C.F. Møller Architects vinder nyt projekt i Tyskland

C.F. Møller Architects vinder nyt projekt i Tyskland - C.F. Møller. Photo: C.F. Møller Architects

28.6.2018 | C.F. Møller har vundet en international konkurrence om at tegne en ny togstation i Altona i Hamborg, Tyskland. Ambitionen med forslaget er, at bygningsværket skal fungere som en visionær milepæl og en bymæssig katalysator, både for udviklingen af den nordlige bydel Altona og i bredere forstand af Hamborg. Ved at binde natur og byliv sammen kommer den nye station til at bidrage til byens vision om at samle dens grønne områder og styrke deres betydning.

 

Multi-funktionel og bæredygtig
Rent konceptuelt samler projektet tre hovedelementer: et grundplan, en tagflade og to tårne.  Grundplanet samler projektets offentlige og bymæssige kvaliteter, mens de to tårne rummer et hotel og kontorlokaler med udsigt ud over Hamborg.  Et kuperet taglandskab binder de to elementer sammen og giver forslaget en blødere og mere indbydende karakter. 

 

I grundplan finder man det offentlige rum og den nye togstation Altona Nord, der skaber en kontakt til de tilstødende gader og byrum.   Hensigten med forslaget er at danne baggrund for en bred vifte af offentligt tilgængelige funktioner, der skaber liv og aktiviteter på en station, såsom caféer, restauranter, butikker, fitness-faciliteter, cykelparkering, venteområder og indgangsarealer.

 

Det sammenbindende tag samler ikke kun de forskellige elementer i projektet, men giver også en overdækning for en lang række udendørs arrangementer med offentlig adgang i stueplan.  Det gør det muligt at kunne bruge det afdækkede område af indgangspartiet 365 dage om året til caféer, fødevaremarked og kulturelle arrangementer.  På selve taget vil der komme en grøn park med overdækket udendørsfaciliteter til hotel- og kontorbrug. Taglandskabet er et udtryk for en samlet og fremadskuende vision om at styrke Hamborgs grønne fordele.

 

Indbudt til international konkurrence
I alt tretten arkitektfirmaer deltog i den internationale konkurrence, hvoraf tre fortsatte til den afsluttende fase.  Forslagene blev desuden vurderet efter input fra kunden, som er bystyret i byen Hamburg i samarbejde med udviklingsvirksomheden ProHa Altona og Deutsche Bahn Station & service.  Ud over C.F. Møller gik også de lokale arkitekter GMP fra Hamborg og Baumschlager Eberle fra Østrig videre til sidste fase, hvor C.F. Møller til sidst blev udnævnt til vinder af konkurrencen.

 

Følgende deltog i konkurrencen:
C.F. C.F. Møller Architects (DK) – vinder
GMP (DE) – finalist
Baumschlager Eberle (AT) – finalist
Auer Weber Assoziierte GmbH, Stuttgart (DE)
Carmody Groarke, London (UK)
Carsten Roth Architekt, Hamburg (DE)
Hadi Teherani Architects GmbH, Hamburg (DE)
HASCHER JEHLE Architektur, Berlin (DE)
LH Architekten I Landwehr Henke + Partner mbB, Hamburg (DE)
MVRDV, Rotterdam (NL)
Schmidt/hammer/lassen architects, Aarhus (DK)
schneider+schumacher Planungsgesellschaft mbH, Frankfurt a.M. (DE)
UNStudio, Amsterdam (NL)

 

Erfaring med at kombinere infrastruktur og byudvikling

Sejren i Hamborg er den seneste opgave for C.F. C.F. Møller, der allerede har gode erfaringer med at skabe et vigtigt trafikalt og bymæssigt knudepunkt i et nyt byområde under udvikling.  I 2017 stod færgeterminalen Värtaterminalen i Stockholm færdig, og firmaet har for nyligt vundet konkurrencerne om en ny hovedbanegård i Lund, Sverige, og en ny hovedbanegård i Oslo ved navn 'Fjordporten-Nordisk Lys'.  En alternativ tilgang til dette arbejde ses i Aarhus, hvor C.F. Møller i øjeblikket arbejder på at overdække et eksisterende jernbaneanlæg for at skabe en ny bilfri bydel i Aarhus centrum.

 

Mere om projektet

Nyheder

Tilmeld nyhedsbrev

Birthday Reception in Aarhus

15.8.2019 | Partner and architect Julian Weyer turns 50 years. C.F. Møller Architects will host a reception to celebrate Julian, and it will be our great pleasure if friends, colleagues and business partners will attend the reception to celebrate Julian Friday the 30th of August, 15.00-17.00 at Europaplads 2.

’Hjertet i Ikast’ får Iconic Award

9.8.2019 | ’Hjertet i Ikast’ kombinerer undervisning, aktiviteter, fællesskab, motion og fritid på nye måder og modtager ICONIC Award 2019: Innovative Architecture for dette.

Win third prize in invited competition

12.7.2019 | 30 international teams were invited to design the new premises for the EU Commission in Brussels, and it has been announced that C.F. Møller Architects in collaboration with B2Ai won third prize.

Wins Green Good Design Award

8.7.2019 | Copenhagen International School by C.F. Møller Architects wins Green Good Design Award 2019.

Udvikler nyt kontorområde i Uppsala, Sverige

1.7.2019 | Atrium Ljungberg udvikler i samarbejde med C.F. Møller Architects et nyt kontorområde i Gränbystaden i Uppsala, Sverige, med afsæt i en ny udstykning til bebyggelse.

