C.F. Møller Architects udvikler nyt kontorområde i Uppsala, Sverige

C.F. Møller Architects udvikler nyt kontorområde i Uppsala, Sverige - C.F. Møller. Photo: C.F. Møller Architects

1.7.2019 | Atrium Ljungberg udvikler i samarbejde med C.F. Møller Architects et nyt kontorområde i Gränbystaden i Uppsala, Sverige, med afsæt i en ny udstykning til bebyggelse.

 

Uppsala kommune har besluttet at tildele Atrium Ljungberg en byggeoption Östra Sala backe i tilslutning til Gränbystaden. Samtidig har C.F. Møller Architects vundet parallelopgaven med at tegne de nye bygninger i området, som blandt andet kommer til at indeholde et stort antal kontorer. Med denne udvikling af området skabes der således en ny kontorklynge i Uppsala.


Den nye udstykning omfatter den nordligste fjerdedel af Östra Sala backes tredje etape og et mindre område i tilknytning til Gränbystadens indkøbscenter. Dette giver Atrium Ljungberg mulighed for at udvikle Gränbystaden til et nyt kontorfællesskab i Uppsala, der vil nyde godt af virkelig gode transportforbindelser og en bred vifte af restauranter og butikker. Ud over kontorer er det også planen, at stedet skal omfatte servicefunktioner, sundhedstilbud, uddannelsesmuligheder og boliger.

Gränby er blevet udpeget som et af de fem bymæssige knudepunkter i Uppsala. Planen er, at koncentrationen af arbejdspladser skal være højere i knudepunktet, som bliver nært forbundet med den offentlige transport.

 

– Östra Sala backe er en vigtig brik i udviklingen af Uppsalas østlige bydel, og vi glæder os til at skulle samarbejde med Atrium Ljungberg, når vi skal binde den sydlige og den nordlige del af Vaksalagatan sammen, fortæller Erik Pelling, ordførende i kommunalbestyrelsen.

I forbindelse med den nye udstykning har C.F. Møller Architects vundet opgaven med byggeriet i området, der vil komme til at køre parallelt. Bedømmelsesudvalget omfattede repræsentanter fra både Atrium Ljungberg og Uppsala kommune.

 

"Vi mener, at C.F. Møllers bidrag vil være med til at sikre et værdigt og interessant indgangsparti til Uppsala. Deres forslag binder også Gränbystaden fint sammen med Östra Sala backe, siger Daniel Kvant Suber, Atrium Ljungbergs forretningsudviklingschef for Uppsala og det nordlige Stockholm.

 

Bygningerne kommer til at udgøre et nyt indgangsmotiv langs en af de vigtigste kulturhistoriske strækninger ind til byen. Det nye kvarter vil komme til at bestå af en blanding af kontorer, kulturtilbud, boliger og uddannelsesmuligheder og vil udgøre et helt nyt kommercielt centrum i Uppsala. Strukturen vil styrke de kulturhistoriske linjer og tendenser i området, men også etablere en ny strækning og sigtelinje, der vil binde kvarteret visuelt sammen med det tilstødende kulturhistorisk betydningsfulde Vaksala-kvarter.

 

– Vi er stolte af at være en del af udviklingen i Uppsala og ser frem til det fortsatte arbejde med Atrium Ljungberg og Uppsala kommune. Vi vil bruge vores erfaringer fra Skandinavien og det øvrige Europa til at skabe et attraktivt og spændende område, hvor kontorer, boliger og grønne områder sammensættes ud fra en holistisk designstrategi, der vil resultere i et levende område, siger Mårten Leringe, partner, arkitekt og CEO hos C.F. Møller Architects.

 

Om C.F. Møller Architects
C.F. Møller Architects er en af Skandinaviens førende arkitektfirmaer med mere end 90 års erfaring fra prisvindende projekter i Norden og resten af verden.

Hver dag skaber vi arkitektonisk kvalitet baseret på innovation, erfaring og nordiske værdier, der sikrer bæredygtige og æstetiske løsninger med varig værdi for kunder, brugere og samfund.

