Verdens første fodgængervenlige forbindelse mellem lufthavn, by og natur

Verdens første fodgængervenlige forbindelse mellem lufthavn, by og natur - C.F. Møller. Photo: C.F. Møller Architects

12.3.2019 | C.F. Møller Architects afslører masterplan, der skaber verdens første 100 % fodgængervenlige forbindelse mellem en international lufthavn, naturen samt byens og dens funktioner.

 

Aviapolis i Finland er et stort byområde beliggende ved siden af Helsinkis internationale lufthavn (Airport City Aviapolis). Det er en del af kommunen og selve byen Vantaa. Sammen med Helsinki, Espoo og Kaunianen er Vantaa en del af hovedstadsområdet Helsinki, og Vantaa er den fjerde tættest befolkede by i Finland.


C.F. Møller Architects afslører nu en masterplan for Aviapolis Core-området. Core-området er beliggende ved siden af en togstation, og byens ambition er, at det skal blive det tættest beboede og nemmest tilgængelige område i Aviapolis med den mest blandede beboer- og brugersammensætning. Et område med en bymæssig atmosfære, høj kvalitet samt et stærkt image og identitet. Området kommer som udgangspunkt til at omfatte 1.000-2.000 beboere og 10.000 arbejdspladser.


- Lige fra begyndelsen forstod vores team, at hvis vi skulle have held med at udvikle denne masterplan, ville det vigtigste være at fastlægge en klar og samlet vision for hele Core-området, siger Danyal Taylan, arkitekt og Studio Manager hos C.F. Møller Architects.


Teamets vision var at fusionere de mest naturlige og allerede eksisterende elementer fra naturen, byen og lufthavnen i "en fodgængervenlig lufthavnsby i naturen".


- Det vigtigste til at opnå dette er: at give gode betingelser for mødet mellem natur, forbindelser, lokalsamfund og kultur ved at definere de forskellige fremtidige brugergrupper med henblik på at fastlægge det fremtidige Core-område og vende alle de aspekter, hvor de forskellige elementer støder sammen, til et værdifuldt fremtidigt aktiv, forklarer Danyal Taylan.

 

Opfinder 100 % fodgængervenlig sti
Aviapolis Core-området kommer til at eksistere sideløbende med Helsinkis internationale lufthavn. Området, der er karakteriseret af bymæssige funktioner, vil blive gennemløbet af en 100 % fodgængervenlig passage, som kaldes "The Strip".


The Strip vil udgå fra den fremtidige Terminal 3 og have form som en forhøjet fodgængersti, der med en grøn bymæssig karakter vil svæve over logistikken i lufthavnens infrastruktur. Denne logistiske opdeling i to niveauer forvandler lufthavnens afgangs- og ankomststed til verdens første gang- og cykelforbindelse mellem en international lufthavn og bymæssige funktioner – beboere kan gå lige hjem, eller gæster kan tage en smuttur hen ad stien og nyde byens funktioner.


The Strip fører ned til terrænniveau og løber gennem Core-området, hvor den passerer forskellige bymæssige arealer langs dens 1,8 km lang strækning mod syd. The Strip løber som en flod gennem flere områder med campus, parker, torve, forretninger, beboelse og natur og danner på denne måde en forbindelse til de offentlige transportmidler ud over at gøre det nemt at komme ud til trafikårerne.

 

The Strip bliver en destination i sig selv med dens livlige byrum, der 24/7 vil sparke liv i en række bymæssige muligheder som for eksempel træbevokset torv, campuspark samt et trafikknudepunkt, man kommer forbi på vejen. Visionen for masterplanen er at fusionere de eksisterende elementer af natur, by og lufthavn til en enkelt bymæssig organisme og skabe spændende synergier mellem den unikke blanding af brugere: besøgende, beboere, studerende, arbejdende mennesker og kunstnere. En grøn og socialt bæredygtig fodgængerby, der forbinder verden med Finland.


Aviapolis Core er et af flere masterplanning-projekter, som C.F. Møller Architects arbejder på i øjeblikket i England, Danmark, Sverige, Belgien, Irland, Norge og Tyskland.

 

Fakta:
Kunde: Vantaa by
Omfang: Boliger 277.000 m², kontorer 232.000 m², luftfartsskole 25.000 m², hotel 7.200 m², offentlig bygning 48.000 m², blandet anvendelse 98.000 m²

 

Projektbeskrivelse

Nyheder

Tilmeld nyhedsbrev

Birthday Reception in Aarhus

15.8.2019 | Partner and architect Julian Weyer turns 50 years. C.F. Møller Architects will host a reception to celebrate Julian, and it will be our great pleasure if friends, colleagues and business partners will attend the reception to celebrate Julian Friday the 30th of August, 15.00-17.00 at Europaplads 2.

’Hjertet i Ikast’ får Iconic Award

9.8.2019 | ’Hjertet i Ikast’ kombinerer undervisning, aktiviteter, fællesskab, motion og fritid på nye måder og modtager ICONIC Award 2019: Innovative Architecture for dette.

Win third prize in invited competition

12.7.2019 | 30 international teams were invited to design the new premises for the EU Commission in Brussels, and it has been announced that C.F. Møller Architects in collaboration with B2Ai won third prize.

Wins Green Good Design Award

8.7.2019 | Copenhagen International School by C.F. Møller Architects wins Green Good Design Award 2019.

Udvikler nyt kontorområde i Uppsala, Sverige

1.7.2019 | Atrium Ljungberg udvikler i samarbejde med C.F. Møller Architects et nyt kontorområde i Gränbystaden i Uppsala, Sverige, med afsæt i en ny udstykning til bebyggelse.

