Bestseller vinder WAN Commercial Award 2015 - C.F. Møller. Photo: Adam Mørk
1.3.2016

Bestseller vinder WAN Commercial Award 2015

C.F. Møllers nybyggeri af Bestsellers kontorkompleks i Aarhus har fået tildelt en af verdens mest prestigefulde arkitekturpriser.
Bestseller vinder WAN Commercial Award 2015 - C.F. Møller. Photo: Adam Mørk
Bestseller vinder WAN Commercial Award 2015 - C.F. Møller. Photo: Adam Mørk
- Det er en klar vinder for mig - en fantastisk kontorbygning. Sådan lyder konklusionen fra John Drew, Perkins+Will, der 1. marts kunne offentliggøre, at en enig jury har besluttet, at det C.F. Møller-tegnede Bestsellerkompleks på vandkanten i Aarhus er vinderen af WAN Commercial Award 2015. Bæredygtighed spiller en rolle Der var hård konkurrence om årets WAN Award for erhvervsbyggerier. Juryen var længe i dialog om, hvilket af de seks nominerede projekter, der skulle løbe med titlen. I sidste ende var der dog ingen tvivl, understreger Kent Jackson, jurymedlem fra Skidmore, Owings & Merrill. - Rummene og tagterrasserne er meget imponerende, det er en helt enestående vinder, siger han om Bestsellerkomplekset. Men også bæredygtighedsaspektet imponerer dommerne. Bestsellerbygningen benytter havvandskøling og solenergi og opfylder lavenergiklasse 2015. - Det faktum, at energiforbruget er 50 procent lavere end bygningsreglementets krav, er endnu et plus, siger Kent Jackson. Forholder sig til byen Kontorkomplekset blander kontorer, fællesarealer og udearealer og skaber en fornemmelse af, at der er tale om en by i byen. Bestsellerbygningen, som har kanaler og vand på alle fire sider, markerer indgangen til de nye, urbane bydel på Aarhus’ havnefront. - Denne kontorbygning fra C.F. Møller skiller sig ud fra de andre som et sofistikeret svar på den kontekst, den står i. Strategien med at bryde et stort volumen op i mindre, sammenhængende dele er med til at integrere bygningen i de eksisterende omgivelser. Skalaen af delene er hensynsfuld over for den omgivende by, forklarer Matt Yeoman, BuckleyGrayYeoman, om beslutningen. Bestsellers nye kontorkompleks stod færdigt i sommeren 2015, og i efteråret modtog byggeriet Aarhus Kommunes Arkitekturpris som eksempel på godt og smukt byggeri. WAN har siden 2007 været verdens største nyhedsportal for arkitektur, og den årlige uddeling af WAN Awards er den største inden for arkitektur på verdensplan med mere end 1500 årlige indstillinger i de forskellige kategorier. Bestseller var i den afgørende fase oppe imod bl.a. Novo Nordisks hovedsæde af Henning Larsen, Believe in Better Building af Arup og Lanserhofklinikken i Tegernsee af ingenhoven architects.

 

Se mere om Bestsellers kontorhus
Se hele pressemeddelelsen her

17.3.2016

Bispebjerg vinder MIPIM AR Future Projects Award

C.F. Møllers forslag til det nye Bispebjerg Hospital er blevet udnævnt til vinder af den prestigefyldte MIPIM Architectural Review Future Projects Award, som bliver præsenteret på den internationale ejendomsmesse MIPIM i Cannes.

Flere nyheder

 
Vis flere nyheder