C.F. Møller Design og Modulex i samarbejde om skilte system - C.F. Møller. Photo: Modulex
9.5.2017

C.F. Møller Design og Modulex i samarbejde om skilte system

VIA er navnet på et nyt skiltesystem, der er designet og udviklet i et samarbejde mellem den danske skiltevirksomhed Modulex og C.F. Møller Design.
C.F. Møller Design og Modulex i samarbejde om skilte system - C.F. Møller. Photo: Modulex
C.F. Møller Design og Modulex i samarbejde om skilte system - C.F. Møller. Photo: Modulex

Den omfattende skilteserie er udviklet med afsæt i behovet for en tydelig og enkel wayfinding løsning til et stort hospitalsprojekt i Danmark. Den på mange måder holdbare serie bygger på modernistiske designtraditioner med fokus på funktion, æstetik og kommunikation og er designet med henblik på at opnå maksimal fleksibilitet med elementer, der er nemme at montere, opdatere og udskifte.

Med et tydeligt skandinavisk udtryk tilbyder VIA enkle løsninger til både indendørs og udendørs skiltning. Tilsammen udgør de et fleksibelt og modulært system, der kan benyttes på mange måder og rummer et utal af muligheder i forhold til skiltningens størrelse, placering, farve og sammenstilling i større og mindre skiltegrupper, som nemt kan tilpasses komplekse wayfinding-opgaver inden for sektorer som sundhed, uddannelse, fritid og transport.

 

Velegnet til store, komplekse projekter
Wayfinding-systemer kategoriserer generelt skiltningen i tre grupper: Oversigts-, henvisnings- og destinationsskilte, der i et sammenhængende skilte flow guider den besøgende på vej fra ankomststedet til den endelige destination. Det store udvalg af varianter og formater i VIA serien rummer skilteløsninger inden for samtlige kategorier. Fra det udendørs parkeringsskilt udført som monolit over retningsvisende uden- og indendørs skiltning, der informerer og understøtter vejvisninger til destinationsskiltet på dør, væg eller fra loft, der til sidst bekræfter, at man er nået frem.

 

Skiltesortimentets store bredde er især vigtig i store og komplekse byggerier og anlæg på grund af de fleksible konfigurationer, der gør det muligt at fastholde et sammenhængende æstetisk udtryk i skiltningen, som understøtter arkitekturen samtidig med, at den besøgende entydigt vises vej.

 

Enkelt og logisk
VIA serien er allerede anvendt i en række projekter i USA, Asien og Nordeuropa, herunder på det nye universitetshospital i Aarhus, hvor Arkitektfirmaet C.F. Møller indgik i rådgivergruppen. Netop at sikre vellykket navigation på dette kæmpe område (1,200,000 m²) var en stærkt motiverende årsag til udviklingen af VIA-produktet.

 

“Placeringen af skiltene skulle være konsekvent, fleksibel og enkel, hvad angik montage og læsbarhed. Samtidig skulle der være en stærk sammenhæng mellem indendørs og udendørs skiltning. Det var vigtigt for os, at skiltningen kunne indpasses omgivelserne og skabe et sammenhængende, æstetisk udtryk med respekt for arkitekturens og stedets anvendelse af materialer og farver. Jeg er glad for at kunne sige, at vi er meget tilfredse med resultatet. VIA serien har givet os lige præcis det, vi var ude efter,” siger Jon Brøcker, afdelingschef for C.F. Møller Design.

 

Fremstillet i Danmark
VIA serien omfatter udendørs skilte i form af monolitter til nedstøbning/påboltning og indendørs skilte med og uden integreret belysning i form af nedhængte skilte, vingeskilte samt væg- og dørskilte.  Til hele serien er der udviklet fleksible fastgørelsessystemer, der kan tilpasses alle bygningsmæssige forhold.
For øget synlighed af strategisk vigtige skilte kan lysskilte udføres med bæredygtig LED-belysning med en jævn og ensartet fordeling af lyset. Det energibesparende LED-system med enkel tilslutning er nemt at installere og tilslutte eksisterende strømforsyning.
Alle produkterne fremstilles centralt på Modulex' fabrik i Billund, der overholder de højeste miljøbestemmelser i verden og har modtaget priser for det.

 

Om C.F. Møller Design
C.F. Møller Design er en del af C.F. Møller, som er et af Skandinaviens største arkitektfirmaer. C.F. Møller Design samarbejder med danske og internationale virksomheder om design og udvikling af innovative produkter til bygninger, miljøer og mennesker.

Flere nyheder

 
Vis flere nyheder