International pris til "Hjertet" i Ikast

1.7.2019 | "Hjertet" i Ikast, der er tegnet af C.F. Møller Architects, er udpeget som vinder af den anerkendte pris International Architecture Award 2019 af Chicago Athenaeum: Museum of Architecture and Design og The European Centre for Architecture Art Design and Urban Studies.

C.F. Møller Architects åbner kontor i Berlin

26.6.2019 | 1. juli åbner C.F. Møller Architects døren til det nye kontor centralt i Berlin. Det sker som konsekvens af stigende opgavetilgang i forlængelse af en fokuseret indsats rettet mod det tyske marked de seneste år.

Awarded 'Best Conceptual Design'

25.6.2019 | We are happy to tell that our Golden Mede Housing project for the Rothschild Foundation was awarded 'Best Conceptual Design' at the S.ARCH (Sustainable Architecture) Awards 2019.

Danmarks største spildevandspumpestation indviet

22.5.2019 | Pumpestationen, der sørger for, at byens spildevand bliver ledt videre ud til rensning, har vital betydning for København og Frederiksberg. Derfor var både Københavns stedfortrædende teknik- og miljøborgmester, Karina Vestergård Madsen og kommunalbestyrelsesmedlem på Frederiksberg og formand for Frederiksberg Vand og Frederiksberg Kloak, Thyge Enevoldsen mødt op for at markere indvielsen mandag den 20. maj sammen med HOFOR.

Løfter sløret for gentænkt byhave

16.5.2019 | C.F. Møller er videre til anden etape af den internationale idékonkurrence om en 45 ha masterplan, der bygger på en gentænkning af principperne bag det britiske byhavekoncept, Garden City Movement. Tegnestuen løfter nu sløret for det forslag, der blev forelagt for nyligt.

Central Station: En ny serie af brydningsmøbler

2.5.2019 | HOLMRIS B8 lancerer i samarbejde med C.F. Møller Design en helt nye serie af pause- og brydningsmøbler under navnet Central Station. De nye møbler skal bidrage til at få zonerne i et kontor, et læringsmiljø, hotel eller restaurant til at hænge sammen bedst muligt.

Helende arkitektur til Finland

25.4.2019 | C.F. Møller Architects står bag forslaget til et nyt psykiatrisk hospitalsafsnit i Finland, der er baseret på vægtige, internationale erfaringer fra sygepleje og konceptet helende arkitektur, også kendt som evidensbaseret arkitektur.

Calling all talents

24.4.2019 | Join us for a speed debate and introduction to how we work with sustainability in general and timber architecture specifically, project development and digitisation, and landscape and urban development.

Pris for banebrydende løsninger

2.4.2019 | C.F. Møller Design og NORMBAU vinder "Design Plus powered by ISH 2019" for deres nye modulopbyggede siddesystem.

Biomedicum vinder Årets Bygge 2019 i Sverige

27.3.2019 | Torsdag aften i Stockholm blev det afsløret, at Biomedicum, som er designet af C.F. Møller Architects, vinder Årets Bygge 2019. Bygningen er et kraftcenter for moderne forskning for Karolinska Institutet i Stockholm med Akademiska Hus som bygherre og Skanska som entreprenør.

Klar til konkurrencen om Byen til Vandet

22.3.2019 | C.F. Møller Architects, Niras, Urgent.Agency og Cushman & Wakefield | RED er udvalgt blandt tre deltagere på parallelkonkurrencen til det store byudviklingsprojekt ”Byen til Vandet” i Randers.

C.F. Møller Archtitects vinder MIPIM Award

15.3.2019 | C.F. Møller Architects modtager en MIPIM Award og hædrende omtale for to projekter i England ved årets MIPIM Awards i Cannes.

Verdens første fodgængervenlige forbindelse

12.3.2019 | C.F. Møller Architects afslører masterplan, der skaber verdens første 100 % fodgængervenlige forbindelse mellem en international lufthavn, naturen samt byens og dens funktioner.

Reviderede planer opera- og kulturhus

5.3.2019 | De nye planer viser et endnu stærkere koncept, som styrker samarbejdet mellem fire kulturleverandører og bidrager til at genoplive Kristiansund.

C.F. Møller Architects at MIPIM

4.3.2019 | MIPIM is the world’s leading property market and C.F. Møller Architects will be participating with Partners, Associated Partners and Studio Managers. Please don’t hesitate to contact us for a meeting in Cannes.

Vinder arkitektkonkurrencen om Det ny SIMAC

27.2.2019 | Det ny SIMAC (Svendborg International Maritime Academy) bliver fremtidens maritime uddannelsesinstitution på havnen i Svendborg. Det åbne, fleksible og moderne læringshus er tegnet af C.F. Møller Architects og EFFEKT.

Sveriges højeste træhus

26.2.2019 | C.F. Møller Architects står bag Sveriges højeste massiv-træhus, som nu tager imod de første lejere. Huset er konstrueret i massivtræ og står i Västerås, en time fra Stockholm, som et pejlemærke for både området og en bæredygtig fremtid.

Ny stor skoleopgave i Sverige

11.2.2019 | C.F. Møller Architects har fået til opgave at tegne Haninge Kommunes nye markante skole og aktivitetshus i Vega. Opgaven omfatter også at tegne ti nye børnehaver på basis af en form for skabelon for børnehaver.

Green light for Blackhorse Yard development

6.2.2019 | C.F. Møller Architects, Catalyst housing association and Swan Housing Association are delighted to announce that Waltham Forest Council has voted to approve plans to build a new housing-led mixed-use development at the former Webbs Industrial Estate on Blackhorse Lane. The project, known as Blackhorse Yard, includes 100% affordable housing and a variety of commercial uses.
Vis flere