C.F. Møller Architects er med i digitalt udviklingsprojekt

C.F. Møller Architects er med i digitalt udviklingsprojekt - C.F. Møller. Photo: C.F. Møller Architects

10.10.2018 | C.F. Møller Architects bidrager til at øge produktiviteten i byggesektoren gennem et samarbejdsprojekt, der sigter på at forenkle brugen af Building Information Modelling(BIM).

 

Digitaliseringen af bygge- og anlægssektoren er i fuld gang, og der er i denne forbindelse behov for at udvikle nye digitale kodesystemer for bygningselementer i byggesektoren. Derfor har det nye tiltag BIM Stockholm, et samarbejde mellem otte tegnestuer, udviklet BIMTypeCode.


Den 10. oktober lanceres BIMTypeCode, et kodesystem, der er beregnet til at forenkle projekteringsprocessen og øge produktiviteten i byggesektoren.

 

Bag metoden står otte af Sveriges førende tegnestuer, der er gået sammen om at skabe gruppen BIM Stockholm. Udviklingssamarbejdet består af Arkitema Architects, AIX Arkitekter, Cedervall Arkitekter, C.F. Møller Architects, Liljewall arkitekter, LINK arkitektur, Nyréns Arkitektkontor og Tengbom.

 

Typekodning af bygningselementer er med til at sikre et fælles kommunikationsgrundlag for branchen ved at udvikle en ensartet måde at beskrive de forskellige elementer i en bygning på. Ved enkelt og systematisk at klassificere bygningselementer opfylder systemet nutidens digitale behov i byggesektoren.

 

Udviklingsprojektet BIMTypeCode går ud på at udvikle og optimere BIM-værktøjer, -metoder og -processer med henblik på at sikre et fælles sprog for alle aktører. Dette bidrager til en mere kvalitativ og pålidelig informationsstyring, da kommunikationen mellem aktørerne i en byggeproces kræver fælles termer og begreber.

 

 

 
BIMTypeCode

BIMTypeCode er en enkel og logisk kodestruktur for bygningselementer baseret på projekteringskrav, erfaringer og ”best pratice” fra både mindre og mere komplekse BIM-projekter.


Metoden strukturer og skaber betingelserne for udvikling af styklister, beregninger og beskrivelser og definerer grænsefladerne mellem de forskellige fagopdelinger på bygningselementniveau. Koderne er ikke sprogafhængige, da de er baseret på et numerisk system. På denne måde opnås en enkel standardisering af elementerne for alle faggrupper. Typekoderne svarer ikke til et klassisk navne- eller klassifikationssystem.

 

Oversigten over de bygningselementer, som svenske byggekonstruktører har brug for, og hvordan de betegnes, er et resultat af et Smart Built Environment-projekt om typeangivelse som supplement til klassificering, som er finansieret af Formas.


Fakta
BIMTypeCode er et praktisk anvendeligt og omkostningsfrit kodesystem, der kan tilpasses de konkrete behov, og som nemt kan anvendes sammen med andre klassifikationssytemer som for eksempel CoClass, BSAB og IFC. Systemet kan anvendes af hele byggebranchen og kræver ingen ekstra software. Det kan fås svensk, dansk, engelsk og tysk.

 

”I Danmark er C.F. Møller Architects involveret i et lignende samarbejde med BIM7AA-gruppen, som på tilsvarende måde har deltagelse af en række førende danske tegnestuer.

C.F. Møller vil indføre BIMTypeCode i alle deres afdelinger, så det bliver standard i Stockholm, Oslo, Aarhus, København, Aalborg og London.”

 

Kontakt og flere oplysninger: http://www.bimstockholm.se

Nyheder

Tilmeld nyhedsbrev

Vinder ambitiøst byudviklingsprojekt

3.10.2019 | En grøn, sund og mangfoldig by, hvor klimaløsninger åbner byens liv mod naturens ro - dét er visionen i vinderforslaget til den udviklingsplan der skal klimatilpasse Randers i fremtiden, bringe byen til vandet og udvikle de attraktive arealer mellem middelaldermidtbyen, Gudenåen og Randers Fjord til en unik og naturbåret flodby. Team C.F. Møller står bag forslaget og er udpeget som vinder af konkurrencen af Randers Kommune og Realdania.

I finalen til årets Klimapris

27.9.2019 | Klimaudviklingsprojektet ‘Byen til vandet’ af C.F. Møller Architects i samarbejde med Randers Kommune og Vandmiljø Randers er i finalen til årets Klimapris 2019, som uddeles af det danske brancheblad Licitationen.

Prisbelønnet for Sundhedsarkitektur

25.9.2019 | C.F. Møller Architects er blevet tildelt Architecture MasterPrize 2019 for bedste ’Healthcare Architecture’ i kategorien ‘Architectural Design’ med projektet Biomedicum i Stockholm.

Shortlisted for Blueprint Awards 2019

16.9.2019 | The Assembly Hall in Copenhagen is shortlisted for a Blueprint Award 2019 in the category ‘Best Building Re-Use Project’. The shortlisted projects are projects that sustainably rethink, revitalise and repurpose buildings for new uses.

Awarded for Artwork

30.8.2019 | C.F. Møller Architects win a CODAaward 2019 for best site-specific artwork in the category Healthcare with Biomedicum in Stockholm.

