C.F. Møller Architects vinder ny skoleopgave - C.F. Møller. Photo: C.F. Møller Architects
14.5.2020

C.F. Møller Architects vinder ny skoleopgave

C.F. Møller Architects vinder konkurrence om udbygning af Klostermarksskolen i Aalborg.
C.F. Møller Architects vinder ny skoleopgave - C.F. Møller. Photo: C.F. Møller Architects
C.F. Møller Architects vinder ny skoleopgave - C.F. Møller. Photo: C.F. Møller Architects

Klostermarkskolen er en privatskole i Aalborg, grundlagt i 1871, hvor personlig og faglig udvikling går hånd i hånd med fællesskab og kreativitet baseret på stolte traditioner, kombineret med moderne læringsformer.


C.F. Møller Architects har i en indbudt konkurrence med et team bestående af totalentreprenør Magnus Thomsens Eftf. og ingeniør Frandsen & Søndergaard vundet opgaven om en tilbygning til Klostermarksskolen, beliggende på kanten mellem Hasseris og Aalborg Vestby.


- Vi synes, at CF-Møller Architects har løst vores udfordring med en funktionel, interessant og smuk skolebygning, som indeholder moderne pædagogiske muligheder og samtidigt supplerer skolens Hovedbygning fra 1904 og falder godt ind omgivelser og arkitektur i Vestbyen, siger Lars Peter Nitschke, skoleleder Klostermarkskolen.


- Visionen for tilbygningen til Klostermarkskolen, har været at skabe en bygning, der med sin arkitektur, tænker den eksisterende bebyggelse ind og spiller med og mod den. Det omkringliggende område er beriget med bygninger, som hver især har et særkende og høj arkitektonisk kvalitet. Det er denne præmis Klostermarksskolens tilbygning skal indpasse sig i, fortæller Søren Tortzen, som er arkitekt og afdelingsleder af C.F. Møller Architects i Aalborg.


I alt deltog tre teams i konkurrencen, som blev afgjort efter først en præsentations- og derefter en forhandlingsrunde.


Tilbygningen afspejler indholdet
Klostermarkskolens ny tilbygning rummer tre funktioner fordelt på de respektive etager; En multisal i stueplan, en naturfagsetage og en billedkunstetage. Facaderne afspejler direkte funktionerne og stemningerne på den enkelte etage.


- Klostermarksskolens nye undervisningsbygning rummer spændende pædagogiske muligheder indenfor billedkunst, naturfag, musik og bevægelse, og vi glæder os til at realisere en ambition, som skolens pædagogiske personale og bestyrelse har forberedt i flere år, siger Lars Peter Nitschke.


Multisalens høje rum kommer til udtryk i facaden med store vinduespartier, der inviterer omgivelserne ind og sikrer transparens mellem by og skole. Mod skolegården åbner multisalen sig op og indbyder til ude-inde aktiviteter i samspil med en udvidet aktivitetstrappe og den øvrige del af skolegården. Her beklædes murværket partielt med trælister, som både giver børnene mulighed for at opleve rare materialer i deres umiddelbare nærhed og et grundlag for begrønning af facaden i form af klatreplanter. Adgangen til ude-/legearealer skaber alsidige muligheder for bevægelse og leg for Klostermarksskolens elever i undervisningen, i frikvarter og skolefritidsordning.

 

Naturfagsetagen er med klassisk etagehøjde og veltilpasset vinduessætning i facaden. Etagen rummer et makerspace, har adgang til tagetagen og mulighed for at inddrage uderummet til eksperimenter og praktiske undervisningsforløb i uderummet.


Billedkunstetagen er helt særlig med en atelierlignende stemning og står stramt i blankt murværk uden vindueshuller mod nord og syd. To smukke østvendte ovenlys sikrer et godt arbejdslys til kunstlokalerne og skaber den rette kunstnerstemning. Ovenlysene fremstår som meget markante tagformer, der både giver huset identitet, men samtidig også afspejler dets funktion og skaber oplevelsen af at være under åben himmel. Herfra vil der også være adgang til tagetagen. En indskudt etage – som en hems - tilbyder børnene et særligt og afsondret sted at være kreative i.

Klostermarksskolen har desuden inddraget fire børnehaver i skolens nabolag, som får adgang til både inde- og udeleg i dagtimerne i skolens nye faciliteter.

 

Arbejdet begynder i foråret 2020 og forventes afsluttet i efteråret 2021

 

- Vi ser frem til samarbejdet med entreprenør Magnus Thomsens Efterfølger, Ingeniørfirmaet Frandsen & Søndergaard samt CF Møller Architects, siger Lars Peter Nitschke.

 

Bidrager til Aalborgs udvikling
C.F. Møller Architects har igennem mange år bidraget til Aalborgs positive udvikling og står bl.a. bag den nye Havnefront og Kulturbroen over Limfjorden. Virksomheden har også bidraget til at løfte bolig og livskvaliteten i Aalborg Øst med bl.a. renoveringerne af Sundparken og Magisterparken, der er præmieret både nationalt og internationalt.


Aktuelle projekter er bl.a. Nordre Havnepromenade, DLG-siloen og V-husene, som alle er attraktive boligprojekter ved Limfjorden. Tegnestuen arbejder pt med udviklingen af både landskab, byrum og byggerier på Stigsborg Havnefront - en helt ny bydel på ’solsiden’ af Aalborg.

 

Kendt for skoler
Gennem årene har C.F. Møller Architects markeret sig særligt indenfor skoler og uddannelsesinstitutioner. Blandt de seneste færdige projekter er Copenhagen International School, en bæredygtig og spektakulærskole beklædt med 12.000 solcellepaneler og Tiundaskolen i Sverige. Igangværende skoleprojekter er Ny Islands Brygge Skole i København og Glemmen skole i Norge. Derudover har C.F. Møller tegnet flere universiteter og højere læreanstalter. Bl.a. Aarhus Universitet, som er på den danske arkitekturkanon, Det tekniske fakultet for SDU og Biomedicum i Stockholm for Karolinska Instituttet, som er kendt for uddelingen af Nobelpriser i medicin og psykologi.

 

Projektbeskrivelse
Klostermarkskolen

Flere nyheder

 
Vis flere nyheder