C.F. Møller Architects vinder MIPIM Award - C.F. Møller. Photo: S. DHALLOY - Image & Co
15.3.2019

C.F. Møller Architects vinder MIPIM Award

C.F. Møller Architects modtager en MIPIM Award og hædrende omtale for to projekter i England ved årets MIPIM Awards i Cannes.
C.F. Møller Architects vinder MIPIM Award - C.F. Møller. Photo: Mark Hadden
Associate Partner Rolf Nielsen, London - C.F. Møller Architects vinder MIPIM Award - C.F. Møller. Photo: Mew

To projekter var nomineret til priser, og de blev begge hædret under dette års MIPIM Awards. Greenwich Peninsula Low Carbon Energy  Centre i London modtog en MIPIM Award i kategorien ’Best Industrial & Logistics Development’ under prisceremony torsdag aften i Cannes. Dagen før modtog bolig-projektet Golden Mede hædrende omtale i kategorien ’Residential’ i pris-serien Architectural Review MIPIM Future Projects Awards.


Det er andet år i træk, at C.F. Møller Architects modtager en MIPIM Award. Sidste år modtog arkitektvirksomheden med kontorer i Danmark, Norge, Sverige og England en award for Mærsk Tårnet i København i kategorien ’Best Healthcare Project’.

 

- Vi er beærede over igen at modtage denne prestigefyldte pris. Det har været et privilegium for vores kontor at arbejde med denne vigtige markør af indgangen til Greenwich-halvøen i London. Det er er projekt, der både indeholder et ambitiøst mål om at levere bæredygtig energi til en ny bydel i London samtidig med, at det er en hyldest til den engelske tradition for fremragende lokal infrastruktur.

 

Vi vil i denne anledning gerne takke vores samarbejdspartnere. Særligt vores klienter Knight Dragon Developments og Pinnacle Power og den fantastiske britiske kunstner Conran Shawcross for at hjælpe os med at realisere dette byggeris potentiale, udtaler Rolf Nielsen, associeret partner og arkitekt hos C.F. Møller Architects i London.

 

MIPIM er en årlig branche-konference med fokus på ejendoms- og byggebranchen.


Om Greenwich Peninsula Low Carbon Energy Centre
Kraftvarmeanlægget Greenwich Peninsula Low Carbon Energy Centre er en vigtig ny markør for bæredygtig og billig energi til et af Londons største byudviklingsområder, The Greenwich Peninsula, som skal rumme 15.700 nye boliger og over 300.000 m² kontorareal.


Bygningen har en fremtrædende beliggenhed ved indgangen til halvøen, lige ved indkørslen til Blackwall Tunnel, og rummer teknisk avancerede kedler og kraftvarmeanlæg, der leverer energi distribueret via et fjernvarmenet fra værket til de enkelte parceller i området.


Ud fra et ønske om at afmystificere energiproduktionsprocessen er maskinrummet og de tilhørende fleksible kontorlokaler suppleret med et besøgscenter, der tilbyder en interaktiv læringsoplevelse for besøgende. Bygningens grundareal giver fleksibilitet, så man kan indføre ny energiteknologi i løbet af bygningens lange levetid.


Det store 49 meter høje skorstenstårn er udformet som et særligt landemærke ved adgangen til halvøen. Beklædningen af tårnet, der er designet af den britiske kunstner Conrad Shawcross, består af hundredvis af trekantede felter, som er perforerede og foldes og fordeles hen over overfladen af tårnet, så der dannes komplekse geometriske mønstre, der skaber en reliefvirkning og leg med flugtpunkter og perspektiv.


Om Golden Mede
C.F. Møller Architects har stået bag designet af to nye boligområder i den engelske landsby Waddesdon Village med ca. 2.000 indbyggere lidt over en times kørsel fra London.


Omdrejningspunktet i landsbyen er renæssanceslottet Waddesdon Manor, hvor den velhavende familie Rothschild har boet siden 1874; slottet huser i dag The Rothschild Foundation, der er en af Englands største og mest betydningsfulde velgørenhedsfonde. Fonden står også bag byudviklingen med de nye boligområder.


Hovedideen i projektet har været at skabe et centralt parkområde, der trækker naturen ind i hjertet af de nye bebyggelser, hvor også stier og grønne passager inviterer resten af byen til også at bruge parken.

 

Boligerne består hovedsageligt af rækkehuse i to etager, som er grupperet i mindre klynger - alle med front ud mod det grønne fællesareal. Boligernes karakteristiske, skrånende tage og markante kviste giver husene deres egen særlige identitet i byen, mens facadematerialer i form af tegl og lyst murværk og træ bygger bro til den traditionelle Waddesdon-bebyggelse.


Åbne haver og terrasser på husenes forside afspejler ønsket om at åbne op for de traditionelt mere lukkede engelske boliger. På bagsiden af hver bolig er det adgang til en privat terrasse (have der åbner ud til det centrale park område).


Som et særligt fokus er der lagt vægt på at holde biltrafikken til boligområdet på et absolut minimum med få adgangsveje og et fravær af gennemgående trafik.

 

Greenwich Peninsula Low Carbon Energy Centre
Golden Mede
MIPIM

Flere nyheder

 
Vis flere nyheder