C.F. Møller har fået godkendelse af et nyt psykiatrisk hospitalsprojekt London

C.F. Møller har fået  godkendelse af et nyt psykiatrisk hospitalsprojekt London - C.F. Møller. Photo: C.F. Møller Architects

27.2.2018 | Et nyt psykiatrisk hospital tegnet af C.F. Møller med et stærkt fokus på helbredende arkitektur er nu et skridt tættere på at blive realiseret efter enstemmig godkendelse af projektet i Royal Borough of Kingston Upon Thames.

 

C.F. Møllers design af det psykiatriske hospital Tolworth i Kingston er omhyggeligt udviklet på baggrund af mange års evidensbaseret forskning og drøftelse med brugere, plejere, klinikere og andre interessenter.  Med projektet, der er baseret på South West London and St. George's Mental Health NHS Trusts krav om topmoderne faciliteter, forsøger man at skabe terapeutiske og sikre miljøer, der opfylder de nuværende og fremtidige behov hos brugerne.  Hospitalets afdelinger er placeret rundt om gårdhaver, så der opnås direkte adgang til naturen og den friske luft inden for en sikker bygningsskærm.  Hvor det er muligt, er det formålet med det arkitektoniske design at skabe ikke-institutionsprægede miljøer. Godt udsyn, mindre støj, rigeligt dagslys, naturlig ventilation og adgang til haverum har været de vigtigste designmål. 

 

David Bradley, administrerende direktør for South West London and St. George's Mental Health NHS Trust, sagde:
"Vores nye Tolworth-hospital bliver unikt, eftersom klinikere og patienter har været taget med på råd helt fra projektets udvikling. Det nye hospital har potentiale til at blive et af de bedste i landet og vil sikre, at vi kan levere den bedste pleje til de tusindvis af patienter, vi har i dag og i mange generationer fremover".

 

Teva Hesse, C.F. Møllers direktør for projektet, tilføjede: "Vores arkitektfirma har arbejdet sammen med NHS Trust siden 2012 om udviklingen af et psykiatrisk hospital med fokus på terapeutiske, normaliserede miljøer, der kan hjælpe brugerne med at opnå et bedre behandlingsresultat. Målet med de nye Tolworth-bygninger og udendørsfaciliteterne er at reducere stigmatiseringen ved psykisk sygdom ved at bidrage positivt til det omgivende samfund.  At opnå fuld, enstemmig byggetilladelse er en milepæl, der bringer projektet et skridt tættere på en realisering."

 

Det nye hospital vil blive leveret i faser, og når det står helt færdigt, vil det bestå af afdelinger til ældre, voksne og unge samt specialafdelinger, såsom Working Age Adult, Older Persons Acute, OCD/BDD-afdelinger samt Child and Adolescent Mental Health Services (CAMHS).  Ud over de nye hospitalsafdelinger vil der være ambulante behandlingsfaciliteter, undervisnings-/seminarfaciliteter samt en række støttefaciliteter.

 

Cllr Cathy Roberts, Kingston Councils porteføljechef for Adult Social Care and Health, sagde:
“Vi er glade for at have fået grønt lys til en så vigtig udvikling i kommunen og ser frem til det projekt, der er planlagt for Tolworth-hospitalet. Det nye hospital vil betyde hårdt tiltrængte psykiatriske sundhedsfaciliteter til Kingston og vores nabokommuner og har potentiale til at blive et af de bedste behandlingssteder i landet".

 

Helbredende arkitektur
Selvom der er stor variation i sygdomstyperne og den måde, hvorpå brugerne anvender de psykiatriske hospitaler, viser en stigende mængde evidens, at godt design har sundhedsmæssige fordele og forbedrer behandlingsresultatet.  C.F. Møller har baseret projektet på evidensbaseret design og innovation med det mål at sikre optimale terapeutiske miljøer for patienterne samt de plejere og NHS-medarbejdere, der tager sig af dem.

 

Længere væk
Flere steder i Europa står C.F. Møller i spidsen for flere større hospitalsprojekter.  Arkitektfirmaet har for nylig vundet et projekt med udvidelse af det ikoniske og fredede universitetshospital i Aachen i Tyskland i en international arkitektkonkurrence i 2017 i samarbejde med det tyske arkitektfirma HENN.  Sammen med vartegn som Aarhus Universitetshospital i Danmark, der er det største hospitalsprojekt i dansk historie og vinder af prisen ‘Best International Healthcare’ i 2017, står C.F. Møller i en global førerposition inden for levering af topmoderne hospitalsdesign.


