C.F. Møller har fået  godkendelse af et nyt psykiatrisk hospitalsprojekt London - C.F. Møller. Photo: C.F. Møller Architects
27.2.2018

C.F. Møller har fået godkendelse af et nyt psykiatrisk hospitalsprojekt London

Et nyt psykiatrisk hospital tegnet af C.F. Møller med et stærkt fokus på helbredende arkitektur er nu et skridt tættere på at blive realiseret efter enstemmig godkendelse af projektet i Royal Borough of Kingston Upon Thames.
C.F. Møller har fået  godkendelse af et nyt psykiatrisk hospitalsprojekt London - C.F. Møller. Photo: C.F. Møller Architects
C.F. Møller har fået  godkendelse af et nyt psykiatrisk hospitalsprojekt London - C.F. Møller. Photo: C.F. Møller Architects

C.F. Møllers design af det psykiatriske hospital Tolworth i Kingston er omhyggeligt udviklet på baggrund af mange års evidensbaseret forskning og drøftelse med brugere, plejere, klinikere og andre interessenter.  Med projektet, der er baseret på South West London and St. George's Mental Health NHS Trusts krav om topmoderne faciliteter, forsøger man at skabe terapeutiske og sikre miljøer, der opfylder de nuværende og fremtidige behov hos brugerne.  Hospitalets afdelinger er placeret rundt om gårdhaver, så der opnås direkte adgang til naturen og den friske luft inden for en sikker bygningsskærm.  Hvor det er muligt, er det formålet med det arkitektoniske design at skabe ikke-institutionsprægede miljøer. Godt udsyn, mindre støj, rigeligt dagslys, naturlig ventilation og adgang til haverum har været de vigtigste designmål. 

 

David Bradley, administrerende direktør for South West London and St. George's Mental Health NHS Trust, sagde:
"Vores nye Tolworth-hospital bliver unikt, eftersom klinikere og patienter har været taget med på råd helt fra projektets udvikling. Det nye hospital har potentiale til at blive et af de bedste i landet og vil sikre, at vi kan levere den bedste pleje til de tusindvis af patienter, vi har i dag og i mange generationer fremover".

 

Teva Hesse, C.F. Møllers direktør for projektet, tilføjede: "Vores arkitektfirma har arbejdet sammen med NHS Trust siden 2012 om udviklingen af et psykiatrisk hospital med fokus på terapeutiske, normaliserede miljøer, der kan hjælpe brugerne med at opnå et bedre behandlingsresultat. Målet med de nye Tolworth-bygninger og udendørsfaciliteterne er at reducere stigmatiseringen ved psykisk sygdom ved at bidrage positivt til det omgivende samfund.  At opnå fuld, enstemmig byggetilladelse er en milepæl, der bringer projektet et skridt tættere på en realisering."

 

Det nye hospital vil blive leveret i faser, og når det står helt færdigt, vil det bestå af afdelinger til ældre, voksne og unge samt specialafdelinger, såsom Working Age Adult, Older Persons Acute, OCD/BDD-afdelinger samt Child and Adolescent Mental Health Services (CAMHS).  Ud over de nye hospitalsafdelinger vil der være ambulante behandlingsfaciliteter, undervisnings-/seminarfaciliteter samt en række støttefaciliteter.

 

Cllr Cathy Roberts, Kingston Councils porteføljechef for Adult Social Care and Health, sagde:
“Vi er glade for at have fået grønt lys til en så vigtig udvikling i kommunen og ser frem til det projekt, der er planlagt for Tolworth-hospitalet. Det nye hospital vil betyde hårdt tiltrængte psykiatriske sundhedsfaciliteter til Kingston og vores nabokommuner og har potentiale til at blive et af de bedste behandlingssteder i landet".

 

Helbredende arkitektur
Selvom der er stor variation i sygdomstyperne og den måde, hvorpå brugerne anvender de psykiatriske hospitaler, viser en stigende mængde evidens, at godt design har sundhedsmæssige fordele og forbedrer behandlingsresultatet.  C.F. Møller har baseret projektet på evidensbaseret design og innovation med det mål at sikre optimale terapeutiske miljøer for patienterne samt de plejere og NHS-medarbejdere, der tager sig af dem.

 

Længere væk
Flere steder i Europa står C.F. Møller i spidsen for flere større hospitalsprojekter.  Arkitektfirmaet har for nylig vundet et projekt med udvidelse af det ikoniske og fredede universitetshospital i Aachen i Tyskland i en international arkitektkonkurrence i 2017 i samarbejde med det tyske arkitektfirma HENN.  Sammen med vartegn som Aarhus Universitetshospital i Danmark, der er det største hospitalsprojekt i dansk historie og vinder af prisen ‘Best International Healthcare’ i 2017, står C.F. Møller i en global førerposition inden for levering af topmoderne hospitalsdesign.


Projektteamet

Kunde: South West London and St. George’s Mental Health NHS Trust
Arkitekt: C.F. Møller Architects
Landskabsarkitekt: C.F. Møller Landscape
Projektleder: Appleyard & Trew
SMEP og anlægsarbejde: Arup
Brandsikring: Trenton Fire
Rådgivende ingeniør: Gardiner & Theobald
Transportkonsulent: Motion
Kommunikation: Cascade Communications
Planlægningskonsulent: Montague Evans

 

Pressemeddelelse fra Kingston Council
Mere om projektet

Flere nyheder

 
Vis flere nyheder