C.F. Møller har fået godkendelse af et nyt psykiatrisk hospitalsprojekt London

C.F. Møller har fået  godkendelse af et nyt psykiatrisk hospitalsprojekt London - C.F. Møller. Photo: C.F. Møller Architects

27.2.2018 | Et nyt psykiatrisk hospital tegnet af C.F. Møller med et stærkt fokus på helbredende arkitektur er nu et skridt tættere på at blive realiseret efter enstemmig godkendelse af projektet i Royal Borough of Kingston Upon Thames.

 

C.F. Møllers design af det psykiatriske hospital Tolworth i Kingston er omhyggeligt udviklet på baggrund af mange års evidensbaseret forskning og drøftelse med brugere, plejere, klinikere og andre interessenter.  Med projektet, der er baseret på South West London and St. George's Mental Health NHS Trusts krav om topmoderne faciliteter, forsøger man at skabe terapeutiske og sikre miljøer, der opfylder de nuværende og fremtidige behov hos brugerne.  Hospitalets afdelinger er placeret rundt om gårdhaver, så der opnås direkte adgang til naturen og den friske luft inden for en sikker bygningsskærm.  Hvor det er muligt, er det formålet med det arkitektoniske design at skabe ikke-institutionsprægede miljøer. Godt udsyn, mindre støj, rigeligt dagslys, naturlig ventilation og adgang til haverum har været de vigtigste designmål. 

 

David Bradley, administrerende direktør for South West London and St. George's Mental Health NHS Trust, sagde:
"Vores nye Tolworth-hospital bliver unikt, eftersom klinikere og patienter har været taget med på råd helt fra projektets udvikling. Det nye hospital har potentiale til at blive et af de bedste i landet og vil sikre, at vi kan levere den bedste pleje til de tusindvis af patienter, vi har i dag og i mange generationer fremover".

 

Teva Hesse, C.F. Møllers direktør for projektet, tilføjede: "Vores arkitektfirma har arbejdet sammen med NHS Trust siden 2012 om udviklingen af et psykiatrisk hospital med fokus på terapeutiske, normaliserede miljøer, der kan hjælpe brugerne med at opnå et bedre behandlingsresultat. Målet med de nye Tolworth-bygninger og udendørsfaciliteterne er at reducere stigmatiseringen ved psykisk sygdom ved at bidrage positivt til det omgivende samfund.  At opnå fuld, enstemmig byggetilladelse er en milepæl, der bringer projektet et skridt tættere på en realisering."

 

Det nye hospital vil blive leveret i faser, og når det står helt færdigt, vil det bestå af afdelinger til ældre, voksne og unge samt specialafdelinger, såsom Working Age Adult, Older Persons Acute, OCD/BDD-afdelinger samt Child and Adolescent Mental Health Services (CAMHS).  Ud over de nye hospitalsafdelinger vil der være ambulante behandlingsfaciliteter, undervisnings-/seminarfaciliteter samt en række støttefaciliteter.

 

Cllr Cathy Roberts, Kingston Councils porteføljechef for Adult Social Care and Health, sagde:
“Vi er glade for at have fået grønt lys til en så vigtig udvikling i kommunen og ser frem til det projekt, der er planlagt for Tolworth-hospitalet. Det nye hospital vil betyde hårdt tiltrængte psykiatriske sundhedsfaciliteter til Kingston og vores nabokommuner og har potentiale til at blive et af de bedste behandlingssteder i landet".

 

Helbredende arkitektur
Selvom der er stor variation i sygdomstyperne og den måde, hvorpå brugerne anvender de psykiatriske hospitaler, viser en stigende mængde evidens, at godt design har sundhedsmæssige fordele og forbedrer behandlingsresultatet.  C.F. Møller har baseret projektet på evidensbaseret design og innovation med det mål at sikre optimale terapeutiske miljøer for patienterne samt de plejere og NHS-medarbejdere, der tager sig af dem.

