BYGGNATION PÅ STENFISKERKAJEN I ODENSE STARTAD

BYGGNATION PÅ STENFISKERKAJEN I ODENSE STARTAD - C.F. Møller. Photo: C.F. Møller

31.3.2016 | C.F. Møller har ritat 178 nya allmänna ungdomsbostäder som nu skjuter upp vid sidan av det kommande hamnbadet i Odenses inre hamn.

 

Snart skjuter nya ungdomsbostäder upp i den inre hamnen i Odense.

Den 31 mars togs det första spadtaget för det nya projektet på Stenfiskerkajen, som C.F. Møller tillsammans med totalentreprenör KPC och ingenjör Midtconsult står bakom. Det är det allmännyttiga bostadsföretaget Civica som är byggherre för projektet.

– Det här bygget är en mycket strategisk pusselbit i förnyelsen och omdaningen av vår hamn för att göra den till en levande stadsdel. Det är här man möter stadsdelen. Det är här som de dagliga brukarna, invånarna och framtida besökare ska möta varandra i vardagen. Det ska bli mycket liv kring hamnbadet och vid själva hamntorget. Att det kommer fler människor och stadsinvånare ner hit bidrar till att skapa grunden för utvecklingen, säger Jane Jegind, medlem i stads- och kulturnämnden i Odense Kommun och den som tog det första spadtaget till de nya ungdomsbostäderna.

Ska aktivera hamnen
Ungdomsbostäderna är det senaste bostadsprojektet som skjuter upp i hamnområdet i Odense. Stenfiskerkajen har stått tom i flera månader och har använts som upplag i samband med anläggningen av Odenses nya hamnbad.

– Framtidens Stenfiskerkaj ska bidra till att säkerställa att de rätta ramarna för att skapa ett aktivt liv i den inre hamnen uppfylls, säger C.F. Møller-partner Klaus Toustrup.

– Projektet kommer med sitt unika läge att använda platsen i hamnområdet optimalt i förhållande till sol och utsikt i det inre, men det kommer samtidigt att skapa goda, rekreativa utomhus- och umgängesytor som en grund för en stark gemenskap på platsen, säger han.

Klart 2017
Bostäderna är på cirka 8 000 m2 och uppförs som träbyggnader på tre till åtta våningar, med speciella arkitektoniska lösningar som förskjutna burspråk, altaner och nytänkande inredningar. Själva bostäderna blir på 38 till 50 m² och får egen kokvrå, toalett och bad.

De första två byggnaderna kommer att stå klara hösten 2017, medan den tredje och sista byggnaden ska stå klar i början av 2018. När Stenfiskerkajen står färdig blir stadsdelen en fantastisk plats för Odense, säger Jane Jegind.

– Det är en mångsidig stadsdel som vi nu bygger. Det är inte bara unga och studerande som kommer att prägla bilden, utan även familjer, seniorer och äldre. Därför tror vi att vi får en mångsidig stadsbild. En plats med liv, glädje och optimism.

C.F. Møller står sedan tidigare bakom en lång rad av landets mest markanta projekt för ungdomsbostäder:: I Odense slutförde arkitektbyrån 2015 det eftertraktade Campus Kollegie på Syddansk Universitet, och för Himmerland Boligforening har C.F. Møller fått mycket lovord för ungdomsbostäderna i Henius House i Aalborg. Projektet tilldelades 2015 Betongelementpriset och Utzon-statyetten samt Aalborg Kommuns arkitektpris.

BYGGNATION PÅ STENFISKERKAJEN I ODENSE STARTAD - C.F. Møller. Photo: Julian Weyer

Nyheter

Prenumera på nyhetsbrev

Win third prize in invited competition

12.7.2019 | 30 international teams were invited to design the new premises for the EU Commission in Brussels, and it has been announced that C.F. Møller Architects in collaboration with B2Ai won third prize.

Wins Green Good Design Award

8.7.2019 | Copenhagen International School by C.F. Møller Architects wins Green Good Design Award 2019.

Utvecklar nytt kontorsområde i Uppsala

1.7.2019 | Atrium Ljungberg utvecklar i samarbejde med C.F. Møller Architects nytt kontorsområde i Gränbystaden, Uppsala, genom förnyad markanvisning.

”Hjärtat” i Ikast tar hem internationell utmärkels

1.7.2019 | ”Hjärtat” (Hjertet) i Ikast, som utformats av C.F. Møller Architects, har utsetts till vinnare av den mycket prestigefyllda utmärkelsen International Architecture Award 2019 av muséet Chicago Athenaeum, arkitektur- och designmuseum och European Centre for Architecture Art Design and Urban Studies (Europeiskt centrum för konstnärlig arkitektur och urbana studier).

C.F. Møller Architects öppnar kontor i Berlin

26.6.2019 | Den 1 juli öppnar C.F. Møller Architects dörrarna till det nya kontoret i centrala Berlin. Detta sker mot bakgrund av en allt större uppdragsvolym till följd av en fokuserad satsning på den tyska marknaden under de senaste åren.

