C.F. Møller og HENN vinder hospitalsprojekt i Braunschweig, Tyskland - C.F. Møller. Photo: C.F. Møller/HENN
13.4.2018

C.F. Møller og HENN vinder hospitalsprojekt i Braunschweig, Tyskland

HENN og C.F. Møller har fået tildelt kontrakten om totalrådgivning af byggeprojekterne for Städtisches Klinikum Braunschweig (regionshospitalet i Braunschweig) i forbindelse med en udbudsrunde.

Det arkitektoniske program omfatter en ny bygning og yderligere byggearbejde på en eksisterende råhus. Derudover skal de forskellige bygninger på stedet sammenkædes, så der dannes en klynge. For at opnå dette skal der skabes en åben indre gade som forbinder de forskellige dele.

 

Den er udformet til at fungere som hovedpulsåren i bygningskomplekset, som forbinder alle de relevante områder med hinanden; den samler de besøgendes, patienternes og personalets færdselsstrømme og skaber et visuelt samspil mellem de arkitektoniske dele via tilstødende atrier. Det samlede volumen omfatter 12.730 m² nybygning, 35.500 m² tilbygning og 28.330 m² ombygning.

 

Anden fælles opgave i Tyskland
Projektet er teamets anden store hospitalsopgave på det tyske marked: I 2017 vandt C.F. Møller og HENN i fællesskab en international konkurrence om at udvide Tysklands mest ikoniske hospitalskompleks – det fredede universitetshospital RWTH i Aachen fra 1970'erne.


Den eksisterende bygning udvides med et nyt volumen, som er delvist under jorden, og som indeholder et centralt operationsområde, herunder intensivafdelinger og en ny offentlig indgangshal. Topmoderne operationsstuer og intensivafdelinger gør det til den vigtigste del af Aachens sundhedsydelser.

 

Mere om projektet

Flere nyheder

 
Vis flere nyheder