Nyt projekt for Swan Housing Association

Nyt projekt for Swan Housing Association - C.F. Møller. Photo: C.F. Møller Architects

28.6.2017 | Swan Housing Association har fornøjelsen at meddele, at C.F. Møller
har fået opgaven som arkitekt for fase 3 i Blackwall Reach-
byfornyelsesprojektet

 

Swan Housing Association, der står for byfornyelsen af Robin Hood Gardens i Tower Hamlets til et beløb på GBP 300 mio. sammen med London Borough of Tower Hamlets ('LBTH') og Londons borgmester, har fornøjelsen at meddele, at C.F. Møller har fået opgaven som arkitekt for fase 3 i byfornyelsesprojektet, det såkaldte Blackwall Reach.

 

I fase 3 vil der blive opført omkring 330 nye boliger, hvoraf 50 % vil være billige boliger. De nye boliger spænder fra etværelses lejligheder til boliger i to etager med fem værelser, hvilket vil skabe hårdt tiltrængte billige familieboliger i området. Boligerne vil blive opført, så der bliver optimal udnyttelse af Millennium Green i midten, der vil blive anlagt på ny.


C.F. Møller har fået opgaven efter en udbudsrunde. Med udgangspunkt i Swans bygningsmæssige ramme fokuserede udvælgelsesprocessen på, hvordan de interesserede tegnestuer ville gribe designet an, hvordan de ville forholde sig til byggeriets særlige beliggenhed, og hvordan de ville arbejde sammen med udviklingspartnere og lokalsamfundet. Der blev udvalgt et antal tegnestuer, og fem af disse blev bedt om at præsentere deres ideer.


Bedømmelsesudvalget var imponeret over alle fem firmaer, der præsenterede deres ideer, men C.F. Møller skilte sig ud på baggrund af deres fremragende designidéer for Blackwall Reach og deres fokus på et 'indefra og ud-design', der giver højeste prioritet til bygningernes beboere. Eksempler på C.F. Møllers designtegninger er frigivet af Swan med den præcisering, at det drejer sig om tilbudsmateriale, og at de derfor ikke nødvendigvis viser, hvordan det endelige byggeri kommer til at se ud.


Swans administrerende direktør for Regeneration and Development, Geoff Pearce, siger: “Vi var meget imponerede over deres 'indefra og ud-tilgang' til design. C.F. Møller har virkelige formået at fokusere på de mennesker, der skal bo i disse nye boliger, samt forholdet mellem boligerne og det offentlige rum. De har gjort meget ud af at sikre, at vi skaber et gadebillede, der passer til folk, og som knyttes sammen med landskabet, der opvejer påvirkningen fra det travle eksterne miljø tæt på Blackwall Tunnel. Som byfornyelsesteam kunne vi virkelig mærke, at C.F. Møllers team ville kunne bringe et frisk pust og en positiv tilgang til den næste fase i Blackwall Reach, og vi er glade for, at vi kan fortsætte og videreudvikle det positive samarbejde, der har vist sig at være så produktivt i forhold til deres arbejde for os på vores renovering af Laindon Shopping Centre”


Rolf Nielsen, associeret partner, arkitekt MAA ARB RIBA, C.F. Møller, siger: “Vi er utroligt glade for at have fået opgaven som arkitekt på dette unikke projekt.
Vores indfaldsvinkel til dette udfordrende projekt er at udvikle et arkitekurt- og placemaking-design, der fokuserer på at opføre de bedst mulige boliger på et sted, der indeholder store udfordringer. Dette supplerer Swans ambitiøse ideer om renovering af Blackwall Reach.


Vi trækker på vores erfaring med at skræddersy vores designprocesser til det enkelte projekts unikke forhold og ser frem til at levere exceptionelt kvalitetsbyggeri til lokalsamfundet, London Borough of Tower Hamlets og Swan.”


Om Swan Housing Association: Swan Housing Association blev stiftet i 1994. Swan kunne fejre 20-års jubilæum i 2014 og leverer billige leje- og ejerboliger af høj kvalitet. Selskabet ejer og administrerer i dag mere end 11.000 boliger. Swan er blevet udnævnt som én af de bedste 100 almennyttige virksomheder at arbejde for i Storbritannien af avisen Sunday Times.


Det er Swans mission at “levere effektive ydelser, dynamiske løsninger og forbilledlige boliger og boligområder" og samtidig fortsat levere enestående ydelser inden for boligbyggeri, der opfylder de krævende behov i Østlondon og Essex, hvor de skaber bydele, der er sunde, levende og bæredygtige.

 

Om Blackwall Reach: Det GBP 300 millioner store byfornyelsesprojekt i Blackwall Reach, der opføres i et samarbejde mellem Swan og London Borough of Tower Hamlets samt Londons borgmester, vil forvandle et vigtigt område af Tower Hamlets i nærheden af Blackwall Tunnel, hvor 252 boliger erstattes med over 1.500 nye boliger, erhvervslokaler og nye bydelsfaciliteter, en udvidelse af skolen og en ny moské samt et bedre offentligt rum og forbindelser til Docklands Light Railway (DLR).


