C.F. MØLLER ARCHITECTS' FORSLAG TIL BUSINESS CENTER TRELLEBORG ER BASERET PÅ CIRKULÆR ØKONOMI

C.F. MØLLER ARCHITECTS FORSLAG TIL BUSINESS CENTER TRELLEBORG ER BASERET PÅ CIRKULÆR ØKONOMI - C.F. Møller

29.6.2018 | C.F. Møller Architects og Tyréns er sammen et af tre teams, som deltager i arkitektkonkurrencen om Business Center Trelleborg i Sverige. Bedømmelsen skal resultere i en sammenfatning af gode idéer fra de tre teams, som man kan bygge videre på. Sammenfatningen skal danne grundlag for videre diskussion og arbejde, som skal føre til en fysisk strukturplan for området.

 

Baggrund

Da Trelleborgs havn skal flytte til en ny placering for at tilgodese fremtidige krav fra søfarten, kræves en ny ringvej samt nye indtjekningsfunktioner og opstillingspladser til lastbiler. Dermed får Trelleborg kommune mulighed for at skabe attraktive bydele på det gamle havneområde samt udvikle det gamle østlige erhvervsområde og skabe et nyt fremtidsorienteret område med værdiskabende aktiviteter for regionen og for Trelleborg. Arbejdet foregår inden for rammerne af byudviklingsprojektet Kuststad 2025 (Kystby 2025) og i samarbejde med den svenske statslige myndighed Tillväxtverket.

 

Formålet med hele opgaven er at udvikle BCT til et stærkt, stolt og velfungerende område. En vigtig del af opgaven er at vise, hvordan området med dets nuværende og nye funktioner relaterer til de unikke natur- og kulturværdier i omgivelserne. Der skal være forskellige servicefunktioner og kreative mødesteder på det 180 hektar store område.


Fleksibilitet, viden og urbant landskab
C.F. Møller Architects’ vision for området er en værdiskabende strategi med det formål at skabe et attraktivt og mangefacetteret udviklingsområde, som skal være en profilstærk del af byen.


Det nye område skal være et innovativt og bæredygtigt mødested, hvor smarte cirkulære systemer og integreret landskabsdesign bidrager positivt til helhedsoplevelsen. Området er en ny del af byen, som skaber nye, attraktive platforme til erhvervslivet og vidensintensive aktiviteter. Trelleborg og havnen er et nationalt og internationalt knudepunkt for eksport og import, som bidrager positivt til den samlede identitet. Ved at blande aktiviteter og offentlige rum opstår der gavnlige synergier og cirkulære forbindelser. Den mangefacetterede plan og den tydelige vision bidrager til en destination, som er et oplevelsesrigt mødested.

 

Samspillet mellem alle de forskellige aktiviteter og funktioner i området skaber forudsætninger for nytænkning og en biobaseret, cirkulær økonomi. Det er en ny og grøn bydel, som inviterer områdets naboer til at blive en aktiv del af området. Business Center Trelleborg skal skabe rammerne for et fremtidigt Business Center, hvor mødet mellem mennesker er nøglen til bæredygtig innovation og et stærkt internationalt varemærke for Trelleborg.

 

”Sammen med Tyréns har C.F. Möller på fremragende vis visualiseret, hvad der kan blive de strategiske succeskriterier for at opnå de rette kvaliteter. Gennem markedsføring af områdets særkende for bæredygtighed og oplevelser bliver dette et kendetegn for det fremtidige BCT," siger Håkan Asmoarp, som er delprojektleder for Business Center Trelleborg.

 

Korridorer, entréer og landskabelige volde
Ved at skabe landskabelige volde langs hovedvej 9 defineres de tilstødende områder som en del af byen. Volden langs Business Center Trelleborg bliver udformet som et værdiskabende urbant landskabselement. Samtidig er den en del af infrastrukturen og et rekreativt mødested. Volden binder hele området sammen med byen og danner et smukt landskabsmøde med boligområdet i syd. Det bliver et rekreativt mødested i byen, hvor besøgende og beboere kan gå og cykle på toppen af volden. Særlige udsigtspunkter langs volden skaber visuel kontakt med kysten og indlandet.

