Copenhagen International School flytter ind i sin nye bygning - C.F. Møller. Photo: Claus Andersen/Bodhi Visuals
9.1.2017

Copenhagen International School flytter ind i sin nye bygning

Så oprandt dagen: Byggeriet af Copenhagen International Schools nye, innovative skolebygning i Københavns Nordhavn, der har været undervejs siden januar 2015, står nu færdigt. I dag flytter skolens elever og lærere ind i deres nye ”hjem”.
Copenhagen International School flytter ind i sin nye bygning - C.F. Møller. Photo: Claus Andersen/Bodhi Visuals
Copenhagen International School flytter ind i sin nye bygning - C.F. Møller. Photo: Claus Andersen/Bodhi Visuals

Da Copenhagen International Schools elever og lærere gik på juleferie i december, skulle de ikke kun sige god jul og på gensyn til hinanden. De skulle også sige endegyldigt farvel til deres vante skolerammer i henholdsvis Hellerup og på Østerbro. I dag har eleverne første skoledag i deres nye, store skolebygning i Københavns Nordhavn.

”Vi har set meget frem til denne dag fordi den markerer en vigtig milepæl i skolens historie. Vi er nu flyttet ind i én samlet og topmoderne skolebygning, hvor vi har mulighed for at udvikle skolen og byde flere danske og internationale elever velkommen,” siger Jennifer Weyburn, skolens rektor.

I dag har skolen 930 elever i alderen 3-19 år samt 180 lærere. I den nye skolebygning er der plads til 1.200 elever og 280 lærere.

Et bæredygtigt og innovativt byggeri til eleverne
Den 25.000 kvadratmeter store skolebygning er etableret helt ned til havnekanten i Københavns Nordhavn. Helt præcist ligger den nye bygning på Levantvej Vest i Københavns Nordhavn på en etableret halvø – omgivet af vand og kommende grønne områder og med kort afstand til den nye metrostation i Nordhavn, som åbner om få år.

Bygningen består af fire tårne, som er stablet asymmetrisk oven på skolens base. De fire tårne er indrettet, så de passer til elevernes alders- og klassetrin: Early Years, Primary School, Middle School og High School.

Et andet unikt aspekt ved skolebygningen er facaden, som består af 12.000 solcellepaneler, der dækker et samlet areal på 6.048 kvadratmeter, hvilket gør det til et af Danmarks største solcelleanlæg integreret i et byggeri.

”Det er fantastisk, at vi kan tilbyde en skolebygning, som på en meget fornem måde kombinerer innovativ arkitektur, indretning på elevernes præmisser og bæredygtighed,” siger Brit van Ooijen, formand for bestyrelsen for Copenhagen International School.

Enden på et ambitiøst projekt
Også hos Ejendomsfonden Copenhagen International School, der i samarbejde med C.F. Møller har opført skolebygningen, er der glæde over, at eleverne nu er flyttet ind i den nye bygning.

”Det er et meget ambitiøst og stort projekt, og selvfølgelig har der været udfordringer på vejen. Vi er meget glade for, at vi nu kan se resultatet blive taget i brug af dem, som det hele tiden har været tiltænkt,” siger John Bo Jacobsen, formand for Ejendomsfonden Copenhagen International School.

Skolen bliver officielt indviet ved en åbning i begyndelsen af marts.

 

Læs mere om projektet.

Flere nyheder

 
Vis flere nyheder