Fase 1A af projektet har allerede resulteret i opførelsen af 98 nye boliger. 79 af disse er blevet lejet ud som socialt boligbyggeri, 8 boliger er blevet stillet til rådighed for personer, der bor og arbejder i Tower Hamlets, og resten for lejere fra Robin Hood Gardens, så de kan blive boende i lokalområdet. I denne fase er der også blevet etableret et nyt regionalt boligkontor for Swan Housing, en erstatningsmoské og en udvidelse af den lokale skole.


Denne fase har desuden skabt The Reach, der er en fantastisk ny bydelsfacilitet i Blackwall.


Fase 1B af projektet er gået i gang på stedet, hvor arbejdet på denne fase nu er påbegyndt. I Fase 1B vil der blive opført 242 boliger, hvoraf 200 vil blive udbudt til privat salg som en hjælp til krydsfinansiering af fase 1A, der blev bygget til at genhuse beboerne fra Robin Hood Gardens. De resterende boliger i fase 1B vil være 36 boliger som socialt boligbyggeri og 6 boliger med fælles ejendomsret. Boligerne kommer til at ligge i tre bygninger omkring en ny offentlig plads ved siden af Blackwall DLR-stationen, der vil genetablere den måde, boligområdet forbindes til de omkringliggende områder. Der vil være to bygninger med 10 etager og et tårn med 24 etager med nye butikker og cafeer i stueetagen omkring den nye plads. De nye boliger skal stå færdige i begyndelsen af 2019.


Fase 2 af projektet fik byggetilladelse i september 2016, og der vil blive opført 268 nye boliger fordelt på fire nye bygninger.
Arkitektteamet for denne fase består af Metropolitan Workshop og Haworth Tompkins, der er blevet tildelt opgaven som et forretningsfællesskab. AKT II og Townsheds bliver også en del af det team, der skal stå for henholdsvis bygningskonstruktion og anlægsarbejde.


Fase 3 – i fase 3 vil der blive opført omkring 330 nye boliger, hvoraf 50 % vil være billige boliger. De nye boliger spænder fra etværelses lejligheder til boliger i to etager med fem værelser, hvilket vil give de hårdt tiltrængte billige familieboliger i området. De bliver placeret, så der bliver optimal udnyttelse af den nyanlagte Millennium Green. I denne fase vil der også blive opført erhvervslokaler.

 

Mere information om Swan

Nyt projekt for Swan Housing Association - C.F. Møller. Photo: C.F. Møller Architects

Nyheder

Tilmeld nyhedsbrev

Vinder ambitiøst byudviklingsprojekt

3.10.2019 | En grøn, sund og mangfoldig by, hvor klimaløsninger åbner byens liv mod naturens ro - dét er visionen i vinderforslaget til den udviklingsplan der skal klimatilpasse Randers i fremtiden, bringe byen til vandet og udvikle de attraktive arealer mellem middelaldermidtbyen, Gudenåen og Randers Fjord til en unik og naturbåret flodby. Team C.F. Møller står bag forslaget og er udpeget som vinder af konkurrencen af Randers Kommune og Realdania.

I finalen til årets Klimapris

27.9.2019 | Klimaudviklingsprojektet ‘Byen til vandet’ af C.F. Møller Architects i samarbejde med Randers Kommune og Vandmiljø Randers er i finalen til årets Klimapris 2019, som uddeles af det danske brancheblad Licitationen.

Prisbelønnet for Sundhedsarkitektur

25.9.2019 | C.F. Møller Architects er blevet tildelt Architecture MasterPrize 2019 for bedste ’Healthcare Architecture’ i kategorien ‘Architectural Design’ med projektet Biomedicum i Stockholm.

Shortlisted for Blueprint Awards 2019

16.9.2019 | The Assembly Hall in Copenhagen is shortlisted for a Blueprint Award 2019 in the category ‘Best Building Re-Use Project’. The shortlisted projects are projects that sustainably rethink, revitalise and repurpose buildings for new uses.

Awarded for Artwork

30.8.2019 | C.F. Møller Architects win a CODAaward 2019 for best site-specific artwork in the category Healthcare with Biomedicum in Stockholm.

Ny nordisk designserie

27.8.2019 | C.F. Møller Architects’ designere lancerer i samarbejde med Randi en nordisk funderet ny ikonisk og funktionel tilbehørsserie til badeværelset.

Birthday Reception in Aarhus

15.8.2019 | Partner and architect Julian Weyer turns 50 years. C.F. Møller Architects will host a reception to celebrate Julian, and it will be our great pleasure if friends, colleagues and business partners will attend the reception to celebrate Julian Friday the 30th of August, 15.00-17.00 at Europaplads 2.