 

De tre forslag fra henholdsvis C.F. Møller Architects/Tyréns, Wingårdh Arkitekter/WSP og BSK Arkitekter/A-Nord Arkitekter er blevet grundigt vurderet af medarbejdere ved flere af kommunens forvaltninger og forskellige samarbejdspartnere.


"Vi har modtaget tre interessante forslag fra de forskellige teams, som har fortolket og foretaget forskellige vurderinger af, hvad der er vigtigt for området," fortæller Håkan Asmoarp, som er delprojektleder for Business Center Trelleborg.

Nyheder

Tilmeld nyhedsbrev

Vinder ambitiøst byudviklingsprojekt

3.10.2019 | En grøn, sund og mangfoldig by, hvor klimaløsninger åbner byens liv mod naturens ro - dét er visionen i vinderforslaget til den udviklingsplan der skal klimatilpasse Randers i fremtiden, bringe byen til vandet og udvikle de attraktive arealer mellem middelaldermidtbyen, Gudenåen og Randers Fjord til en unik og naturbåret flodby. Team C.F. Møller står bag forslaget og er udpeget som vinder af konkurrencen af Randers Kommune og Realdania.

I finalen til årets Klimapris

27.9.2019 | Klimaudviklingsprojektet ‘Byen til vandet’ af C.F. Møller Architects i samarbejde med Randers Kommune og Vandmiljø Randers er i finalen til årets Klimapris 2019, som uddeles af det danske brancheblad Licitationen.

Prisbelønnet for Sundhedsarkitektur

25.9.2019 | C.F. Møller Architects er blevet tildelt Architecture MasterPrize 2019 for bedste ’Healthcare Architecture’ i kategorien ‘Architectural Design’ med projektet Biomedicum i Stockholm.

Shortlisted for Blueprint Awards 2019

16.9.2019 | The Assembly Hall in Copenhagen is shortlisted for a Blueprint Award 2019 in the category ‘Best Building Re-Use Project’. The shortlisted projects are projects that sustainably rethink, revitalise and repurpose buildings for new uses.

Awarded for Artwork

30.8.2019 | C.F. Møller Architects win a CODAaward 2019 for best site-specific artwork in the category Healthcare with Biomedicum in Stockholm.

Ny nordisk designserie

27.8.2019 | C.F. Møller Architects’ designere lancerer i samarbejde med Randi en nordisk funderet ny ikonisk og funktionel tilbehørsserie til badeværelset.

Birthday Reception in Aarhus

15.8.2019 | Partner and architect Julian Weyer turns 50 years. C.F. Møller Architects will host a reception to celebrate Julian, and it will be our great pleasure if friends, colleagues and business partners will attend the reception to celebrate Julian Friday the 30th of August, 15.00-17.00 at Europaplads 2.

’Hjertet i Ikast’ får Iconic Award

9.8.2019 | ’Hjertet i Ikast’ kombinerer undervisning, aktiviteter, fællesskab, motion og fritid på nye måder og modtager ICONIC Award 2019: Innovative Architecture for dette.

Win third prize in invited competition

12.7.2019 | 30 international teams were invited to design the new premises for the EU Commission in Brussels, and it has been announced that C.F. Møller Architects in collaboration with B2Ai won third prize.

Wins Green Good Design Award

8.7.2019 | Copenhagen International School by C.F. Møller Architects wins Green Good Design Award 2019.

Udvikler nyt kontorområde i Uppsala, Sverige

1.7.2019 | Atrium Ljungberg udvikler i samarbejde med C.F. Møller Architects et nyt kontorområde i Gränbystaden i Uppsala, Sverige, med afsæt i en ny udstykning til bebyggelse.