Awarded 'Best Conceptual Design'

25.6.2019 | We are happy to tell that our Golden Mede Housing project for the Rothschild Foundation was awarded 'Best Conceptual Design' at the S.ARCH (Sustainable Architecture) Awards 2019.

C.F. Møller Architects presenterar ett förslag på en ny vision för Garden City

16.5.2019 | C.F. Møller Architects har gått vidare till andra omgången i den internationella idétävlingen om en översiktsplan på 45 hektar, baserat på en ny vision för principerna bakom Garden City rörelsen. Studion presenterar nu det nyligen inskickade förslaget.

Central Station: En ny serie övergångsmöbler

2.5.2019 | HOLMRIS B8 lanserar i samarbete med C.F. Møller Design, en helt ny serie av paus- och övergångsmöbler under namnet Central Station. De nya möblerna kommer att bidra till att ytorna i ett kontor, en lärandemiljö, ett hotell eller en restaurang hänger ihop på bästa möjliga sätt.

Läkande arkitektur i Finland

25.4.2019 | C.F. Møller Architects ligger bakom förslaget till den nya psykiatriska kliniken i Finland, som baseras på gedigen internationell erfarenhet inom sjukvård, samt på konceptet ”helande arkitektur”, som även kallas evidensbaserad design (EBD).

Calling all talents

24.4.2019 | Join us for a speed debate and introduction to how we work with sustainability in general and timber architecture specifically, project development and digitisation, and landscape and urban development.

Pris för banbrytande lösningar

2.4.2019 | C.F. Møller Design och Normbau vinner ”Design Plus powered by ISH 2019” för sitt nya modulära sittsystem.

Årets Bygge 2019 i Sverige

27.3.2019 | På torsdagskvällen avslöjades det att Biomedicum, som ritats av C.F. Møller Architects, vinner Årets Bygge 2019. Byggnaden är ett kraftpaket för modern forskning för Karolinska Institutet i Stockholm, med Akademiska Hus som byggherre och Skanska som entreprenör.

C.F. Møller Architects vinner MIPIM Award

15.3.2019 | C.F. Møller Architects tilldelas ett MIPIM Award samt ett hedervärt omnämnande för två projekt i England vid årets MIPIM Awards i Cannes.

Världens första promenadvänliga anslutning

12.3.2019 | C.F. Møller Architects presenterar en masterplan som skapar världens första 100 % promenadvänliga anslutning mellan en internationell flygplats, natur och urbana stadsfunktioner.

Reviderade planer för nytt opera- och kulturhus

5.3.2019 | De nya planerna visar upp ett förstärkt koncept som förbättrar samarbetet mellan fyra kulturleverantörer och bidrar till revitaliseringen av Kristiansund.

C.F. Møller Architects at MIPIM

4.3.2019 | MIPIM is the world’s leading property market and C.F. Møller Architects will be participating with Partners, Associated Partners and Studio Managers. Please don’t hesitate to contact us for a meeting in Cannes.

Sveriges högsta trähus

26.2.2019 | C.F. Møller Architects står bakom Sveriges högsta massivträhus som nu tar emot sina första hyresgäster. Huset är byggt med stomme av trä och står som ett landmärke för den nya stadsdelen Kajstaden och en hållbar framtid.

C.F. Møller Architects får ett nytt skoluppdrag

11.2.2019 | C.F. Møller Architects har fått i uppdrag att rita Haninge kommuns nya landmärke Vega skola och aktivitetshus. Dessutom ingår i uppdraget att rita tio nya förskolor utifrån en typförskola.

Green light for Blackhorse Yard development

6.2.2019 | C.F. Møller Architects, Catalyst housing association and Swan Housing Association are delighted to announce that Waltham Forest Council has voted to approve plans to build a new housing-led mixed-use development at the former Webbs Industrial Estate on Blackhorse Lane. The project, known as Blackhorse Yard, includes 100% affordable housing and a variety of commercial uses.

Ny partner och CEO på C.F. Møller Architects

14.1.2019 | C.F. Møllers nuvarande vice vd, advokat Lone Bendorff, blir partner och utses samtidigt till ny CEO för C.F. Møller Architects.

Vinner tävling i Belgien

7.1.2019 | Tillsammans med BRUT vinner C.F Møller Architects upphandlingen om ett ambitiöst stadsutvecklingsprojekt i Oostende, Belgien.

C.F. Møller Architects utser ny associerad partner

17.12.2018 | Jonas Toft Lehmann har utsetts till ny associerad partner hos C.F. Møller Architects från och med den 1 januari.

Bryggeriområde förvandlat till bostadsområde

4.12.2018 | C.F. Møller Architects omvandlar gammalt danskt bryggeriområde till ett nytt levande bostadsområde i Århus.

Framtidens skola i samspel mellan politik, pedagogik och arkitektur

3.12.2018 | Copenhagen International School och C.F. Møller Architects arrangerade den 27 november en debatt om utformningen av framtidens läroanstalter. I panelen fanns arkitekter, en pedagogikexpert, en rektor, skolelever och politiker.
Visa mer