C.F. Møller Design og Modulex i samarbejde om skilte system

C.F. Møller Design og Modulex i samarbejde om skilte system - C.F. Møller. Photo: Modulex

9.5.2017 | VIA er navnet på et nyt skiltesystem, der er designet og udviklet i et samarbejde mellem den danske skiltevirksomhed Modulex og C.F. Møller Design.

 

Den omfattende skilteserie er udviklet med afsæt i behovet for en tydelig og enkel wayfinding løsning til et stort hospitalsprojekt i Danmark. Den på mange måder holdbare serie bygger på modernistiske designtraditioner med fokus på funktion, æstetik og kommunikation og er designet med henblik på at opnå maksimal fleksibilitet med elementer, der er nemme at montere, opdatere og udskifte.

Med et tydeligt skandinavisk udtryk tilbyder VIA enkle løsninger til både indendørs og udendørs skiltning. Tilsammen udgør de et fleksibelt og modulært system, der kan benyttes på mange måder og rummer et utal af muligheder i forhold til skiltningens størrelse, placering, farve og sammenstilling i større og mindre skiltegrupper, som nemt kan tilpasses komplekse wayfinding-opgaver inden for sektorer som sundhed, uddannelse, fritid og transport.

 

Velegnet til store, komplekse projekter
Wayfinding-systemer kategoriserer generelt skiltningen i tre grupper: Oversigts-, henvisnings- og destinationsskilte, der i et sammenhængende skilte flow guider den besøgende på vej fra ankomststedet til den endelige destination. Det store udvalg af varianter og formater i VIA serien rummer skilteløsninger inden for samtlige kategorier. Fra det udendørs parkeringsskilt udført som monolit over retningsvisende uden- og indendørs skiltning, der informerer og understøtter vejvisninger til destinationsskiltet på dør, væg eller fra loft, der til sidst bekræfter, at man er nået frem.

 

Skiltesortimentets store bredde er især vigtig i store og komplekse byggerier og anlæg på grund af de fleksible konfigurationer, der gør det muligt at fastholde et sammenhængende æstetisk udtryk i skiltningen, som understøtter arkitekturen samtidig med, at den besøgende entydigt vises vej.

 

Enkelt og logisk
VIA serien er allerede anvendt i en række projekter i USA, Asien og Nordeuropa, herunder på det nye universitetshospital i Aarhus, hvor Arkitektfirmaet C.F. Møller indgik i rådgivergruppen. Netop at sikre vellykket navigation på dette kæmpe område (1,200,000 m²) var en stærkt motiverende årsag til udviklingen af VIA-produktet.

 

“Placeringen af skiltene skulle være konsekvent, fleksibel og enkel, hvad angik montage og læsbarhed. Samtidig skulle der være en stærk sammenhæng mellem indendørs og udendørs skiltning. Det var vigtigt for os, at skiltningen kunne indpasses omgivelserne og skabe et sammenhængende, æstetisk udtryk med respekt for arkitekturens og stedets anvendelse af materialer og farver. Jeg er glad for at kunne sige, at vi er meget tilfredse med resultatet. VIA serien har givet os lige præcis det, vi var ude efter,” siger Jon Brøcker, afdelingschef for C.F. Møller Design.

 

Fremstillet i Danmark
VIA serien omfatter udendørs skilte i form af monolitter til nedstøbning/påboltning og indendørs skilte med og uden integreret belysning i form af nedhængte skilte, vingeskilte samt væg- og dørskilte.  Til hele serien er der udviklet fleksible fastgørelsessystemer, der kan tilpasses alle bygningsmæssige forhold.
For øget synlighed af strategisk vigtige skilte kan lysskilte udføres med bæredygtig LED-belysning med en jævn og ensartet fordeling af lyset. Det energibesparende LED-system med enkel tilslutning er nemt at installere og tilslutte eksisterende strømforsyning.
Alle produkterne fremstilles centralt på Modulex' fabrik i Billund, der overholder de højeste miljøbestemmelser i verden og har modtaget priser for det.

 

Om C.F. Møller Design
C.F. Møller Design er en del af C.F. Møller, som er et af Skandinaviens største arkitektfirmaer. C.F. Møller Design samarbejder med danske og internationale virksomheder om design og udvikling af innovative produkter til bygninger, miljøer og mennesker.

Nyheder

Tilmeld nyhedsbrev

Birthday Reception in Aarhus

15.8.2019 | Partner and architect Julian Weyer turns 50 years. C.F. Møller Architects will host a reception to celebrate Julian, and it will be our great pleasure if friends, colleagues and business partners will attend the reception to celebrate Julian Friday the 30th of August, 15.00-17.00 at Europaplads 2.

’Hjertet i Ikast’ får Iconic Award

9.8.2019 | ’Hjertet i Ikast’ kombinerer undervisning, aktiviteter, fællesskab, motion og fritid på nye måder og modtager ICONIC Award 2019: Innovative Architecture for dette.

Win third prize in invited competition

12.7.2019 | 30 international teams were invited to design the new premises for the EU Commission in Brussels, and it has been announced that C.F. Møller Architects in collaboration with B2Ai won third prize.

Wins Green Good Design Award

8.7.2019 | Copenhagen International School by C.F. Møller Architects wins Green Good Design Award 2019.

Udvikler nyt kontorområde i Uppsala, Sverige

1.7.2019 | Atrium Ljungberg udvikler i samarbejde med C.F. Møller Architects et nyt kontorområde i Gränbystaden i Uppsala, Sverige, med afsæt i en ny udstykning til bebyggelse.