International pris til "Hjertet" i Ikast

1.7.2019 | "Hjertet" i Ikast, der er tegnet af C.F. Møller Architects, er udpeget som vinder af den anerkendte pris International Architecture Award 2019 af Chicago Athenaeum: Museum of Architecture and Design og The European Centre for Architecture Art Design and Urban Studies.

C.F. Møller Architects åbner kontor i Berlin

26.6.2019 | 1. juli åbner C.F. Møller Architects døren til det nye kontor centralt i Berlin. Det sker som konsekvens af stigende opgavetilgang i forlængelse af en fokuseret indsats rettet mod det tyske marked de seneste år.

Awarded 'Best Conceptual Design'

25.6.2019 | We are happy to tell that our Golden Mede Housing project for the Rothschild Foundation was awarded 'Best Conceptual Design' at the S.ARCH (Sustainable Architecture) Awards 2019.

Danmarks største spildevandspumpestation indviet

22.5.2019 | Pumpestationen, der sørger for, at byens spildevand bliver ledt videre ud til rensning, har vital betydning for København og Frederiksberg. Derfor var både Københavns stedfortrædende teknik- og miljøborgmester, Karina Vestergård Madsen og kommunalbestyrelsesmedlem på Frederiksberg og formand for Frederiksberg Vand og Frederiksberg Kloak, Thyge Enevoldsen mødt op for at markere indvielsen mandag den 20. maj sammen med HOFOR.

Løfter sløret for gentænkt byhave

16.5.2019 | C.F. Møller er videre til anden etape af den internationale idékonkurrence om en 45 ha masterplan, der bygger på en gentænkning af principperne bag det britiske byhavekoncept, Garden City Movement. Tegnestuen løfter nu sløret for det forslag, der blev forelagt for nyligt.

Central Station: En ny serie af brydningsmøbler

2.5.2019 | HOLMRIS B8 lancerer i samarbejde med C.F. Møller Design en helt nye serie af pause- og brydningsmøbler under navnet Central Station. De nye møbler skal bidrage til at få zonerne i et kontor, et læringsmiljø, hotel eller restaurant til at hænge sammen bedst muligt.

Helende arkitektur til Finland

25.4.2019 | C.F. Møller Architects står bag forslaget til et nyt psykiatrisk hospitalsafsnit i Finland, der er baseret på vægtige, internationale erfaringer fra sygepleje og konceptet helende arkitektur, også kendt som evidensbaseret arkitektur.

Calling all talents

24.4.2019 | Join us for a speed debate and introduction to how we work with sustainability in general and timber architecture specifically, project development and digitisation, and landscape and urban development.

Pris for banebrydende løsninger

2.4.2019 | C.F. Møller Design og NORMBAU vinder "Design Plus powered by ISH 2019" for deres nye modulopbyggede siddesystem.

Biomedicum vinder Årets Bygge 2019 i Sverige

27.3.2019 | Torsdag aften i Stockholm blev det afsløret, at Biomedicum, som er designet af C.F. Møller Architects, vinder Årets Bygge 2019. Bygningen er et kraftcenter for moderne forskning for Karolinska Institutet i Stockholm med Akademiska Hus som bygherre og Skanska som entreprenør.

Klar til konkurrencen om Byen til Vandet

22.3.2019 | C.F. Møller Architects, Niras, Urgent.Agency og Cushman & Wakefield | RED er udvalgt blandt tre deltagere på parallelkonkurrencen til det store byudviklingsprojekt ”Byen til Vandet” i Randers.

C.F. Møller Archtitects vinder MIPIM Award

15.3.2019 | C.F. Møller Architects modtager en MIPIM Award og hædrende omtale for to projekter i England ved årets MIPIM Awards i Cannes.

Verdens første fodgængervenlige forbindelse

12.3.2019 | C.F. Møller Architects afslører masterplan, der skaber verdens første 100 % fodgængervenlige forbindelse mellem en international lufthavn, naturen samt byens og dens funktioner.
Vis flere