Startsignal til en banebrydende ny psykiatrisk afdeling på Springfield University Hospital  - C.F. Møller. Photo: C.F. Møller Architects
Startsignal til en banebrydende ny psykiatrisk afdeling på Springfield University Hospital  - C.F. Møller. Photo: C.F. Møller Architects
8.1.2020

Startsignal til en banebrydende ny psykiatrisk afdeling på Springfield University Hospital

South West London and St George's Mental Health NHS Trust (SWLSTG) meddelte for nyligt (mandag d. 6. januar 2020), at myndighedsgodkendelsen nu er i hus til at påbegynde arbejdet på fondens to nye topmoderne tilbud, tegnet af C.F. Møller Architects.

 

C.F. Møller har været hyret af South West London and St George's NHS Mental Health Trust siden august 2012 efter at være blevet udpeget som fondens konsulent med ansvar for arkitektur og kontakten til entreprenører efter en tretrins, RIBA-sponsoreret konkurrence. 

 

Expertise: Healthcare
SWLSTG Pressemeddelelse

Startsignal til en banebrydende ny psykiatrisk afdeling på Springfield University Hospital  - C.F. Møller. Photo: C.F. Møller Architects

- Den nye psykiatriske afdeling på fondens primære lokation ved Springfield University i Tooting Bec kommer til at bestå af to særskilte bygninger, som tilsammen vil rumme sengeafdelinger, en bred vifte af ambulante tilbud til børn og voksne, kursuscenter (Recovery College), undervisningsfaciliteter og støttefunktioner, forklarer Teva Hesse, direktør hos C.F. Møller Architects' kontor i London og Design Team Leader.

 

De nye bygninger vil også komme til at omfatte detailbutikker og parkering i flere etager, der vil kunne bruges af både hospitalet og de nye boligområder, der er ved at blive anlagt rundt omkring hospitalet.

 

Innovativ integration
Springfield University Hospital er beliggende i midten af et 33 hektar, stort nyrenoveret område. De nye faciliteter vil blive integreret i det omkringliggende kvarter på en ny og innovativ måde, der vil reducere stigmatisering og normalisere pleje og behandling af dem, der lider af en mental lidelse.

 

I forbindelse med arbejdet for fonden har C.F. Møller også udarbejdet projektet Springfield Park Strategy og indhentet byggetilladelse til det. Dette projekt fastlægger en række retningslinjer for den landskabsmæssige udformning af den tidligere golfbane på fondens jord, når den skal omdannes til en ny park med offentlig adgang.

Startsignal til en banebrydende ny psykiatrisk afdeling på Springfield University Hospital  - C.F. Møller. Photo: C.F. Møller Architects

Samarbejde som udgangspunkt
I løbet af udarbejdelsen af projektet sparrede C.F. Møller med brugere, læger, plejepersonale, interessenter og udvalgsmedlemmer på mere end 500 workshops, møder og åbne dagskonferencer. Samarbejdet resulterede i bred enighed om, at selvom der er stor forskel på de enkelte sygdomsforløb og brugernes indgang til de psykiatriske tilbud, tyder evidensen i stigende grad på, at god arkitektur og behagelige miljøer har sundhedsmæssige fordele og giver et bedre behandlingsresultat. Oprettelsen af ikke-institutionelle omgivelser med godt udsyn og god akustik, rigeligt med dagslys, naturlig udluftning, adgang til grønne områder og udendørs faciliteter er de vigtigste parametre for et projekt af denne karakter. 

 

C.F. Møller har udviklet bred ekspertise inden for projektering af sundhedsmiljøer på basis af en række principper, som vi betegner som "helbredende arkitektur". Vi er i øjeblikket involveret i udformningen af flere store sundhedsprojekter i Danmark, Sverige, Finland, Tyskland og Storbritannien.

 

- Det har været et privilegium at arbejde med fonden og de mennesker, den hjælper, med henblik på i fællesskab at udvikle en ny generation af psykiatriske hospitaler, der både yder behandling og er sikre, og som lever op til en bred vifte af de krav, som patienter, personale og myndigheder stiller. Vi glæder os til at skulle samarbejde med hovedentreprenøren, Sir Robert McAlpine, om at levere dette banebrydende projekt, siger Teva Hesse.

Projekteringsgruppen omfatter:
Arkitekt og hovedrådgiver: C.F. Møller Architects
Projektleder: Appleyard & Trew
Landskabsarkitektur: C.F. Møller Architects
Projektering af mekanik, el og VVS: Arup
Bygge og anlæg: Walsh
Brandteknik: Trenton Fire
Omkostningsrådgiver/kvalitetssikring: Gardiner & Theobald
Planlægningsrådgiver: Montagu Evans
Forplejningsrådgiver: Sterling Foodservice Consultancy

 

Antal senge:
Springfield i alt: Op til 133 voksensenge


Projekteringsperiode: 2012-2019
Anlægsperiode: 2019-2022
Anlægsbudget = (fortroligt)

 

Bygherre: South West London and St George’s Mental Health NHS Trust (SWLSTG)

Flere nyheder

 
Vis flere nyheder