Biomedicum er i finalen i Cannes - C.F. Møller. Photo: Mark Hadden
Biomedicum er i finalen i Cannes - C.F. Møller. Photo: Mark Hadden
30.1.2020

Biomedicum er i finalen i Cannes

Biomedicum i Stockholm, det nye kraftcenter inden for forskning, er udvalgt som finalist i dette års MIPIM Awards i kategorien Bedste Healthcare Development.

 

MIPIM Awards 2020 modtog over 228 bidrag fra 45 lande rundt om i verden.
 
Juryen for MIPIM Awards mødtes den 23. januar i Paris for at vurdere alle de indsendte bidrag og besluttede sig for at sende Biomedicum i Stockholm i finalen som det eneste svenske projekt.

 

- Vi er virkelig glade for denne nominering. Projektet er resultatet af et godt teamarbejde hos C.F. Møller Architects og et inspirerende samarbejde med kunden, Akademiska Hus, brugerne fra Karolinska Institutet og indretningsarkitekter fra Nyréns Arkitektkontor, siger Mårten Leringe, partner, administrerende direktør og arkitekt hos C.F. Møller i Stockholm.

 

Projektet blev afsluttet tidligere end planlagt og under budgettet.

 

MIPIM Awards 2020
Biomedicum

Biomedicum er i finalen i Cannes - C.F. Møller. Photo: Mark Hadden

Forskningsmæssigt kraftcenter
Den nye laboratoriebygning, Biomedicum, er et nyt kraftcenter for forskningen på Karolinska Institutet i Stockholm, et af verdens førende medicinske universiteter, der blandt andet er kendt for at udvælge modtagerne af nobelprisen i medicin og fysiologi.

 

Forskningsmiljøerne på Karolinska Institutet har tidligere været spredt over hele campus - en grøn park med røde murstensbygninger fra 1930'erne. Med Biomedicum opnår Karolinska Instituttet ét enkelt miljø, der fremover vil samle forskningen, med yderst fleksibelt udstyrede laboratorier og kontorfaciliteter, der kommer til fungere som en katalysator for det tværgående samarbejde mellem de forskellige forsknings- og studiemiljøer.

 

Integration af ude- og indemiljøer
Hensigten med den nye bygning har ikke kun været at opføre et hus i campusparken, men også at trække parken ind i bygningen. Med det glasdækkede, grønne atrium nærmest trækkes den omkringliggende campus ind i bygningen og forstærker således de sociale kvaliteter ved den grønne campus til fordel for videndeling og tværfaglighed.

Biomedicum er i finalen i Cannes - C.F. Møller. Photo: Mark Hadden

Støtte til samarbejde og innovation
Bygningens sammenhæng med omgivelserne skyldes blandt andet en transparent, indbydende stueetage, der åbner op til atrium samt café og udstillingsplads med offentlig adgang. Dette leder igen videre gennem hele campus og danner således en forbindelse mellem Karolinska Institutet og det nye universitetshospital, Nya Karolinska Solna (NKS). Bygningen indeholder en lang række formelle og uformelle mødesteder, hvilket understøtter det tværfaglige samarbejde og innovationsprocesserne mellem instituttet og hospitalet.

 

Kunde: Akademiska Hus
Lejer: Karolinska Institutet
Arkitekt: C.F. Møller Architects
Indretning: Nyréns Arkitektkontor
Landskab: Landskapslaget AB
Entreprenør: Skanska


Om MIPIM Awards
MIPIM Awards blev oprettet i 1991 og er en internationalt anerkendt ejendomskonkurrence, der afholdes af MIPIM, den verdensomspændende ejendomskonference, der finder sted fra den 10. til den 13. marts 2020 i Cannes.


Her præmieres de mest fremragende og helstøbte projekter fra hele verden, både færdigbyggede projekter og projekter, der endnu ikke er opført, bygningernes creme de la creme i ejendomsbranchen.

 

Finalisterne
Vinderen i kategorien Best Healthcare Development vil blive afsløret til konferencen i marts.

 

Finalisterne i denne kategori er:

• Biomedicum, Stockholm, Sverige. Arkitekt: C.F. Møller Architects
• CHIREC Delta General Hospital, Bruxelles, Belgien. Arkitekt: ASSAR Architects
• Kommunarka hospital, Moskva, Rusland. Arkitekt: TPO Reserve Company
• Viborg akutafdeling, Viborg, Danmark. Arkitekt: AART Architects, Sweco Architects

Flere nyheder

 
Vis flere nyheder