 

Længere væk
Flere steder i Europa står C.F. Møller i spidsen for flere større hospitalsprojekter.  Arkitektfirmaet har for nylig vundet et projekt med udvidelse af det ikoniske og fredede universitetshospital i Aachen i Tyskland i en international arkitektkonkurrence i 2017 i samarbejde med det tyske arkitektfirma HENN.  Sammen med vartegn som Aarhus Universitetshospital i Danmark, der er det største hospitalsprojekt i dansk historie og vinder af prisen ‘Best International Healthcare’ i 2017, står C.F. Møller i en global førerposition inden for levering af topmoderne hospitalsdesign.


Projektteamet

Kunde: South West London and St. George’s Mental Health NHS Trust
Arkitekt: C.F. Møller Architects
Landskabsarkitekt: C.F. Møller Landscape
Projektleder: Appleyard & Trew
SMEP og anlægsarbejde: Arup
Brandsikring: Trenton Fire
Rådgivende ingeniør: Gardiner & Theobald
Transportkonsulent: Motion
Kommunikation: Cascade Communications
Planlægningskonsulent: Montague Evans

 

Pressemeddelelse fra Kingston Council
Mere om projektet

Nyheder

Tilmeld nyhedsbrev

Birthday Reception in Aarhus

15.8.2019 | Partner and architect Julian Weyer turns 50 years. C.F. Møller Architects will host a reception to celebrate Julian, and it will be our great pleasure if friends, colleagues and business partners will attend the reception to celebrate Julian Friday the 30th of August, 15.00-17.00 at Europaplads 2.

’Hjertet i Ikast’ får Iconic Award

9.8.2019 | ’Hjertet i Ikast’ kombinerer undervisning, aktiviteter, fællesskab, motion og fritid på nye måder og modtager ICONIC Award 2019: Innovative Architecture for dette.

Win third prize in invited competition

12.7.2019 | 30 international teams were invited to design the new premises for the EU Commission in Brussels, and it has been announced that C.F. Møller Architects in collaboration with B2Ai won third prize.

Wins Green Good Design Award

8.7.2019 | Copenhagen International School by C.F. Møller Architects wins Green Good Design Award 2019.

Udvikler nyt kontorområde i Uppsala, Sverige

1.7.2019 | Atrium Ljungberg udvikler i samarbejde med C.F. Møller Architects et nyt kontorområde i Gränbystaden i Uppsala, Sverige, med afsæt i en ny udstykning til bebyggelse.

International pris til "Hjertet" i Ikast

1.7.2019 | "Hjertet" i Ikast, der er tegnet af C.F. Møller Architects, er udpeget som vinder af den anerkendte pris International Architecture Award 2019 af Chicago Athenaeum: Museum of Architecture and Design og The European Centre for Architecture Art Design and Urban Studies.

C.F. Møller Architects åbner kontor i Berlin

26.6.2019 | 1. juli åbner C.F. Møller Architects døren til det nye kontor centralt i Berlin. Det sker som konsekvens af stigende opgavetilgang i forlængelse af en fokuseret indsats rettet mod det tyske marked de seneste år.

Awarded 'Best Conceptual Design'

25.6.2019 | We are happy to tell that our Golden Mede Housing project for the Rothschild Foundation was awarded 'Best Conceptual Design' at the S.ARCH (Sustainable Architecture) Awards 2019.

Danmarks største spildevandspumpestation indviet

22.5.2019 | Pumpestationen, der sørger for, at byens spildevand bliver ledt videre ud til rensning, har vital betydning for København og Frederiksberg. Derfor var både Københavns stedfortrædende teknik- og miljøborgmester, Karina Vestergård Madsen og kommunalbestyrelsesmedlem på Frederiksberg og formand for Frederiksberg Vand og Frederiksberg Kloak, Thyge Enevoldsen mødt op for at markere indvielsen mandag den 20. maj sammen med HOFOR.

Løfter sløret for gentænkt byhave

16.5.2019 | C.F. Møller er videre til anden etape af den internationale idékonkurrence om en 45 ha masterplan, der bygger på en gentænkning af principperne bag det britiske byhavekoncept, Garden City Movement. Tegnestuen løfter nu sløret for det forslag, der blev forelagt for nyligt.

