C.F. Møller med i konkurrence om Lunds hovedbanegård - C.F. Møller
4.9.2017

C.F. Møller med i konkurrence om Lunds hovedbanegård

C.F. Møller er i samarbejde med Elding Oscarson gået videre til anden fase af konkurrencen om Lunds nye hovedbanegård. Bygningen spænder hen over jernbanesporene og bliver et nyt og værdifuldt knudepunkt i byen.
C.F. Møller med i konkurrence om Lunds hovedbanegård - C.F. Møller
C.F. Møller med i konkurrence om Lunds hovedbanegård - C.F. Møller

Vi er utroligt glade for at kunne fortsætte samarbejdet om at styrke forslaget til Lunds fremtidige banegård, som på en funktionel og moderne måde skal give byen et nyt mødested og samtidig bliver et nyt, vigtigt symbol for byens indbyggere og for byens silhuet, siger Danyal Taylan, ansvarlig arkitekt hos C.F. Møller.

Lunds hovedbanegård er en af de mest trafikerede togstationer i Sverige, og med den nye station kan der skabes et spændende mødested i byen. Arkitekturen harmonerer med nærområdet og giver det en karakterfuld silhuet, som kan ses fra flere forskellige steder i byen.

Forslaget har peget på nogle spændende muligheder og idéer. Det er et imponerende arbejde, teamene har lavet med hensyn til at udforske den nye stationsbygning. Det er en kompleks opgave, og sammen skal vi nu med to teams tage næste skridt i forbindelse med udviklingen af dette vigtige sted for Lunds kommune og regionen, siger byudviklingschef Marcus Horning.

 Vi ønsker, at stationen skal blive et spændende mødested for både rejsende og for dem, der bevæger sig rundt i byen. Den skal opfylde kravene til et effektivt rejsemiljø og samtidig harmonere arkitektonisk med den nærliggende bydel, siger Rolf Larsson, som er regionschef hos Jernhusen, der administrerer de svenske togstationer.

Lunds hovedbanegård er en af Sveriges største togstationer med hensyn til antal rejsende og har en unik beliggenhed midt i byen. I foråret 2017 deltog fire arkitektkontorer i en parallel tegneopgave til udformning af en ny stationsbygning på Lunds hovedbanegård. Jernhusen og Lunds kommune har udvalgt C.F. Møller/Elding Oscarson og 3XN, som får til opgave at videreudvikle deres forslag i løbet af efteråret.

Flere nyheder

 
Vis flere nyheder