International Sundhedsdesignpris til AUH - C.F. Møller. Photo: Thomas Mølvig
2.11.2017

International Sundhedsdesignpris til AUH

Aarhus Universitetshospital (AUH), designet af C.F. Møller Architects, Cubo og Schønherr Landskab er blevet udråbt som vinder af den prestigefyldte Building Better Healthcare Award for Best International Design.
International Sundhedsdesignpris til AUH - C.F. Møller. Photo: Projektafdelingen DNU / Jørgen Weber
International Sundhedsdesignpris til AUH - C.F. Møller. Photo: Julian Weyer

Formålet med den engelske Building Better Healthcare Award for Best International Design er at sætte fokus på fremragende sundhedsbyggeri, som bidrager med nytænkning og medvirker til at flytte diskussionen både nationalt og internationalt. Prisen understreger C.F. Møller Architects førende position i sundhedsdesign globalt.


Danmarks første og største supersygehus, det 500.000 m2 store Aarhus Universitetshospital, er et topmoderne hospital, der er et foregangsprojekt både herhjemme og i resten af verden, når det gælder konceptet ’helende arkitektur’ i sundhedssektoren.


Mennesket i centrum
Systematisk anvendelse af den arbejdsmetode, der kaldes Videns- og evidensbaseret design, betyder, at begrebet 'helende arkitektur' har fået indflydelse på alle beslutninger vedrørende udformningen af hospitalets fysiske rammer. Lige fra enkeltsengsstuernes indretning, et fremtidssikret og fleksibelt layout, og brugen af dagslys og lysindfald i alle hospitalets rum til udformning af landskab og haverum omkring hospitalet.


Målet har helt grundlæggende været at opfylde flest tænkelige krav og behov fra patienter, fremme involveringen af de pårørende og sikre optimale arbejdsforhold og nemme arbejdsgange for alle ansatte – og på den måde sikre et hospital der sætter mennesket i centrum.

 

Hattrick for C.F. Møller
De årlige Building Better Healthcare Awards har gennem tyve år hædret best-practice sundhedsbyggeri i både den offentlige og private sektor, med fokus på verdensklasse-arkitektur og design, og det teamwork som ligger bag. Det er tredje gang at C.F. Møller Architects vinder prisen for Best International Design, som tidligere er blevet tildelt Akershus Universitetshospital i Oslo (2011), samt Akut- og Infektionsklinikken ved universitetshospitalet SUS i Malmö (2012).


C.F. Møller Architects, Cubo Arkitekter og Schønherr Landskab samt ingeniørfirmaerne Rambøll, Alectia og Søren Jensen – tilsammen Rådgivergruppen DNU - vandt i samarbejde opgaven om at skabe det nye Universitetshospital i Aarhus for bygherren Region Midtjylland i en international projektkonkurrence i 2007. De første afsnit af det nye byggeri til 6,3 milliarder blev indviet i februar, og såvel tidsplan og budget er overholdt.


For tiden arbejder C.F. Møller Architects med flere store sundhedsprojekter internationalt, herunder Springfield & Tolworth mental health hospitals i London, Haraldsplass hospital i Bergen samt projekter i Tyskland, Belgien og Italien.

 

Mere om Aarhus Universitetshospital

Flere nyheder

 
Vis flere nyheder