Central Station: En ny serie af brydningsmøbler

2.5.2019 | HOLMRIS B8 lancerer i samarbejde med C.F. Møller Design en helt nye serie af pause- og brydningsmøbler under navnet Central Station. De nye møbler skal bidrage til at få zonerne i et kontor, et læringsmiljø, hotel eller restaurant til at hænge sammen bedst muligt.

Helende arkitektur til Finland

25.4.2019 | C.F. Møller Architects står bag forslaget til et nyt psykiatrisk hospitalsafsnit i Finland, der er baseret på vægtige, internationale erfaringer fra sygepleje og konceptet helende arkitektur, også kendt som evidensbaseret arkitektur.

Calling all talents

24.4.2019 | Join us for a speed debate and introduction to how we work with sustainability in general and timber architecture specifically, project development and digitisation, and landscape and urban development.

Pris for banebrydende løsninger

2.4.2019 | C.F. Møller Design og NORMBAU vinder "Design Plus powered by ISH 2019" for deres nye modulopbyggede siddesystem.

Biomedicum vinder Årets Bygge 2019 i Sverige

27.3.2019 | Torsdag aften i Stockholm blev det afsløret, at Biomedicum, som er designet af C.F. Møller Architects, vinder Årets Bygge 2019. Bygningen er et kraftcenter for moderne forskning for Karolinska Institutet i Stockholm med Akademiska Hus som bygherre og Skanska som entreprenør.

Klar til konkurrencen om Byen til Vandet

22.3.2019 | C.F. Møller Architects, Niras, Urgent.Agency og Cushman & Wakefield | RED er udvalgt blandt tre deltagere på parallelkonkurrencen til det store byudviklingsprojekt ”Byen til Vandet” i Randers.

C.F. Møller Archtitects vinder MIPIM Award

15.3.2019 | C.F. Møller Architects modtager en MIPIM Award og hædrende omtale for to projekter i England ved årets MIPIM Awards i Cannes.

Verdens første fodgængervenlige forbindelse

12.3.2019 | C.F. Møller Architects afslører masterplan, der skaber verdens første 100 % fodgængervenlige forbindelse mellem en international lufthavn, naturen samt byens og dens funktioner.

Reviderede planer opera- og kulturhus

5.3.2019 | De nye planer viser et endnu stærkere koncept, som styrker samarbejdet mellem fire kulturleverandører og bidrager til at genoplive Kristiansund.

C.F. Møller Architects at MIPIM

4.3.2019 | MIPIM is the world’s leading property market and C.F. Møller Architects will be participating with Partners, Associated Partners and Studio Managers. Please don’t hesitate to contact us for a meeting in Cannes.

Vinder arkitektkonkurrencen om Det ny SIMAC

27.2.2019 | Det ny SIMAC (Svendborg International Maritime Academy) bliver fremtidens maritime uddannelsesinstitution på havnen i Svendborg. Det åbne, fleksible og moderne læringshus er tegnet af C.F. Møller Architects og EFFEKT.

Sveriges højeste træhus

26.2.2019 | C.F. Møller Architects står bag Sveriges højeste massiv-træhus, som nu tager imod de første lejere. Huset er konstrueret i massivtræ og står i Västerås, en time fra Stockholm, som et pejlemærke for både området og en bæredygtig fremtid.

Ny stor skoleopgave i Sverige

11.2.2019 | C.F. Møller Architects har fået til opgave at tegne Haninge Kommunes nye markante skole og aktivitetshus i Vega. Opgaven omfatter også at tegne ti nye børnehaver på basis af en form for skabelon for børnehaver.

Green light for Blackhorse Yard development

6.2.2019 | C.F. Møller Architects, Catalyst housing association and Swan Housing Association are delighted to announce that Waltham Forest Council has voted to approve plans to build a new housing-led mixed-use development at the former Webbs Industrial Estate on Blackhorse Lane. The project, known as Blackhorse Yard, includes 100% affordable housing and a variety of commercial uses.
Vis flere