C.F. Møller Architects afslører nyt tårn på prominent plads - C.F. Møller. Photo: Aesthetica Studio
7.5.2018

C.F. Møller Architects afslører nyt tårn på prominent plads

Byggeselskabet Olav de Linde og C.F. Møller Architects offentliggør planer om 144 meter højt kontorhus, der som et lyst, skulpturelt landmark ved Aarhus Havn forener byliv og kulturhistorie med nye, attraktive kultur- og erhvervs-faciliteter samt offentlige restauranter i samme bygning.
C.F. Møller Architects afslører nyt tårn på prominent plads - C.F. Møller. Photo: Aesthetica Studio
C.F. Møller Architects afslører nyt tårn på prominent plads - C.F. Møller. Photo: Aesthetica Studio

Verden over ændres gamle industrielle havneområder til nye levende bydele med markante byggerier og nye opholdsrum for byernes borgere. Det er ingen undtagelse i Aarhus, hvor havnen allerede er i rivende udvikling, og nu offentliggør Byggeselskabet Olav de Linde og C.F. Møller Architects planerne for et nyt erhvervs-tårn på adressen Mindet 6.


Integrerer gammelt og nyt
Udgangspunktet for tårnet er en eksisterende og historisk industribebyggelse, der vidner om tidligere tiders industri og kultur på havnen. Den imponerende bygningsstruktur bevares og suppleres af et nyt tårn integreret i den eksisterende bebyggelse. Tårnets grundgeometri udspringer fra den eksisterende bygning, og det forener det nye og det gamle i både den by- og bygningsmæssige kontekst.


Den eksisterende bygning fremstår fortsat med alle sine historiske kvaliteter og får nyt liv ved at åbne sig mod omgivelserne og skabe attraktive ude- og inde-relationer. På taget af den gamle bygning etableres et helt nyt offentligt tilgængeligt grønt taghavemiljø med en række kultur- og aktivitetsmiljøer som restaurant, orangeri og nyttehaver.

 

- Det har været vigtigt for os at udvikle den gamle bygning og åbne den op, så den skaber et nyt levende område på havnen for borgerne. Det samlede projekt vil skabe et helt nyt grønt og dynamisk iværksættermiljø i Aarhus som en del af byens nye rekreative forbindelse, der strækker sig helt fra havnen til Marselisborg Skov. På den måde forener vi både det nye og det gamle, byen og landskabet og borgere og business, siger Olav de Linde, administrerende direktør og indehaver af Byggeselskabet Olav de Linde.

 

Lyst og slankt
Selve tårnet er udformet som et lyst og slankt, tredimensionelt og skulpturelt landmark og bidrager med vertikale grønne foyerer til både den nære og større bymæssige kontekst.

 

Facaderne er opbygget med et visuelt interessant og rumligt relief i lys terrasso, der er formet efter solens orientering og med fokus på at sikre optimale dagslysforhold, udsigt og godt indeklima.

 

Husets geometri med de tre udkragende vertikale foyerer og facadernes inddeling bevirker, at bygningens profil orienterer sig til alle sider med en både karakterfuld og stoflig virkning i flere skalaer.

Stedets potentiale - med nærhed til by og vand, gunstige lys- og udsigtsforhold samt en historisk bygningsmæssig sammenhæng udgør således grundlaget for en helt særlig stemning og et unikt projekt med en klar forankring i stedets industrielle historie.

 

- Vores idé og vision har været at skabe et lyst og slankt tårn, der er fuldt integreret med det eksisterende bygningsværk. Bygningen orienterer sig til alle sider og fremstår åben og imødekommende 360 grader rundt. På den måde skabes der attraktivt liv for både brugere, borgere og by ved at væve nyt og gammelt sammen med åbenhed som den samlende tråd. Projektet vil med sine store grad af offentlighed blive en væsentlig katalysator for by- og arbejdsliv, siger Michael Kruse. arkitekt og partner hos C.F. Møller Architects.

 

Mindet 6 fremstår dermed som et bymæssigt integreret landmark og fremtidigt pejlemærke for Aarhus med en åben og imødekommende profil.

 

Netop nu er projektet lagt ud til en forhøring i Aarhus Kommune, og håbet er at byggeriet vil kunne begynde om halvandet år.


PROJEKTDATA
35.500 m² nybyggeri
5.600 m² eksisterende byggeri
38 Etager
Højde 144 m
Parkering i henhold til p-norm
Opholdsarealer på terræn og tagflade
Offentlig Restaurant, Gastro LAB, Orangeri og tagterrasse på etage 3
Offentlig Restaurant på etage 38
Bygherre: Ejendomsselskabet Olav de Linde
Arkitekt: C.F. Møller Architects
Landskab: C.F. Møller Landscape
Ingeniør: Søren Jensen og SOM

 

Mere om projektet

Flere nyheder

 
Vis flere nyheder