Projektteamet

Kunde: South West London and St. George’s Mental Health NHS Trust
Arkitekt: C.F. Møller Architects
Landskabsarkitekt: C.F. Møller Landscape
Projektleder: Appleyard & Trew
SMEP og anlægsarbejde: Arup
Brandsikring: Trenton Fire
Rådgivende ingeniør: Gardiner & Theobald
Transportkonsulent: Motion
Kommunikation: Cascade Communications
Planlægningskonsulent: Montague Evans

 

Pressemeddelelse fra Kingston Council
Mere om projektet

Nyheder

Tilmeld nyhedsbrev

Projekt for prominent tysk universitet

3.7.2018 | C.F. Møller Architects er blevet valgt til en ambitiøs campusmasterplan, der skal beskrive den fremtidige udvikling af universitetet og universitetshospitalet i Heidelberg, som er et af de mest prestigefyldte universiteter i Tyskland og i hele verden.

BUSINESS CENTER TRELLEBORG - CIRKULÆR ØKONOMI

29.6.2018 | C.F. Møller Architects og Tyréns er sammen et af tre teams, som deltager i arkitektkonkurrencen om Business Center Trelleborg i Sverige. Bedømmelsen skal resultere i en sammenfatning af gode idéer fra de tre teams, som man kan bygge videre på. Sammenfatningen skal danne grundlag for videre diskussion og arbejde, som skal føre til en fysisk strukturplan for området.

Vinder nyt projekt i Tyskland

28.6.2018 | C.F. Møller har vundet en international konkurrence om at tegne en ny togstation i Altona i Hamborg, Tyskland. Ambitionen med forslaget er, at bygningsværket skal fungere som en visionær milepæl og en bymæssig katalysator, både for udviklingen af den nordlige bydel Altona og i bredere forstand af Hamborg. Ved at binde natur og byliv sammen kommer den nye station til at bidrage til byens vision om at samle dens grønne områder og styrke deres betydning.

Sustainable Campus Excellence Award

20.6.2018 | International Sustainable Campus Network hædrer Mærsk Tårnet af C.F. Møller Architects i kategorien "Building and Innovative Infrastructure".

C.F. Møller Architects sammen EFFEKT med i konkurrence om helhedsplan og ny søfartsskole i Svendborg

14.6.2018 | Fire teams er prækvalificeret til at deltage i arkitektkonkurrencen om det ny SIMAC, fremtidens søfartsskole i på havnen i Svendborg, samt en helhedsplan for området, og C.F. Møller Architects med EFFEKT som underrådgiver er blandt dem.

Valgt som en af Danmarks bedste klimaløsninger

23.5.2018 | Realdania og Sustainia udgiver i dag publikationen Klima100, der samler 100 af de bedste klimaløsninger fra kommuner over hele landet. Publikationen skal øge videndelingen og den grønne omstilling i kommunerne, og projektet Storkeengen af C.F. Møller Landscape er blandt de udvalgte projekter.

Offentliggør plan for nyt byrum i Oslo

11.5.2018 | KLP Eiendom offentliggør - i samarbejde med C.F. Møller Architects, Kristin Jarmund Arkitekter og Rodeo Arkitekter - plan for et nyt byrum med torv, hotel og et højhus ved Oslo Centralstation, som skaber attraktive opholdsarealer og effektive urbane forbindelser.

C.F. Møller Architects afslører nyt tårn

7.5.2018 | Byggeselskabet Olav de Linde og C.F. Møller Architects offentliggør planer om 144 meter højt kontorhus, der som et lyst, skulpturelt landmark ved Aarhus Havn forener byliv og kulturhistorie med nye, attraktive kultur- og erhvervs-faciliteter samt offentlige restauranter i samme bygning.

Mærsk Tårnet præmieret

3.5.2018 | Københavns kommune præmierer hvert år smukke bygninger samt bymiljøer og anlæg, og Mærsk Tårnet og SUND Naturpark blev 3. maj præmieret under en ceremoni på Københavns Rådhus.

