C.F. Møller Architects udvikler nyt kontorområde i Uppsala, Sverige - C.F. Møller. Photo: C.F. Møller Architects
1.7.2019

C.F. Møller Architects udvikler nyt kontorområde i Uppsala, Sverige

Atrium Ljungberg udvikler i samarbejde med C.F. Møller Architects et nyt kontorområde i Gränbystaden i Uppsala, Sverige, med afsæt i en ny udstykning til bebyggelse.

Uppsala kommune har besluttet at tildele Atrium Ljungberg en byggeoption Östra Sala backe i tilslutning til Gränbystaden. Samtidig har C.F. Møller Architects vundet parallelopgaven med at tegne de nye bygninger i området, som blandt andet kommer til at indeholde et stort antal kontorer. Med denne udvikling af området skabes der således en ny kontorklynge i Uppsala.


Den nye udstykning omfatter den nordligste fjerdedel af Östra Sala backes tredje etape og et mindre område i tilknytning til Gränbystadens indkøbscenter. Dette giver Atrium Ljungberg mulighed for at udvikle Gränbystaden til et nyt kontorfællesskab i Uppsala, der vil nyde godt af virkelig gode transportforbindelser og en bred vifte af restauranter og butikker. Ud over kontorer er det også planen, at stedet skal omfatte servicefunktioner, sundhedstilbud, uddannelsesmuligheder og boliger.

Gränby er blevet udpeget som et af de fem bymæssige knudepunkter i Uppsala. Planen er, at koncentrationen af arbejdspladser skal være højere i knudepunktet, som bliver nært forbundet med den offentlige transport.

 

– Östra Sala backe er en vigtig brik i udviklingen af Uppsalas østlige bydel, og vi glæder os til at skulle samarbejde med Atrium Ljungberg, når vi skal binde den sydlige og den nordlige del af Vaksalagatan sammen, fortæller Erik Pelling, ordførende i kommunalbestyrelsen.

I forbindelse med den nye udstykning har C.F. Møller Architects vundet opgaven med byggeriet i området, der vil komme til at køre parallelt. Bedømmelsesudvalget omfattede repræsentanter fra både Atrium Ljungberg og Uppsala kommune.

 

"Vi mener, at C.F. Møllers bidrag vil være med til at sikre et værdigt og interessant indgangsparti til Uppsala. Deres forslag binder også Gränbystaden fint sammen med Östra Sala backe, siger Daniel Kvant Suber, Atrium Ljungbergs forretningsudviklingschef for Uppsala og det nordlige Stockholm.

 

Bygningerne kommer til at udgøre et nyt indgangsmotiv langs en af de vigtigste kulturhistoriske strækninger ind til byen. Det nye kvarter vil komme til at bestå af en blanding af kontorer, kulturtilbud, boliger og uddannelsesmuligheder og vil udgøre et helt nyt kommercielt centrum i Uppsala. Strukturen vil styrke de kulturhistoriske linjer og tendenser i området, men også etablere en ny strækning og sigtelinje, der vil binde kvarteret visuelt sammen med det tilstødende kulturhistorisk betydningsfulde Vaksala-kvarter.

 

– Vi er stolte af at være en del af udviklingen i Uppsala og ser frem til det fortsatte arbejde med Atrium Ljungberg og Uppsala kommune. Vi vil bruge vores erfaringer fra Skandinavien og det øvrige Europa til at skabe et attraktivt og spændende område, hvor kontorer, boliger og grønne områder sammensættes ud fra en holistisk designstrategi, der vil resultere i et levende område, siger Mårten Leringe, partner, arkitekt og CEO hos C.F. Møller Architects.

 

Om C.F. Møller Architects
C.F. Møller Architects er en af Skandinaviens førende arkitektfirmaer med mere end 90 års erfaring fra prisvindende projekter i Norden og resten af verden.

Hver dag skaber vi arkitektonisk kvalitet baseret på innovation, erfaring og nordiske værdier, der sikrer bæredygtige og æstetiske løsninger med varig værdi for kunder, brugere og samfund.

Unikke designløsninger
C.F. Møller Architects løsninger skabes metodisk og holistisk ved at analysere og indtænke den lokale beliggenhed for derigennem at skabe nye globale standarder. Afsættet er en unik integreret designtilgang, der forener byplanlægning, landskab, arkitektur og design af bygningskomponenter.

 

Om Atrium Ljungberg
Atrium Ljungberg er en af Sveriges største, børsnoterede ejendomsselskaber. Vi ejer, udvikler og administrerer ejendomme på vækstmarkeder i Stockholm, Gøteborg, Malmø og Uppsala. Vores fokus ligger på at udvikle attraktive bymiljøer til kontor og handel suppleret med boliger, kulturtilbud, servicefunktioner og uddannelsestilbud. Den samlede udlejningsareal omfatter godt og vel 1 mio. m² fordelt på omkring 50 ejendomme til en vurderingssum på 45 mia. svenske kroner. Vores butikscentre har næsten 60 mio. besøgende om året, og i vores faciliteter arbejder og studerer mere end 30.000 personer, og flere tusinde lever og bor der.

Flere nyheder

 
Vis flere nyheder