Moderne og Demokratisk Læringsmiljø præmieret - C.F. Møller. Photo: Martin Schubert
3.10.2017

Moderne og Demokratisk Læringsmiljø præmieret

Handelshuset ved Herningsholm Erhvervsskole i Herning, samt Kulturbroen i Aalborg, en ny cykel- og fodgængerforbindelse over Limfjorden, er begge projekter af C.F. Møller Architects som blev præmieret i anledningen af Arkitekturens Dag.
Moderne og Demokratisk Læringsmiljø præmieret - C.F. Møller. Photo: Martin Schubert
Moderne og Demokratisk Læringsmiljø præmieret - C.F. Møller. Photo: Martin Schubert

- Prisen tildeles et overbevisende projekt, som skaber et spændende og inspirerende undervisningsmiljø. Bygningen danner en flot plads med velfungerende udearealer i sammenhæng med den eksisterende erhvervsskole. Projektet har en meget høj kvalitet i planløsningen og detaljeringen af facaderne.

 

Sådan lyder motivationen for Herning Kommunes Arkitekturpris som tildeles Herningsholm Erhvervsskoles nye Handelshus, et læringsmiljø tilpasset moderne og demokratiske principper med stor fokus på arkitektonisk kvalitet inde og ude og en god sammenhæng med omgivelserne.

 

Bygningen, som allerede har fået en del international opmærksomhed, blev indviet i marts 2017 og er resultatet af en arkitektkonkurrence som C.F. Møller Architects vandt i 2014.

 

Et samlende Landmark

Kulturbroen mellem Aalborg og Nørresundby vandt ved samme lejlighed Aalborg Kommunes Arkitekturpris, som et afgørende nyt bindeled i den overordnede byudvikling på begge sider af fjorden:

 

- Ved at påføre den fine Jernbanebro fra 1928 en let konstruktion har man fået skabt en vigtig gang- og cykelforbindelse som et samlende element henover Limfjorden. Forbindelsen, som består af påhængte elementer i en markant rød farve, er ved sit design tillige blevet et markant landmark og fremstår i fin harmoni med Jernbanebroens stålkonstruktion.

 

Kulturbroen er 403 meter lang og blev ligeledes indviet i marts 2017, i en let og elegant konstruktion designet af C.F. Møller, som også står bag udviklingen af bl.a. Aalborgs Havnefront, der har opnået flere præmieringer.

 

 

Læs mere om Herningsholm Erhversskole
Læs mere om Kulturbro Aalborg

Flere nyheder

 
Vis flere nyheder