Unikke designløsninger
C.F. Møller Architects løsninger skabes metodisk og holistisk ved at analysere og indtænke den lokale beliggenhed for derigennem at skabe nye globale standarder. Afsættet er en unik integreret designtilgang, der forener byplanlægning, landskab, arkitektur og design af bygningskomponenter.

 

Om Atrium Ljungberg
Atrium Ljungberg er en af Sveriges største, børsnoterede ejendomsselskaber. Vi ejer, udvikler og administrerer ejendomme på vækstmarkeder i Stockholm, Gøteborg, Malmø og Uppsala. Vores fokus ligger på at udvikle attraktive bymiljøer til kontor og handel suppleret med boliger, kulturtilbud, servicefunktioner og uddannelsestilbud. Den samlede udlejningsareal omfatter godt og vel 1 mio. m² fordelt på omkring 50 ejendomme til en vurderingssum på 45 mia. svenske kroner. Vores butikscentre har næsten 60 mio. besøgende om året, og i vores faciliteter arbejder og studerer mere end 30.000 personer, og flere tusinde lever og bor der.

Nyheder

Tilmeld nyhedsbrev

Vinder ambitiøst byudviklingsprojekt

3.10.2019 | En grøn, sund og mangfoldig by, hvor klimaløsninger åbner byens liv mod naturens ro - dét er visionen i vinderforslaget til den udviklingsplan der skal klimatilpasse Randers i fremtiden, bringe byen til vandet og udvikle de attraktive arealer mellem middelaldermidtbyen, Gudenåen og Randers Fjord til en unik og naturbåret flodby. Team C.F. Møller står bag forslaget og er udpeget som vinder af konkurrencen af Randers Kommune og Realdania.

I finalen til årets Klimapris

27.9.2019 | Klimaudviklingsprojektet ‘Byen til vandet’ af C.F. Møller Architects i samarbejde med Randers Kommune og Vandmiljø Randers er i finalen til årets Klimapris 2019, som uddeles af det danske brancheblad Licitationen.

Prisbelønnet for Sundhedsarkitektur

25.9.2019 | C.F. Møller Architects er blevet tildelt Architecture MasterPrize 2019 for bedste ’Healthcare Architecture’ i kategorien ‘Architectural Design’ med projektet Biomedicum i Stockholm.

Shortlisted for Blueprint Awards 2019

16.9.2019 | The Assembly Hall in Copenhagen is shortlisted for a Blueprint Award 2019 in the category ‘Best Building Re-Use Project’. The shortlisted projects are projects that sustainably rethink, revitalise and repurpose buildings for new uses.

Awarded for Artwork

30.8.2019 | C.F. Møller Architects win a CODAaward 2019 for best site-specific artwork in the category Healthcare with Biomedicum in Stockholm.

Ny nordisk designserie

27.8.2019 | C.F. Møller Architects’ designere lancerer i samarbejde med Randi en nordisk funderet ny ikonisk og funktionel tilbehørsserie til badeværelset.

Birthday Reception in Aarhus

15.8.2019 | Partner and architect Julian Weyer turns 50 years. C.F. Møller Architects will host a reception to celebrate Julian, and it will be our great pleasure if friends, colleagues and business partners will attend the reception to celebrate Julian Friday the 30th of August, 15.00-17.00 at Europaplads 2.

’Hjertet i Ikast’ får Iconic Award

9.8.2019 | ’Hjertet i Ikast’ kombinerer undervisning, aktiviteter, fællesskab, motion og fritid på nye måder og modtager ICONIC Award 2019: Innovative Architecture for dette.

Win third prize in invited competition

12.7.2019 | 30 international teams were invited to design the new premises for the EU Commission in Brussels, and it has been announced that C.F. Møller Architects in collaboration with B2Ai won third prize.

Wins Green Good Design Award

8.7.2019 | Copenhagen International School by C.F. Møller Architects wins Green Good Design Award 2019.

Udvikler nyt kontorområde i Uppsala, Sverige

1.7.2019 | Atrium Ljungberg udvikler i samarbejde med C.F. Møller Architects et nyt kontorområde i Gränbystaden i Uppsala, Sverige, med afsæt i en ny udstykning til bebyggelse.

