C.F. Møller Architects afslører nyt tårn på prominent plads

C.F. Møller Architects afslører nyt tårn på prominent plads - C.F. Møller. Photo: Aesthetica Studio

7.5.2018 | Byggeselskabet Olav de Linde og C.F. Møller Architects offentliggør planer om 144 meter højt kontorhus, der som et lyst, skulpturelt landmark ved Aarhus Havn forener byliv og kulturhistorie med nye, attraktive kultur- og erhvervs-faciliteter samt offentlige restauranter i samme bygning.

 

Verden over ændres gamle industrielle havneområder til nye levende bydele med markante byggerier og nye opholdsrum for byernes borgere. Det er ingen undtagelse i Aarhus, hvor havnen allerede er i rivende udvikling, og nu offentliggør Byggeselskabet Olav de Linde og C.F. Møller Architects planerne for et nyt erhvervs-tårn på adressen Mindet 6.


Integrerer gammelt og nyt
Udgangspunktet for tårnet er en eksisterende og historisk industribebyggelse, der vidner om tidligere tiders industri og kultur på havnen. Den imponerende bygningsstruktur bevares og suppleres af et nyt tårn integreret i den eksisterende bebyggelse. Tårnets grundgeometri udspringer fra den eksisterende bygning, og det forener det nye og det gamle i både den by- og bygningsmæssige kontekst.


Den eksisterende bygning fremstår fortsat med alle sine historiske kvaliteter og får nyt liv ved at åbne sig mod omgivelserne og skabe attraktive ude- og inde-relationer. På taget af den gamle bygning etableres et helt nyt offentligt tilgængeligt grønt taghavemiljø med en række kultur- og aktivitetsmiljøer som restaurant, orangeri og nyttehaver.

 

- Det har været vigtigt for os at udvikle den gamle bygning og åbne den op, så den skaber et nyt levende område på havnen for borgerne. Det samlede projekt vil skabe et helt nyt grønt og dynamisk iværksættermiljø i Aarhus som en del af byens nye rekreative forbindelse, der strækker sig helt fra havnen til Marselisborg Skov. På den måde forener vi både det nye og det gamle, byen og landskabet og borgere og business, siger Olav de Linde, administrerende direktør og indehaver af Byggeselskabet Olav de Linde.

 

Lyst og slankt
Selve tårnet er udformet som et lyst og slankt, tredimensionelt og skulpturelt landmark og bidrager med vertikale grønne foyerer til både den nære og større bymæssige kontekst.

 

Facaderne er opbygget med et visuelt interessant og rumligt relief i lys terrasso, der er formet efter solens orientering og med fokus på at sikre optimale dagslysforhold, udsigt og godt indeklima.

 

Husets geometri med de tre udkragende vertikale foyerer og facadernes inddeling bevirker, at bygningens profil orienterer sig til alle sider med en både karakterfuld og stoflig virkning i flere skalaer.

Stedets potentiale - med nærhed til by og vand, gunstige lys- og udsigtsforhold samt en historisk bygningsmæssig sammenhæng udgør således grundlaget for en helt særlig stemning og et unikt projekt med en klar forankring i stedets industrielle historie.

 

- Vores idé og vision har været at skabe et lyst og slankt tårn, der er fuldt integreret med det eksisterende bygningsværk. Bygningen orienterer sig til alle sider og fremstår åben og imødekommende 360 grader rundt. På den måde skabes der attraktivt liv for både brugere, borgere og by ved at væve nyt og gammelt sammen med åbenhed som den samlende tråd. Projektet vil med sine store grad af offentlighed blive en væsentlig katalysator for by- og arbejdsliv, siger Michael Kruse. arkitekt og partner hos C.F. Møller Architects.

 

Mindet 6 fremstår dermed som et bymæssigt integreret landmark og fremtidigt pejlemærke for Aarhus med en åben og imødekommende profil.

