday Times.


Det er Swans mission at “levere effektive ydelser, dynamiske løsninger og forbilledlige boliger og boligområder" og samtidig fortsat levere enestående ydelser inden for boligbyggeri, der opfylder de krævende behov i Østlondon og Essex, hvor de skaber bydele, der er sunde, levende og bæredygtige.

 

Om Blackwall Reach: Det GBP 300 millioner store byfornyelsesprojekt i Blackwall Reach, der opføres i et samarbejde mellem Swan og London Borough of Tower Hamlets samt Londons borgmester, vil forvandle et vigtigt område af Tower Hamlets i nærheden af Blackwall Tunnel, hvor 252 boliger erstattes med over 1.500 nye boliger, erhvervslokaler og nye bydelsfaciliteter, en udvidelse af skolen og en ny moské samt et bedre offentligt rum og forbindelser til Docklands Light Railway (DLR).


Fase 1A af projektet har allerede resulteret i opførelsen af 98 nye boliger. 79 af disse er blevet lejet ud som socialt boligbyggeri, 8 boliger er blevet stillet til rådighed for personer, der bor og arbejder i Tower Hamlets, og resten for lejere fra Robin Hood Gardens, så de kan blive boende i lokalområdet. I denne fase er der også blevet etableret et nyt regionalt boligkontor for Swan Housing, en erstatningsmoské og en udvidelse af den lokale skole.


Denne fase har desuden skabt The Reach, der er en fantastisk ny bydelsfacilitet i Blackwall.


Fase 1B af projektet er gået i gang på stedet, hvor arbejdet på denne fase nu er påbegyndt. I Fase 1B vil der blive opført 242 boliger, hvoraf 200 vil blive udbudt til privat salg som en hjælp til krydsfinansiering af fase 1A, der blev bygget til at genhuse beboerne fra Robin Hood Gardens. De resterende boliger i fase 1B vil være 36 boliger som socialt boligbyggeri og 6 boliger med fælles ejendomsret. Boligerne kommer til at ligge i tre bygninger omkring en ny offentlig plads ved siden af Blackwall DLR-stationen, der vil genetablere den måde, boligområdet forbindes til de omkringliggende områder. Der vil være to bygninger med 10 etager og et tårn med 24 etager med nye butikker og cafeer i stueetagen omkring den nye plads. De nye boliger skal stå færdige i begyndelsen af 2019.


Fase 2 af projektet fik byggetilladelse i september 2016, og der vil blive opført 268 nye boliger fordelt på fire nye bygninger.
Arkitektteamet for denne fase består af Metropolitan Workshop og Haworth Tompkins, der er blevet tildelt opgaven som et forretningsfællesskab. AKT II og Townsheds bliver også en del af det team, der skal stå for henholdsvis bygningskonstruktion og anlægsarbejde.


Fase 3 – i fase 3 vil der blive opført omkring 330 nye boliger, hvoraf 50 % vil være billige boliger. De nye boliger spænder fra etværelses lejligheder til boliger i to etager med fem værelser, hvilket vil give de hårdt tiltrængte billige familieboliger i området. De bliver placeret, så der bliver optimal udnyttelse af den nyanlagte Millennium Green. I denne fase vil der også blive opført erhvervslokaler.

 

Mere information om Swan

Flere nyheder

 
Vis flere nyheder