International pris til "Hjertet" i Ikast

1.7.2019 | "Hjertet" i Ikast, der er tegnet af C.F. Møller Architects, er udpeget som vinder af den anerkendte pris International Architecture Award 2019 af Chicago Athenaeum: Museum of Architecture and Design og The European Centre for Architecture Art Design and Urban Studies.

C.F. Møller Architects åbner kontor i Berlin

26.6.2019 | 1. juli åbner C.F. Møller Architects døren til det nye kontor centralt i Berlin. Det sker som konsekvens af stigende opgavetilgang i forlængelse af en fokuseret indsats rettet mod det tyske marked de seneste år.

Awarded 'Best Conceptual Design'

25.6.2019 | We are happy to tell that our Golden Mede Housing project for the Rothschild Foundation was awarded 'Best Conceptual Design' at the S.ARCH (Sustainable Architecture) Awards 2019.

Danmarks største spildevandspumpestation indviet

22.5.2019 | Pumpestationen, der sørger for, at byens spildevand bliver ledt videre ud til rensning, har vital betydning for København og Frederiksberg. Derfor var både Københavns stedfortrædende teknik- og miljøborgmester, Karina Vestergård Madsen og kommunalbestyrelsesmedlem på Frederiksberg og formand for Frederiksberg Vand og Frederiksberg Kloak, Thyge Enevoldsen mødt op for at markere indvielsen mandag den 20. maj sammen med HOFOR.

Løfter sløret for gentænkt byhave

16.5.2019 | C.F. Møller er videre til anden etape af den internationale idékonkurrence om en 45 ha masterplan, der bygger på en gentænkning af principperne bag det britiske byhavekoncept, Garden City Movement. Tegnestuen løfter nu sløret for det forslag, der blev forelagt for nyligt.

Central Station: En ny serie af brydningsmøbler

2.5.2019 | HOLMRIS B8 lancerer i samarbejde med C.F. Møller Design en helt nye serie af pause- og brydningsmøbler under navnet Central Station. De nye møbler skal bidrage til at få zonerne i et kontor, et læringsmiljø, hotel eller restaurant til at hænge sammen bedst muligt.

Helende arkitektur til Finland

25.4.2019 | C.F. Møller Architects står bag forslaget til et nyt psykiatrisk hospitalsafsnit i Finland, der er baseret på vægtige, internationale erfaringer fra sygepleje og konceptet helende arkitektur, også kendt som evidensbaseret arkitektur.

Calling all talents

24.4.2019 | Join us for a speed debate and introduction to how we work with sustainability in general and timber architecture specifically, project development and digitisation, and landscape and urban development.

Pris for banebrydende løsninger

2.4.2019 | C.F. Møller Design og NORMBAU vinder "Design Plus powered by ISH 2019" for deres nye modulopbyggede siddesystem.

Biomedicum vinder Årets Bygge 2019 i Sverige

27.3.2019 | Torsdag aften i Stockholm blev det afsløret, at Biomedicum, som er designet af C.F. Møller Architects, vinder Årets Bygge 2019. Bygningen er et kraftcenter for moderne forskning for Karolinska Institutet i Stockholm med Akademiska Hus som bygherre og Skanska som entreprenør.

Klar til konkurrencen om Byen til Vandet

22.3.2019 | C.F. Møller Architects, Niras, Urgent.Agency og Cushman & Wakefield | RED er udvalgt blandt tre deltagere på parallelkonkurrencen til det store byudviklingsprojekt ”Byen til Vandet” i Randers.

C.F. Møller Archtitects vinder MIPIM Award

15.3.2019 | C.F. Møller Architects modtager en MIPIM Award og hædrende omtale for to projekter i England ved årets MIPIM Awards i Cannes.

Verdens første fodgængervenlige forbindelse

12.3.2019 | C.F. Møller Architects afslører masterplan, der skaber verdens første 100 % fodgængervenlige forbindelse mellem en international lufthavn, naturen samt byens og dens funktioner.
Vis flere