 

Netop nu er projektet lagt ud til en forhøring i Aarhus Kommune, og håbet er at byggeriet vil kunne begynde om halvandet år.


PROJEKTDATA
35.500 m² nybyggeri
5.600 m² eksisterende byggeri
38 Etager
Højde 144 m
Parkering i henhold til p-norm
Opholdsarealer på terræn og tagflade
Offentlig Restaurant, Gastro LAB, Orangeri og tagterrasse på etage 3
Offentlig Restaurant på etage 38
Bygherre: Ejendomsselskabet Olav de Linde
Arkitekt: C.F. Møller Architects
Landskab: C.F. Møller Landscape
Ingeniør: Søren Jensen og SOM

 

Mere om projektet

Nyheder

Tilmeld nyhedsbrev

Birthday Reception in Aarhus

15.8.2019 | Partner and architect Julian Weyer turns 50 years. C.F. Møller Architects will host a reception to celebrate Julian, and it will be our great pleasure if friends, colleagues and business partners will attend the reception to celebrate Julian Friday the 30th of August, 15.00-17.00 at Europaplads 2.

’Hjertet i Ikast’ får Iconic Award

9.8.2019 | ’Hjertet i Ikast’ kombinerer undervisning, aktiviteter, fællesskab, motion og fritid på nye måder og modtager ICONIC Award 2019: Innovative Architecture for dette.

Win third prize in invited competition

12.7.2019 | 30 international teams were invited to design the new premises for the EU Commission in Brussels, and it has been announced that C.F. Møller Architects in collaboration with B2Ai won third prize.

Wins Green Good Design Award

8.7.2019 | Copenhagen International School by C.F. Møller Architects wins Green Good Design Award 2019.

Udvikler nyt kontorområde i Uppsala, Sverige

1.7.2019 | Atrium Ljungberg udvikler i samarbejde med C.F. Møller Architects et nyt kontorområde i Gränbystaden i Uppsala, Sverige, med afsæt i en ny udstykning til bebyggelse.

International pris til "Hjertet" i Ikast

1.7.2019 | "Hjertet" i Ikast, der er tegnet af C.F. Møller Architects, er udpeget som vinder af den anerkendte pris International Architecture Award 2019 af Chicago Athenaeum: Museum of Architecture and Design og The European Centre for Architecture Art Design and Urban Studies.

C.F. Møller Architects åbner kontor i Berlin

26.6.2019 | 1. juli åbner C.F. Møller Architects døren til det nye kontor centralt i Berlin. Det sker som konsekvens af stigende opgavetilgang i forlængelse af en fokuseret indsats rettet mod det tyske marked de seneste år.

Awarded 'Best Conceptual Design'

25.6.2019 | We are happy to tell that our Golden Mede Housing project for the Rothschild Foundation was awarded 'Best Conceptual Design' at the S.ARCH (Sustainable Architecture) Awards 2019.

Danmarks største spildevandspumpestation indviet

22.5.2019 | Pumpestationen, der sørger for, at byens spildevand bliver ledt videre ud til rensning, har vital betydning for København og Frederiksberg. Derfor var både Københavns stedfortrædende teknik- og miljøborgmester, Karina Vestergård Madsen og kommunalbestyrelsesmedlem på Frederiksberg og formand for Frederiksberg Vand og Frederiksberg Kloak, Thyge Enevoldsen mødt op for at markere indvielsen mandag den 20. maj sammen med HOFOR.

Løfter sløret for gentænkt byhave

16.5.2019 | C.F. Møller er videre til anden etape af den internationale idékonkurrence om en 45 ha masterplan, der bygger på en gentænkning af principperne bag det britiske byhavekoncept, Garden City Movement. Tegnestuen løfter nu sløret for det forslag, der blev forelagt for nyligt.