International pris til "Hjertet" i Ikast

1.7.2019 | "Hjertet" i Ikast, der er tegnet af C.F. Møller Architects, er udpeget som vinder af den anerkendte pris International Architecture Award 2019 af Chicago Athenaeum: Museum of Architecture and Design og The European Centre for Architecture Art Design and Urban Studies.

C.F. Møller Architects åbner kontor i Berlin

26.6.2019 | 1. juli åbner C.F. Møller Architects døren til det nye kontor centralt i Berlin. Det sker som konsekvens af stigende opgavetilgang i forlængelse af en fokuseret indsats rettet mod det tyske marked de seneste år.

Awarded 'Best Conceptual Design'

25.6.2019 | We are happy to tell that our Golden Mede Housing project for the Rothschild Foundation was awarded 'Best Conceptual Design' at the S.ARCH (Sustainable Architecture) Awards 2019.

Danmarks største spildevandspumpestation indviet

22.5.2019 | Pumpestationen, der sørger for, at byens spildevand bliver ledt videre ud til rensning, har vital betydning for København og Frederiksberg. Derfor var både Københavns stedfortrædende teknik- og miljøborgmester, Karina Vestergård Madsen og kommunalbestyrelsesmedlem på Frederiksberg og formand for Frederiksberg Vand og Frederiksberg Kloak, Thyge Enevoldsen mødt op for at markere indvielsen mandag den 20. maj sammen med HOFOR.

Løfter sløret for gentænkt byhave

16.5.2019 | C.F. Møller er videre til anden etape af den internationale idékonkurrence om en 45 ha masterplan, der bygger på en gentænkning af principperne bag det britiske byhavekoncept, Garden City Movement. Tegnestuen løfter nu sløret for det forslag, der blev forelagt for nyligt.

Central Station: En ny serie af brydningsmøbler

2.5.2019 | HOLMRIS B8 lancerer i samarbejde med C.F. Møller Design en helt nye serie af pause- og brydningsmøbler under navnet Central Station. De nye møbler skal bidrage til at få zonerne i et kontor, et læringsmiljø, hotel eller restaurant til at hænge sammen bedst muligt.

Helende arkitektur til Finland

25.4.2019 | C.F. Møller Architects står bag forslaget til et nyt psykiatrisk hospitalsafsnit i Finland, der er baseret på vægtige, internationale erfaringer fra sygepleje og konceptet helende arkitektur, også kendt som evidensbaseret arkitektur.

Calling all talents

24.4.2019 | Join us for a speed debate and introduction to how we work with sustainability in general and timber architecture specifically, project development and digitisation, and landscape and urban development.

Pris for banebrydende løsninger

2.4.2019 | C.F. Møller Design og NORMBAU vinder "Design Plus powered by ISH 2019" for deres nye modulopbyggede siddesystem.

Biomedicum vinder Årets Bygge 2019 i Sverige

27.3.2019 | Torsdag aften i Stockholm blev det afsløret, at Biomedicum, som er designet af C.F. Møller Architects, vinder Årets Bygge 2019. Bygningen er et kraftcenter for moderne forskning for Karolinska Institutet i Stockholm med Akademiska Hus som bygherre og Skanska som entreprenør.

Klar til konkurrencen om Byen til Vandet

22.3.2019 | C.F. Møller Architects, Niras, Urgent.Agency og Cushman & Wakefield | RED er udvalgt blandt tre deltagere på parallelkonkurrencen til det store byudviklingsprojekt ”Byen til Vandet” i Randers.

C.F. Møller Archtitects vinder MIPIM Award

15.3.2019 | C.F. Møller Architects modtager en MIPIM Award og hædrende omtale for to projekter i England ved årets MIPIM Awards i Cannes.

Verdens første fodgængervenlige forbindelse

12.3.2019 | C.F. Møller Architects afslører masterplan, der skaber verdens første 100 % fodgængervenlige forbindelse mellem en international lufthavn, naturen samt byens og dens funktioner.

Reviderede planer opera- og kulturhus

5.3.2019 | De nye planer viser et endnu stærkere koncept, som styrker samarbejdet mellem fire kulturleverandører og bidrager til at genoplive Kristiansund.

C.F. Møller Architects at MIPIM

4.3.2019 | MIPIM is the world’s leading property market and C.F. Møller Architects will be participating with Partners, Associated Partners and Studio Managers. Please don’t hesitate to contact us for a meeting in Cannes.

Vinder arkitektkonkurrencen om Det ny SIMAC

27.2.2019 | Det ny SIMAC (Svendborg International Maritime Academy) bliver fremtidens maritime uddannelsesinstitution på havnen i Svendborg. Det åbne, fleksible og moderne læringshus er tegnet af C.F. Møller Architects og EFFEKT.

Sveriges højeste træhus

26.2.2019 | C.F. Møller Architects står bag Sveriges højeste massiv-træhus, som nu tager imod de første lejere. Huset er konstrueret i massivtræ og står i Västerås, en time fra Stockholm, som et pejlemærke for både området og en bæredygtig fremtid.

Ny stor skoleopgave i Sverige

11.2.2019 | C.F. Møller Architects har fået til opgave at tegne Haninge Kommunes nye markante skole og aktivitetshus i Vega. Opgaven omfatter også at tegne ti nye børnehaver på basis af en form for skabelon for børnehaver.

Green light for Blackhorse Yard development

6.2.2019 | C.F. Møller Architects, Catalyst housing association and Swan Housing Association are delighted to announce that Waltham Forest Council has voted to approve plans to build a new housing-led mixed-use development at the former Webbs Industrial Estate on Blackhorse Lane. The project, known as Blackhorse Yard, includes 100% affordable housing and a variety of commercial uses.
Vis flere