Rejsegilde på Nordre Havnepromenade i Nørresundby

Rejsegilde på Nordre Havnepromenade i Nørresundby - C.F. Møller. Photo: C.F. Møller

16.11.2016 | Vand på tre sider og en formidabel udsigt er lidt tættere på at blive virkelighed med mandagens rejsegilde på Nordre Havnepromenade ved Limfjorden. Projektet er tegnet af C.F. Møller, der bl.a. også står bag udviklingen af den prisbelønnede havnefront og en række andre store projekter i Aalborg.

 

Nordhavnen er et nyt havnenært boligområde i Nørresundby på Limfjordens solside lige på den anden side af Limfjordsbroen, der forbinder Aalborg og Nørresundby. Projektet omfatter ungdomsboliger og moderne familielejligheder, der tilsammen vil skabe en mangfoldig og rekreativ pauselomme ved den gamle industrihavn med boldbane, promenade, siddepladser og fiskemuligheder.

Nu er projektet et stort skridt nærmere realiseringen med rejsegildet mandag 14. november. Under seancen hvor vejret virkelig understøttede den gode beliggenhed og udsigten bød adm. direktør Carsten Raundahl fra Raundahl Moesby alle potentielle købere, rådgivere, og projektansvarlige velkommen og holdt tale for de fremmødte.

Særlig placering kræver særlig arkitektur
I talen lagde Carsten Raundahl vægt på at byggeriets særlige placering ved Limfjorden har kaldt på særlige arkitektoniske løsninger udviklet i tæt samarbejde med C.F. Møller. Dels for at yde stedet retfærdighed, dels da de konstruktive elementer har været en spændende udfordring for både rådgivere og håndværkere på byggepladsen,
’Byggeriets placering på pieren med Limfjorden på tre sider har været en spændende udfordring og krævet unikke konstruktive løsninger for, at projektet skulle lykkedes. For håndværkerne har det været et spændende projekt, hvor de har måttet udføre opgaver som mange måske aldrig har udført før eller måske kommer til igen’, sagde Carsten Raundal i talen, som han afsluttede med et trefoldigt hurra for NHP.

Traditionen tro blev der serveret pølser og øl og vand fra en pølsevogn på stedet og med fyldte maver var der efterfølgende rundvisning for alle på pladsen anført af bl.a. projektudvikler og direktør Torben Nielsen, TN Udvikling. Her kunne de allerede har købt en lejlighed se deres nyerhvervelse og udsigten fra den.

Især netop udsigten gjorde indtryk på den flotte dag, og de fremmødte der var i tvivl, om de skulle købe en lejlighed kom i hvert fald et skridt nærmere beslutningen, da de oplevede lejligheder med næsten 360 graders panoramaudsigt over Limfjorden og Aalborgs skyline.

Dagslys og tilpasset stedet
C.F. Møller er kendt for at prioritere masser af dagslys og Nordre Havnepromenade er ingen undtagelse. Store panoramavinduer og gennemlyste opholdsrum sikrer både udsigt og gode lyse lejligheder, der alle har altan eller terrasse. I alt bliver der 45 ejerlejligheder i et øst-vest gående længehus, der flankeres af to boligtårne med i alt 102 ungdomsboliger. Begge dele skal ses som en venlig hilsen til havnens historiske slanke bygningsprofiler med kraner, siloer og skorstene.
- Vi er inspireret af havnens historie og ud over de to tårne med ungdomsboliger, så har vi delt længehuset med familieboligerne op i lodrette tårnlignende elementer, som skaber en slank, høj og varieret profil mod fjorden. Bygningen kommer til at fremstå dels med tegl dels med zinkbeklædte facader, der giver en robust facade og minder om havnens gamle pakhuse, fortæller Søren Tortzen fra C.F. Møller.

Som et overordnet arkitektonisk greb er alle bygninger placeret på en forhøjning - en plint - der både sikrer mod højvande og skaber rum for en række forskellige pladser. Plinten bearbejdes med trapper, siddetrin og beplantning med hårdføre græsarter samt træbeplantning, der tilsammen giver varierede ganglinjer, zoner og opholdssteder.

Bygherre på projektet er Raundahl Moesby, TN Udvikling og Nørresundby Boligselskab.

Nyheder

Tilmeld nyhedsbrev

Vinder ambitiøst byudviklingsprojekt

3.10.2019 | En grøn, sund og mangfoldig by, hvor klimaløsninger åbner byens liv mod naturens ro - dét er visionen i vinderforslaget til den udviklingsplan der skal klimatilpasse Randers i fremtiden, bringe byen til vandet og udvikle de attraktive arealer mellem middelaldermidtbyen, Gudenåen og Randers Fjord til en unik og naturbåret flodby. Team C.F. Møller står bag forslaget og er udpeget som vinder af konkurrencen af Randers Kommune og Realdania.

I finalen til årets Klimapris

27.9.2019 | Klimaudviklingsprojektet ‘Byen til vandet’ af C.F. Møller Architects i samarbejde med Randers Kommune og Vandmiljø Randers er i finalen til årets Klimapris 2019, som uddeles af det danske brancheblad Licitationen.

Prisbelønnet for Sundhedsarkitektur

25.9.2019 | C.F. Møller Architects er blevet tildelt Architecture MasterPrize 2019 for bedste ’Healthcare Architecture’ i kategorien ‘Architectural Design’ med projektet Biomedicum i Stockholm.

Shortlisted for Blueprint Awards 2019

16.9.2019 | The Assembly Hall in Copenhagen is shortlisted for a Blueprint Award 2019 in the category ‘Best Building Re-Use Project’. The shortlisted projects are projects that sustainably rethink, revitalise and repurpose buildings for new uses.

