Hjertet i Ikast åbner officielt - C.F. Møller. Photo: Adam Mørk
6.9.2018

Hjertet i Ikast åbner officielt

8. september åbner multihuset Hjertet i Ikast, som er tegnet af C.F. Møller Architects. Åbningen markeres med taler, koncert og aktiviteter inde og ude og for alle aldre – helt i Hjertets ånd.
Hjertet i Ikast åbner officielt - C.F. Møller. Photo: Adam Mørk
Hjertet i Ikast åbner officielt - C.F. Møller. Photo: Adam Mørk

Hjertet i Ikast er et nyt mødested for kultur og formidling centralt i Ikast. Mødecenteret samler undervisning, aktiviteter, fællesskab, motion og leg på nye måder.

 

Som en del af Ikast-Brande Kommunes visionsplan Vision Vestergade har C.F. Møller Architects givet form til Ikasts nye 'hjerte' med en stor udvidelse af International School Ikast-Brande.

 

Det nye samlingspunkt i Ikast bliver et sted, hvor møder og relationer opstår på tværs af samfunds- og aldersgrupper. Bygningens rammer er udformet med henblik på at skabe og fremme sociale og kulturelle møder med en inkluderende og integrerende tilgang.

 

- Vi er glade for, at Hjertet åbner officielt. De ambitioner, der har været fra bygherre, flugter perfekt med vores vision om at øge livskvaliteten for mennesker igennem arkitektur, der bl.a. bidrager til at skabe nye fællesskaber. På den måde er Hjertet tænkt som en lokal smeltedigel, der lader mennesker mødes og indgå i fællesskaber på tværs af alder og samfundslag og skabe et levende sted i de fleste af døgnets timer, siger Julian Weyer, arkitekt og partner hos C.F. Møller Architects.

Til den officielle åbningsfest, der finder sted fra kl. 9 den 8. september, vil der være taler, champagne og kage, streetfood og koncert med Shaka Loveless. Det fulde program kan ses på hjertet.nu.

 

Læring, leg og motion
Udvidelsen består af hal-, multifunktions- og undervisningsfaciliteter samt socialøkonomiske arbejdspladser, blandt andet i form af café og kontorfaciliteter. Ud over at skabe endnu bedre undervisningsfaciliteter på skolen skal udvidelsen samtidig danne ramme for et nyt mødested, der er forankret i et område i Ikast, der er i hastig udvikling. Omkring sig har Hjertet et aktivitetsbånd, der giver mulighed for fællesskab, motion og leg for mange forskellige brugere.

 

Det hele hænger sammen
C.F. Møller Architects’ landskabsafdeling har stået for udviklingen af landskabet, og projektet er et godt udtryk for C.F. Møller Architects’ holistiske arbejdsmetode, hvor landskab og bygning tænkes og udvikles som et sammenhængende hele. Konkret har det også medvirket til at skabe den helt rigtige sammenhæng med naboen, den internationale skole, som også er skabt af arkitekterne og landskabsarkitekterne hos C.F. Møller Architects, og som stod færdig i 2013.

 

Bygherre: ISIB Ejendomsselskab A/S S (der ejes af BESTSELLERs holdingselskab HEARTLAND og Ikast-Brande kommune).


Derudover er Hjertet i Ikast støttet finansielt af Realdania, Carlsbergfondet, Bestseller, Lokale- og Anlægsfonden samt en række lokale virksomheder og sponsorer.

 

Mere om projektet
Mere om Hjertet og indvielsen

Flere nyheder

 
Vis flere nyheder