Vundet hospitalsprojekt i Braunschweig, Tyskland

13.4.2018 | HENN og C.F. Møller har fået tildelt kontrakten om totalrådgivning af byggeprojekterne for Städtisches Klinikum Braunschweig (regionshospitalet i Braunschweig) i forbindelse med en udbudsrunde.

C.F. Møller skal modernisere Globen

10.4.2018 | Ericsson Globe – eller Globen, som den hedder i daglig tale, skal udvikles til en moderne multiarena, og C.F. Møller har fået til opgave at udvikle en af Stockholms mest kendte bygninger.

Aarhus’ banegrav dækkes til med bilfri by

6.4.2018 | I samarbejde med Aarhus Kommune er DSB, MT Højgaard og C.F. Møller Architects i gang med at udarbejde virkeliggørelsen af visionen Banekvarteret. En ny, bilfri bydel i Aarhus, som udvikler området og forbinder de omkringliggende kvarterer med en overdækning af banegraven fra Bruuns Bro til Frederiks Bro.

C.F. Møller vinder opgave i Finland

19.3.2018 | C.F. Møller skal sammen med det finske arkitektbureau Aihio Arkkitehdit tegne Tammerfors' nye voksenpsykiatriske enhed. Voksenpsykiatrien skal flytte fra de gamle lokaler ved Pitkäniemi sygehus i Nokia til Tampere Universitetshospital (TAYS). Den præcise placering vil blive afgjort i løbet af foråret.

Vinder pris for bedste sundhedsbyggeri

16.3.2018 | C.F. Møller Architects modtager en MIPIM 2018 Award for Mærsk Tårnet i kategorien ’Best Healthcare Development’.

Copenhagen International School wins Commendation

12.3.2018 | From 234 worldwide applications Copenhagen International School was recognized as a project that makes a significant contribution to the quality and appearance of the built environment. Commendation level schemes demonstrate a good standard of architecture or design, whilst being sustainable, accessible and provide a positive civic contribution.

Dobbelt sejr ved WAN AWARDS 2017

2.3.2018 | C.F. Møllers Copenhagen International School og Greenwich Peninsula Low Carbon Energy Center fik begge tildelt priser ved prisuddelingen i London.

C.F. Møller har fået godkendelse af et nyt psykiatrisk hospitalsprojekt London

27.2.2018 | Et nyt psykiatrisk hospital tegnet af C.F. Møller med et stærkt fokus på helbredende arkitektur er nu et skridt tættere på at blive realiseret efter enstemmig godkendelse af projektet i Royal Borough of Kingston Upon Thames.

Vinder konkurrence i Island

26.2.2018 | C.F. Møller Architects og Arkthing vinder i samarbejde konkurrencen om nyt hus til den islandske bank Landsbankinn

Meet C.F. Møller at MIPIM 2018

21.2.2018 | C.F. Møller Architects will be participating at MIPIM 2018. See who is going.

Finalist i byudviklingsprojekt i Sverige

14.2.2018 | Galten-kvarteret i Lund i Sverige skal udvikles og C.F. Møller Architects er med forslaget om en miniby, hvor gode naboskaber og grønne omgivelser er i fokus blandt de sidste to finalister, der kan vinde opgaven.

Udvalgt til ambitiøst klimasikringsprojekt

8.2.2018 | C.F. Møller Landscape skal sammen med andre eksperter fra Danmark og Holland i løbet af de kommende fire måneder udvikle nye metoder til at beskytte Randers midtby mod stormfloder. Det sker som led i et EU-projekt, hvor målet er at gøre midtbyen robust over for stormflod uden at skabe barrierer mod vandet og naturen.

2. Plads i International konkurrence

30.1.2018 | Vi er glade for at kunne offentliggøre vores forslag til et nyt hovedkvarter for The International Telecommunication Union (ITU) i Geneve. Et forslag, der indfrier stærke krav til sikkerhed og samtidig fremstår som et transparent byggeri i dialog med byen.

Grønt Lys til nyt Ressourcecenter i London

30.1.2018 | I samarbejde med Lambeth Council er C.F. Møller nu kommet et skridt nærmere på opførelsen af et nyt ressourcecenter for voksne med indlæringsvanskeligheder på Coburg Crescent i Lambeth i Sydlondon.

Vinder rammeaftale med Domea.dk

29.1.2018 | C.F. Møller Architects vinder ny rammeaftale med Domea.dk, der gælder renoveringsprojekter i Vestdanmark.
Vis flere