C.F. Møller Architects åbner kontor i Berlin - C.F. Møller. Photo: Mew
26.6.2019

C.F. Møller Architects åbner kontor i Berlin

1. juli åbner C.F. Møller Architects døren til det nye kontor centralt i Berlin. Det sker som konsekvens af stigende opgavetilgang i forlængelse af en fokuseret indsats rettet mod det tyske marked de seneste år.
C.F. Møller Architects åbner kontor i Berlin - C.F. Møller. Photo: C.F. Møller Architects
C.F. Møller Architects åbner kontor i Berlin - C.F. Møller. Photo: Mew

C.F. Møller Architects har de seneste år arbejdet målrettet på at udvide sin internationale opgaveportefølje udenfor hjemmemarkederne, og det har bl.a. resulteret i opgaver i Irland, Island, Belgien og ikke mindst Tyskland, hvor en række større projekter er i gang. 

 

- Generelt arbejder vi med en øget internationalisering af vores opgaveportefølje uden at gå på kompromis med vores hjemmemarkeder. Det er med til at sikre en robust opgaveportefølje, som også bidrager til at styrke os på hjemmemarkederne, og så oplever vi en international efterspørgsel på vores holistiske tilgang og ikke mindst ekspertise indenfor healthcare, fortæller Lone Bendorff, CEO hos C.F. Møller Architects.

 

Tysk leder af Berlin-kontoret
C.F. Møller Architects ansatte tidligere på året arkitekt Heiko Weissbach som leder af kontoret i Berlin. Heiko er tyskfødt og opvokset i Berlin, men taler også bl.a. dansk efter at have læst til indretningsarkitekt i København og til arkitekt i Aarhus. Siden studierne har Heiko samlet erhverserfaring i både Danmark, Frankrig og Tyskland, hvor han bl.a. har været ansat hos Sauerbruch Hutton og Tysklands Udenrigsministerium. Derudover har han i mange år fungeret som arkitekturformidler og forfatter og har i 2017 udgivet bogen ’Arkitekturguide Aarhus’.
”Jeg ser frem til denne mulighed for at bringe de nordiske værdier og C.F. Møllers integrerede design-tilgang til Tyskland. Dels er denne tilgang en del af min uddannelsesmæssige baggrund og har været en personlig inspiration, dels oplever jeg, at der i Tyskland og andre steder i Europa er en efterspørgsel efter netop disse værdier”, fortæller Heiko Weissbach.


Kontoret i Berlin er en del af en nybygget kreativ hub med navn ’Frizz 23’ beliggende Friedrichstrasse 23A, 10969 Berlin.

 

Igangværende opgaver i Tyskland
Nuværende opgaver for C.F. Møller Architects i Tyskland er den nye banegård i Hamborg Altona, som både skal løse infrastrukturen og spille en aktiv rolle i den urbane udvikling af Altona Nord. Indenfor healthcare arbejdes der på en udvidelse af både det ikoniske og fredede universitetshospital RWTH i Aachen samt en udvidelse af Städtisches Klinikum Braunschweig (Braunschweigs kommunehospital) kombineret med en ny bygning og modernisering af en allerede eksisterende bygning i et nyt og redesignet kompleks. Derudover er C.F. Møller Architects valgt til en ambitiøs campusmasterplan, der skal beskrive den fremtidige udvikling af universitetet og universitetshospitalet i Heidelberg, som er et af de mest prestigefyldte universiteter i Tyskland og globalt set. Desuden prækvalificerer C.F. Møller sig regelmæssigt til større konkurrencer i Tyskland.

 

C.F. Møller Architects har dermed kontorer i Berlin, Aarhus, Aalborg, København, Stockholm, Oslo og London og beskæftiger ca. 300 medarbejdere.

Flere nyheder

 
Vis flere nyheder