Central Station: En ny serie af brydningsmøbler

2.5.2019 | HOLMRIS B8 lancerer i samarbejde med C.F. Møller Design en helt nye serie af pause- og brydningsmøbler under navnet Central Station. De nye møbler skal bidrage til at få zonerne i et kontor, et læringsmiljø, hotel eller restaurant til at hænge sammen bedst muligt.

Helende arkitektur til Finland

25.4.2019 | C.F. Møller Architects står bag forslaget til et nyt psykiatrisk hospitalsafsnit i Finland, der er baseret på vægtige, internationale erfaringer fra sygepleje og konceptet helende arkitektur, også kendt som evidensbaseret arkitektur.

Calling all talents

24.4.2019 | Join us for a speed debate and introduction to how we work with sustainability in general and timber architecture specifically, project development and digitisation, and landscape and urban development.

Pris for banebrydende løsninger

2.4.2019 | C.F. Møller Design og NORMBAU vinder "Design Plus powered by ISH 2019" for deres nye modulopbyggede siddesystem.

Biomedicum vinder Årets Bygge 2019 i Sverige

27.3.2019 | Torsdag aften i Stockholm blev det afsløret, at Biomedicum, som er designet af C.F. Møller Architects, vinder Årets Bygge 2019. Bygningen er et kraftcenter for moderne forskning for Karolinska Institutet i Stockholm med Akademiska Hus som bygherre og Skanska som entreprenør.

Klar til konkurrencen om Byen til Vandet

22.3.2019 | C.F. Møller Architects, Niras, Urgent.Agency og Cushman & Wakefield | RED er udvalgt blandt tre deltagere på parallelkonkurrencen til det store byudviklingsprojekt ”Byen til Vandet” i Randers.

C.F. Møller Archtitects vinder MIPIM Award

15.3.2019 | C.F. Møller Architects modtager en MIPIM Award og hædrende omtale for to projekter i England ved årets MIPIM Awards i Cannes.

Verdens første fodgængervenlige forbindelse

12.3.2019 | C.F. Møller Architects afslører masterplan, der skaber verdens første 100 % fodgængervenlige forbindelse mellem en international lufthavn, naturen samt byens og dens funktioner.

Reviderede planer opera- og kulturhus

5.3.2019 | De nye planer viser et endnu stærkere koncept, som styrker samarbejdet mellem fire kulturleverandører og bidrager til at genoplive Kristiansund.

C.F. Møller Architects at MIPIM

4.3.2019 | MIPIM is the world’s leading property market and C.F. Møller Architects will be participating with Partners, Associated Partners and Studio Managers. Please don’t hesitate to contact us for a meeting in Cannes.

Vinder arkitektkonkurrencen om Det ny SIMAC

27.2.2019 | Det ny SIMAC (Svendborg International Maritime Academy) bliver fremtidens maritime uddannelsesinstitution på havnen i Svendborg. Det åbne, fleksible og moderne læringshus er tegnet af C.F. Møller Architects og EFFEKT.

Sveriges højeste træhus

26.2.2019 | C.F. Møller Architects står bag Sveriges højeste massiv-træhus, som nu tager imod de første lejere. Huset er konstrueret i massivtræ og står i Västerås, en time fra Stockholm, som et pejlemærke for både området og en bæredygtig fremtid.

Ny stor skoleopgave i Sverige

11.2.2019 | C.F. Møller Architects har fået til opgave at tegne Haninge Kommunes nye markante skole og aktivitetshus i Vega. Opgaven omfatter også at tegne ti nye børnehaver på basis af en form for skabelon for børnehaver.

Green light for Blackhorse Yard development

6.2.2019 | C.F. Møller Architects, Catalyst housing association and Swan Housing Association are delighted to announce that Waltham Forest Council has voted to approve plans to build a new housing-led mixed-use development at the former Webbs Industrial Estate on Blackhorse Lane. The project, known as Blackhorse Yard, includes 100% affordable housing and a variety of commercial uses.
Vis flere