International pris til "Hjertet" i Ikast

1.7.2019 | "Hjertet" i Ikast, der er tegnet af C.F. Møller Architects, er udpeget som vinder af den anerkendte pris International Architecture Award 2019 af Chicago Athenaeum: Museum of Architecture and Design og The European Centre for Architecture Art Design and Urban Studies.

C.F. Møller Architects åbner kontor i Berlin

26.6.2019 | 1. juli åbner C.F. Møller Architects døren til det nye kontor centralt i Berlin. Det sker som konsekvens af stigende opgavetilgang i forlængelse af en fokuseret indsats rettet mod det tyske marked de seneste år.

Awarded 'Best Conceptual Design'

25.6.2019 | We are happy to tell that our Golden Mede Housing project for the Rothschild Foundation was awarded 'Best Conceptual Design' at the S.ARCH (Sustainable Architecture) Awards 2019.

Danmarks største spildevandspumpestation indviet

22.5.2019 | Pumpestationen, der sørger for, at byens spildevand bliver ledt videre ud til rensning, har vital betydning for København og Frederiksberg. Derfor var både Københavns stedfortrædende teknik- og miljøborgmester, Karina Vestergård Madsen og kommunalbestyrelsesmedlem på Frederiksberg og formand for Frederiksberg Vand og Frederiksberg Kloak, Thyge Enevoldsen mødt op for at markere indvielsen mandag den 20. maj sammen med HOFOR.

Løfter sløret for gentænkt byhave

16.5.2019 | C.F. Møller er videre til anden etape af den internationale idékonkurrence om en 45 ha masterplan, der bygger på en gentænkning af principperne bag det britiske byhavekoncept, Garden City Movement. Tegnestuen løfter nu sløret for det forslag, der blev forelagt for nyligt.

Central Station: En ny serie af brydningsmøbler

2.5.2019 | HOLMRIS B8 lancerer i samarbejde med C.F. Møller Design en helt nye serie af pause- og brydningsmøbler under navnet Central Station. De nye møbler skal bidrage til at få zonerne i et kontor, et læringsmiljø, hotel eller restaurant til at hænge sammen bedst muligt.

Helende arkitektur til Finland

25.4.2019 | C.F. Møller Architects står bag forslaget til et nyt psykiatrisk hospitalsafsnit i Finland, der er baseret på vægtige, internationale erfaringer fra sygepleje og konceptet helende arkitektur, også kendt som evidensbaseret arkitektur.

Calling all talents

24.4.2019 | Join us for a speed debate and introduction to how we work with sustainability in general and timber architecture specifically, project development and digitisation, and landscape and urban development.

Pris for banebrydende løsninger

2.4.2019 | C.F. Møller Design og NORMBAU vinder "Design Plus powered by ISH 2019" for deres nye modulopbyggede siddesystem.

Biomedicum vinder Årets Bygge 2019 i Sverige

27.3.2019 | Torsdag aften i Stockholm blev det afsløret, at Biomedicum, som er designet af C.F. Møller Architects, vinder Årets Bygge 2019. Bygningen er et kraftcenter for moderne forskning for Karolinska Institutet i Stockholm med Akademiska Hus som bygherre og Skanska som entreprenør.

Klar til konkurrencen om Byen til Vandet

22.3.2019 | C.F. Møller Architects, Niras, Urgent.Agency og Cushman & Wakefield | RED er udvalgt blandt tre deltagere på parallelkonkurrencen til det store byudviklingsprojekt ”Byen til Vandet” i Randers.

C.F. Møller Archtitects vinder MIPIM Award

15.3.2019 | C.F. Møller Architects modtager en MIPIM Award og hædrende omtale for to projekter i England ved årets MIPIM Awards i Cannes.

Verdens første fodgængervenlige forbindelse

12.3.2019 | C.F. Møller Architects afslører masterplan, der skaber verdens første 100 % fodgængervenlige forbindelse mellem en international lufthavn, naturen samt byens og dens funktioner.

Reviderede planer opera- og kulturhus

5.3.2019 | De nye planer viser et endnu stærkere koncept, som styrker samarbejdet mellem fire kulturleverandører og bidrager til at genoplive Kristiansund.

C.F. Møller Architects at MIPIM

4.3.2019 | MIPIM is the world’s leading property market and C.F. Møller Architects will be participating with Partners, Associated Partners and Studio Managers. Please don’t hesitate to contact us for a meeting in Cannes.

Vinder arkitektkonkurrencen om Det ny SIMAC

27.2.2019 | Det ny SIMAC (Svendborg International Maritime Academy) bliver fremtidens maritime uddannelsesinstitution på havnen i Svendborg. Det åbne, fleksible og moderne læringshus er tegnet af C.F. Møller Architects og EFFEKT.

Sveriges højeste træhus

26.2.2019 | C.F. Møller Architects står bag Sveriges højeste massiv-træhus, som nu tager imod de første lejere. Huset er konstrueret i massivtræ og står i Västerås, en time fra Stockholm, som et pejlemærke for både området og en bæredygtig fremtid.

Ny stor skoleopgave i Sverige

11.2.2019 | C.F. Møller Architects har fået til opgave at tegne Haninge Kommunes nye markante skole og aktivitetshus i Vega. Opgaven omfatter også at tegne ti nye børnehaver på basis af en form for skabelon for børnehaver.

Green light for Blackhorse Yard development

6.2.2019 | C.F. Møller Architects, Catalyst housing association and Swan Housing Association are delighted to announce that Waltham Forest Council has voted to approve plans to build a new housing-led mixed-use development at the former Webbs Industrial Estate on Blackhorse Lane. The project, known as Blackhorse Yard, includes 100% affordable housing and a variety of commercial uses.
Vis flere