’Hjertet i Ikast’ får Iconic Award

9.8.2019 | ’Hjertet i Ikast’ kombinerer undervisning, aktiviteter, fællesskab, motion og fritid på nye måder og modtager ICONIC Award 2019: Innovative Architecture for dette.

Win third prize in invited competition

12.7.2019 | 30 international teams were invited to design the new premises for the EU Commission in Brussels, and it has been announced that C.F. Møller Architects in collaboration with B2Ai won third prize.

Wins Green Good Design Award

8.7.2019 | Copenhagen International School by C.F. Møller Architects wins Green Good Design Award 2019.

Udvikler nyt kontorområde i Uppsala, Sverige

1.7.2019 | Atrium Ljungberg udvikler i samarbejde med C.F. Møller Architects et nyt kontorområde i Gränbystaden i Uppsala, Sverige, med afsæt i en ny udstykning til bebyggelse.

International pris til "Hjertet" i Ikast

1.7.2019 | "Hjertet" i Ikast, der er tegnet af C.F. Møller Architects, er udpeget som vinder af den anerkendte pris International Architecture Award 2019 af Chicago Athenaeum: Museum of Architecture and Design og The European Centre for Architecture Art Design and Urban Studies.

C.F. Møller Architects åbner kontor i Berlin

26.6.2019 | 1. juli åbner C.F. Møller Architects døren til det nye kontor centralt i Berlin. Det sker som konsekvens af stigende opgavetilgang i forlængelse af en fokuseret indsats rettet mod det tyske marked de seneste år.

Awarded 'Best Conceptual Design'

25.6.2019 | We are happy to tell that our Golden Mede Housing project for the Rothschild Foundation was awarded 'Best Conceptual Design' at the S.ARCH (Sustainable Architecture) Awards 2019.

Danmarks største spildevandspumpestation indviet

22.5.2019 | Pumpestationen, der sørger for, at byens spildevand bliver ledt videre ud til rensning, har vital betydning for København og Frederiksberg. Derfor var både Københavns stedfortrædende teknik- og miljøborgmester, Karina Vestergård Madsen og kommunalbestyrelsesmedlem på Frederiksberg og formand for Frederiksberg Vand og Frederiksberg Kloak, Thyge Enevoldsen mødt op for at markere indvielsen mandag den 20. maj sammen med HOFOR.

Løfter sløret for gentænkt byhave

16.5.2019 | C.F. Møller er videre til anden etape af den internationale idékonkurrence om en 45 ha masterplan, der bygger på en gentænkning af principperne bag det britiske byhavekoncept, Garden City Movement. Tegnestuen løfter nu sløret for det forslag, der blev forelagt for nyligt.

Central Station: En ny serie af brydningsmøbler

2.5.2019 | HOLMRIS B8 lancerer i samarbejde med C.F. Møller Design en helt nye serie af pause- og brydningsmøbler under navnet Central Station. De nye møbler skal bidrage til at få zonerne i et kontor, et læringsmiljø, hotel eller restaurant til at hænge sammen bedst muligt.

Helende arkitektur til Finland

25.4.2019 | C.F. Møller Architects står bag forslaget til et nyt psykiatrisk hospitalsafsnit i Finland, der er baseret på vægtige, internationale erfaringer fra sygepleje og konceptet helende arkitektur, også kendt som evidensbaseret arkitektur.

Calling all talents

24.4.2019 | Join us for a speed debate and introduction to how we work with sustainability in general and timber architecture specifically, project development and digitisation, and landscape and urban development.

Pris for banebrydende løsninger

2.4.2019 | C.F. Møller Design og NORMBAU vinder "Design Plus powered by ISH 2019" for deres nye modulopbyggede siddesystem.

Biomedicum vinder Årets Bygge 2019 i Sverige

27.3.2019 | Torsdag aften i Stockholm blev det afsløret, at Biomedicum, som er designet af C.F. Møller Architects, vinder Årets Bygge 2019. Bygningen er et kraftcenter for moderne forskning for Karolinska Institutet i Stockholm med Akademiska Hus som bygherre og Skanska som entreprenør.

Klar til konkurrencen om Byen til Vandet

22.3.2019 | C.F. Møller Architects, Niras, Urgent.Agency og Cushman & Wakefield | RED er udvalgt blandt tre deltagere på parallelkonkurrencen til det store byudviklingsprojekt ”Byen til Vandet” i Randers.

C.F. Møller Archtitects vinder MIPIM Award

15.3.2019 | C.F. Møller Architects modtager en MIPIM Award og hædrende omtale for to projekter i England ved årets MIPIM Awards i Cannes.

Verdens første fodgængervenlige forbindelse

12.3.2019 | C.F. Møller Architects afslører masterplan, der skaber verdens første 100 % fodgængervenlige forbindelse mellem en international lufthavn, naturen samt byens og dens funktioner.
Vis flere