Ny nordisk designserie

27.8.2019 | C.F. Møller Architects’ designere lancerer i samarbejde med Randi en nordisk funderet ny ikonisk og funktionel tilbehørsserie til badeværelset.

Birthday Reception in Aarhus

15.8.2019 | Partner and architect Julian Weyer turns 50 years. C.F. Møller Architects will host a reception to celebrate Julian, and it will be our great pleasure if friends, colleagues and business partners will attend the reception to celebrate Julian Friday the 30th of August, 15.00-17.00 at Europaplads 2.

’Hjertet i Ikast’ får Iconic Award

9.8.2019 | ’Hjertet i Ikast’ kombinerer undervisning, aktiviteter, fællesskab, motion og fritid på nye måder og modtager ICONIC Award 2019: Innovative Architecture for dette.

Win third prize in invited competition

12.7.2019 | 30 international teams were invited to design the new premises for the EU Commission in Brussels, and it has been announced that C.F. Møller Architects in collaboration with B2Ai won third prize.

Wins Green Good Design Award

8.7.2019 | Copenhagen International School by C.F. Møller Architects wins Green Good Design Award 2019.

Udvikler nyt kontorområde i Uppsala, Sverige

1.7.2019 | Atrium Ljungberg udvikler i samarbejde med C.F. Møller Architects et nyt kontorområde i Gränbystaden i Uppsala, Sverige, med afsæt i en ny udstykning til bebyggelse.

International pris til "Hjertet" i Ikast

1.7.2019 | "Hjertet" i Ikast, der er tegnet af C.F. Møller Architects, er udpeget som vinder af den anerkendte pris International Architecture Award 2019 af Chicago Athenaeum: Museum of Architecture and Design og The European Centre for Architecture Art Design and Urban Studies.

C.F. Møller Architects åbner kontor i Berlin

26.6.2019 | 1. juli åbner C.F. Møller Architects døren til det nye kontor centralt i Berlin. Det sker som konsekvens af stigende opgavetilgang i forlængelse af en fokuseret indsats rettet mod det tyske marked de seneste år.

Awarded 'Best Conceptual Design'

25.6.2019 | We are happy to tell that our Golden Mede Housing project for the Rothschild Foundation was awarded 'Best Conceptual Design' at the S.ARCH (Sustainable Architecture) Awards 2019.

Danmarks største spildevandspumpestation indviet

22.5.2019 | Pumpestationen, der sørger for, at byens spildevand bliver ledt videre ud til rensning, har vital betydning for København og Frederiksberg. Derfor var både Københavns stedfortrædende teknik- og miljøborgmester, Karina Vestergård Madsen og kommunalbestyrelsesmedlem på Frederiksberg og formand for Frederiksberg Vand og Frederiksberg Kloak, Thyge Enevoldsen mødt op for at markere indvielsen mandag den 20. maj sammen med HOFOR.

Løfter sløret for gentænkt byhave

16.5.2019 | C.F. Møller er videre til anden etape af den internationale idékonkurrence om en 45 ha masterplan, der bygger på en gentænkning af principperne bag det britiske byhavekoncept, Garden City Movement. Tegnestuen løfter nu sløret for det forslag, der blev forelagt for nyligt.

Central Station: En ny serie af brydningsmøbler

2.5.2019 | HOLMRIS B8 lancerer i samarbejde med C.F. Møller Design en helt nye serie af pause- og brydningsmøbler under navnet Central Station. De nye møbler skal bidrage til at få zonerne i et kontor, et læringsmiljø, hotel eller restaurant til at hænge sammen bedst muligt.

Helende arkitektur til Finland

25.4.2019 | C.F. Møller Architects står bag forslaget til et nyt psykiatrisk hospitalsafsnit i Finland, der er baseret på vægtige, internationale erfaringer fra sygepleje og konceptet helende arkitektur, også kendt som evidensbaseret arkitektur.

Calling all talents

24.4.2019 | Join us for a speed debate and introduction to how we work with sustainability in general and timber architecture specifically, project development and digitisation, and landscape and urban development.

Pris for banebrydende løsninger

2.4.2019 | C.F. Møller Design og NORMBAU vinder "Design Plus powered by ISH 2019" for deres nye modulopbyggede siddesystem.

Biomedicum vinder Årets Bygge 2019 i Sverige

27.3.2019 | Torsdag aften i Stockholm blev det afsløret, at Biomedicum, som er designet af C.F. Møller Architects, vinder Årets Bygge 2019. Bygningen er et kraftcenter for moderne forskning for Karolinska Institutet i Stockholm med Akademiska Hus som bygherre og Skanska som entreprenør.

Klar til konkurrencen om Byen til Vandet

22.3.2019 | C.F. Møller Architects, Niras, Urgent.Agency og Cushman & Wakefield | RED er udvalgt blandt tre deltagere på parallelkonkurrencen til det store byudviklingsprojekt ”Byen til Vandet” i Randers.

C.F. Møller Archtitects vinder MIPIM Award

15.3.2019 | C.F. Møller Architects modtager en MIPIM Award og hædrende omtale for to projekter i England ved årets MIPIM Awards i Cannes.

Verdens første fodgængervenlige forbindelse

12.3.2019 | C.F. Møller Architects afslører masterplan, der skaber verdens første 100 % fodgængervenlige forbindelse mellem en international lufthavn, naturen samt byens og dens funktioner.
Vis flere