Awarded for Artwork

30.8.2019 | C.F. Møller Architects win a CODAaward 2019 for best site-specific artwork in the category Healthcare with Biomedicum in Stockholm.

Ny nordisk designserie

27.8.2019 | C.F. Møller Architects’ designere lancerer i samarbejde med Randi en nordisk funderet ny ikonisk og funktionel tilbehørsserie til badeværelset.

Birthday Reception in Aarhus

15.8.2019 | Partner and architect Julian Weyer turns 50 years. C.F. Møller Architects will host a reception to celebrate Julian, and it will be our great pleasure if friends, colleagues and business partners will attend the reception to celebrate Julian Friday the 30th of August, 15.00-17.00 at Europaplads 2.

’Hjertet i Ikast’ får Iconic Award

9.8.2019 | ’Hjertet i Ikast’ kombinerer undervisning, aktiviteter, fællesskab, motion og fritid på nye måder og modtager ICONIC Award 2019: Innovative Architecture for dette.

Win third prize in invited competition

12.7.2019 | 30 international teams were invited to design the new premises for the EU Commission in Brussels, and it has been announced that C.F. Møller Architects in collaboration with B2Ai won third prize.

Wins Green Good Design Award

8.7.2019 | Copenhagen International School by C.F. Møller Architects wins Green Good Design Award 2019.

Udvikler nyt kontorområde i Uppsala, Sverige

1.7.2019 | Atrium Ljungberg udvikler i samarbejde med C.F. Møller Architects et nyt kontorområde i Gränbystaden i Uppsala, Sverige, med afsæt i en ny udstykning til bebyggelse.

International pris til "Hjertet" i Ikast

1.7.2019 | "Hjertet" i Ikast, der er tegnet af C.F. Møller Architects, er udpeget som vinder af den anerkendte pris International Architecture Award 2019 af Chicago Athenaeum: Museum of Architecture and Design og The European Centre for Architecture Art Design and Urban Studies.

C.F. Møller Architects åbner kontor i Berlin

26.6.2019 | 1. juli åbner C.F. Møller Architects døren til det nye kontor centralt i Berlin. Det sker som konsekvens af stigende opgavetilgang i forlængelse af en fokuseret indsats rettet mod det tyske marked de seneste år.

Awarded 'Best Conceptual Design'

25.6.2019 | We are happy to tell that our Golden Mede Housing project for the Rothschild Foundation was awarded 'Best Conceptual Design' at the S.ARCH (Sustainable Architecture) Awards 2019.

Danmarks største spildevandspumpestation indviet

22.5.2019 | Pumpestationen, der sørger for, at byens spildevand bliver ledt videre ud til rensning, har vital betydning for København og Frederiksberg. Derfor var både Københavns stedfortrædende teknik- og miljøborgmester, Karina Vestergård Madsen og kommunalbestyrelsesmedlem på Frederiksberg og formand for Frederiksberg Vand og Frederiksberg Kloak, Thyge Enevoldsen mødt op for at markere indvielsen mandag den 20. maj sammen med HOFOR.

Løfter sløret for gentænkt byhave

16.5.2019 | C.F. Møller er videre til anden etape af den internationale idékonkurrence om en 45 ha masterplan, der bygger på en gentænkning af principperne bag det britiske byhavekoncept, Garden City Movement. Tegnestuen løfter nu sløret for det forslag, der blev forelagt for nyligt.

Central Station: En ny serie af brydningsmøbler

2.5.2019 | HOLMRIS B8 lancerer i samarbejde med C.F. Møller Design en helt nye serie af pause- og brydningsmøbler under navnet Central Station. De nye møbler skal bidrage til at få zonerne i et kontor, et læringsmiljø, hotel eller restaurant til at hænge sammen bedst muligt.

Helende arkitektur til Finland

25.4.2019 | C.F. Møller Architects står bag forslaget til et nyt psykiatrisk hospitalsafsnit i Finland, der er baseret på vægtige, internationale erfaringer fra sygepleje og konceptet helende arkitektur, også kendt som evidensbaseret arkitektur.

Calling all talents

24.4.2019 | Join us for a speed debate and introduction to how we work with sustainability in general and timber architecture specifically, project development and digitisation, and landscape and urban development.

Pris for banebrydende løsninger

2.4.2019 | C.F. Møller Design og NORMBAU vinder "Design Plus powered by ISH 2019" for deres nye modulopbyggede siddesystem.

Biomedicum vinder Årets Bygge 2019 i Sverige

27.3.2019 | Torsdag aften i Stockholm blev det afsløret, at Biomedicum, som er designet af C.F. Møller Architects, vinder Årets Bygge 2019. Bygningen er et kraftcenter for moderne forskning for Karolinska Institutet i Stockholm med Akademiska Hus som bygherre og Skanska som entreprenør.

Klar til konkurrencen om Byen til Vandet

22.3.2019 | C.F. Møller Architects, Niras, Urgent.Agency og Cushman & Wakefield | RED er udvalgt blandt tre deltagere på parallelkonkurrencen til det store byudviklingsprojekt ”Byen til Vandet” i Randers.

C.F. Møller Archtitects vinder MIPIM Award

15.3.2019 | C.F. Møller Architects modtager en MIPIM Award og hædrende omtale for to projekter i England ved årets MIPIM Awards i Cannes.

Verdens første fodgængervenlige forbindelse

12.3.2019 | C.F. Møller Architects afslører masterplan, der skaber verdens første 100 % fodgængervenlige forbindelse mellem en international lufthavn, naturen samt byens og dens funktioner.
Vis flere