C.F. Møller Architects deltager i nyt og historisk projekt i London - C.F. Møller. Photo: C.F. Møller Architects
24.8.2017

C.F. Møller Architects deltager i nyt og historisk projekt i London

Catalyst Housing, Swan HA og C.F. Møller Architects har fået status som foretrukken tilbudsgiver ifm. borgmesteren i Londons første plan om 100% almennyttige boliger nogensinde
C.F. Møller Architects deltager i nyt og historisk projekt i London - C.F. Møller. Photo: C.F. Møller Architects
C.F. Møller Architects deltager i nyt og historisk projekt i London - C.F. Møller. Photo: C.F. Møller Architects

Det almennyttige boligselskab Swan Housing Association, som er en del af et konsortium, der ledes af Catalyst Housing Association, har fået status som foretrukken tilbudsgiver af Greater London Authority (GLA) i forbindelse med fornyelsen af det tidligere industriområde Webbs Industrial Estate i Waltham Forest.  GLA købte grunden efter ordre fra Londons borgmester Sadiq Khan med henblik på at benytte området til nye almennyttige boliger til londonere.


Nu planlægger Swan i samarbejde med Catalyst og C.F. Møller at bygge 330 nye prisbillige andelsboliger og et kreativt knudepunkt på stedet – således at der skabes et område på mere end 3.000 kvadratmeter med nye, billige arbejdsarealer og kunstneratelierer, et parkområde til både nuværende og nye beboere samt et butiksareal i hjertet af Blackhorse Road-området. Denne grund var den første, der blev købt i forbindelse med borgmesterens plan om at bygge 100% almennyttige boliger.


Det succesfulde tilbud blev udarbejdet ved at kombinere Swans lokale markedskendskab og ekspertise i byggeledelse samt Catalysts finansielle styrke og udviklingserfaring, således at man har bygget videre på den fælles erfaring i udvikling af byområder til blandet bebyggelse.   Denne ekspertise kombineret med C.F. Møllers fremragende design og talent for at skabe byrum samt et stærkt konsulentteam gjorde, at GLA valgte forslaget. 


Geoff Pearce, Swans direktør for fornyelse og udvikling: “Dette er et spændende nyt projekt for Swan og det første i Waltham Forest, som er en bydel, vi i noget tid har ønsket at ekspandere til.  Planen modtog hele 13 tilbud, og derfor er vi henrykte over at være blevet udpeget sammen med vores samarbejdspartnere Catalyst Housing Association og C.F. Møller.  


Swans mål er at bygge flere boliger, og denne plan om prisbillige boliger, som skal transformere et forsømt område og samtidig skabe bedre offentlige rum og kreative arbejdsarealer, er endnu et eksempel på, hvordan vi virkelig kan yde mere, når vi samarbejder med vores partnere (herunder Londons borgmester, som vi allerede samarbejder med omkring boligplaner som f.eks. Blackwall Reach).


Tom Titherington, Catalyst Housing Associations direktør for ejendom og vækst: “Catalysts finansielle styrke og udviklingserfaring kombineret med Swans lokale markedskendskab og ekspertise i byggeledelse giver en helhedsorienteret tilgang til skabelse af byrum, design og levering. Vores fælles erfaring i udvikling af byområder til blandet bebyggelse har været med til at udforme designet til planen, som bygger på en ambition om at skabe ny og markant bebyggelse med en stærk identitet i Waltham Forest. Som mangeårig samarbejdspartner med Londons borgmester ønsker vi at få et godt samarbejde med GLA. Fordelen ved at vælge to almennyttige boligselskaber er, at et eventuelt overskud geninvesteres i at udvikle flere prisbillige boliger.”


Rolf Nielsen, associeret partner i C.F. Møller Architects, MAA ARB RIBA: “Vi er utroligt glade for at deltage i dette vigtige projekt, som søger at skabe en exceptionel designkvalitet til dette banebrydende byggeri af prisbillige boliger. Vores tilgang til dette projekt er at udarbejde en arkitektonisk og byrumsmæssig idé, der fokuserer på at designe de bedst mulige boliger samt et kreativt knudepunkt med kunstneratelierer, små parker og butiksarealer. Dette suppleres af Catalysts og Swans ambitiøse idéer til fornyelsen af Webbs Industrial Estate.”

 

Pressemeddelelse fra Londons borgmester
Mere information om Swan
Mere om Catalyst HA

C.F. Møller Architects deltager i nyt og historisk projekt i London - C.F. Møller. Photo: C.F. Møller Architects

Flere nyheder

 
Vis flere nyheder