Danmarks udenrigsminister besøgte C.F. Møller-projekt i Stockholm

Danmarks udenrigsminister besøgte C.F. Møller-projekt i Stockholm - C.F. Møller. Photo: C.F. Møller

16.12.2016 | C.F. Møllers færgeterminal i Stockholm fik torsdag 15. december besøg af udenrigsminister Anders Samuelsen, der er i Stockholm for at høre om dansk-svenske samarbejder i udviklingen af Stockholm.

 

Stockholm er en verdens hurtigst voksende byer. I løbet af de sidste 10 år er befolkningstallet i Stockholmregionen øget med 470.000.

Urbaniseringen betyder, at Stockholmregionen investerer kraftigt i nyt boligbyggeri og udbygning af infrastrukturen. Det er Stockholms nye færgeterminal, Värtaterminalen, et godt eksempel på. Den er designet af arkitektvirksomheden C.F. Møller, der både har kontor i Sverige og Danmark, og terminalen spiller en central rolle i udviklingen af en ny bydel ved havnen ved at mixe infrastruktur med bypark. Derfor var den et oplagt sted for udenrigsministeren at se og møde en række danske og svenske aktører i udviklingen af Stockholm til en rundbordssamtale om samarbejdet over Øresund.

- Byerne vokser i hele verden, og de største vokser hurtigt. Det skaber nye udfordringer i forhold til infrastruktur, bæredygtig byudvikling og gode grønne løsninger til verdens mange millioner byboere. Men danske virksomheder kan levere løsningerne på de udfordringer – både i Stockholm og Shanghai. Derfor ser jeg frem til at sætte bæredygtig byudvikling på dagsordenen i dag sammen med et stærkt felt af danske virksomheder. Et stærkere dansk-svensk samarbejde også på dette område vil skabe vækst, jobs og udvikling i både Danmark og Sverige, siger udenrigsminister Anders Samuelsen.

Innovativt dansk-svensk samarbejde
Mårten Leringe, partner og arkitekt hos C.F. Møller i Stockholm, bød alle velkommen. Han deltog også selv i rundbordssamtalen sammen med arkitekt og designansvarlig partner på Värtaterminalen, Mads Mandrup Hansen, fra C.F. Møller i København.

- Vi er rigtig glade for, at udenrigsministeren har valgt at lade rundbordssamtalen foregå hos os, da vi netop tænker, at Värtaterminalen er et stærkt eksempel på et innovativt samarbejde mellem Sverige og Danmark i arbejdet med at skabe nye løsninger for udviklingen af Stockholm. Et samarbejde, vi i øvrigt også har på tværs af vores andre kontorer i Skandinavien og England. Vi har gode erfaringer med, at det både skaber innovativ og meget stedsspecifik arkitektur, fortæller Mårten Leringe.
De øvrige deltagerere i arrangementet var repræsentanter fra Stockholms Havne, Invest Stockholm Business Region AB, Construction and Infrastructure Business Sweden, Per Aarslev A/S, Rambøll Sverige, altan.dk, Arkitema, Dansk Byggeri samt repræsentanter fra Udenrigsministeriet i København og den danske ambassade i Stockholm inklusiv ambassadør Ove Ullerup.

Innovation og holdbare løsninger
C.F. Møller er grundlagt i Aarhus og er i dag med ca. 320 medarbejdere en af Skandinaviens største og mest prisvindende arkitektvirksomheder med kontorer i Aarhus, Aalborg, København, London, Oslo og Stockholm.
Kendetegnende for arkitekturen er innovative og holdbare løsninger baseret på skandinaviske værdier, der bidrager til nye, internationale standarder.

Kontoret i Stockholm er etableret i 2007, hvor C.F. Møller opkøbte Berg Arkitektkontor. Siden har C.F. Møller realiseret en række store projekter i Sverige ved at kombinere lokal indsigt med danske arkitekttraditioner. En kombination, der bidrager til unik og nyskabende arkitektur i Sverige, men også i Danmark og de øvrige lande, hvor C.F. Møller har aktiviteter.

Danmark kan lade sig inspirere af Sverige
Mads Mandrup Hansen har arbejdet med projekter i Sverige siden overtagelsen af Berg Arkitektkontor og er personligt løbende blevet inspireret af samarbejdet, men han mener også, at Danmark generelt kan lade sig inspirere,
- Det et er naturligvis en fornøjelse at arbejde sammen med vores svenske kolleger, og vi finder god inspiration i hinanden. I tilfældet med Värtaterminalen mener jeg også, at vi i Danmark kan lade os inspirere af Stockholms høje ambitionsniveau og lyst til at fastholde centrale havnefunktioner og havnens miljø som omdrejningspunkt i udviklingen af byen, hvilket netop stiller særlige krav til arkitekturen, fremfor at skille by og havn ad og sende infrastrukturen ud af byen, fortæller Mads Mandrup.

Aktuelle projekter, der er i gang med at blive realiseret i Sverige, er bl.a. Biomedicum, som er et nyt kraftcenter for forskning ved Karolinska Instituttet i Stockholm på 70.000 m2, Masterplan for omdannelse af Slussen i Stockholm og en 24.000 m² udbygning af det svenske forsvars kapacitet på Gotland.

Nyheder

Tilmeld nyhedsbrev

Birthday Reception in Aarhus

15.8.2019 | Partner and architect Julian Weyer turns 50 years. C.F. Møller Architects will host a reception to celebrate Julian, and it will be our great pleasure if friends, colleagues and business partners will attend the reception to celebrate Julian Friday the 30th of August, 15.00-17.00 at Europaplads 2.

’Hjertet i Ikast’ får Iconic Award

9.8.2019 | ’Hjertet i Ikast’ kombinerer undervisning, aktiviteter, fællesskab, motion og fritid på nye måder og modtager ICONIC Award 2019: Innovative Architecture for dette.

Win third prize in invited competition

12.7.2019 | 30 international teams were invited to design the new premises for the EU Commission in Brussels, and it has been announced that C.F. Møller Architects in collaboration with B2Ai won third prize.

Wins Green Good Design Award

8.7.2019 | Copenhagen International School by C.F. Møller Architects wins Green Good Design Award 2019.

Udvikler nyt kontorområde i Uppsala, Sverige

1.7.2019 | Atrium Ljungberg udvikler i samarbejde med C.F. Møller Architects et nyt kontorområde i Gränbystaden i Uppsala, Sverige, med afsæt i en ny udstykning til bebyggelse.

International pris til "Hjertet" i Ikast

1.7.2019 | "Hjertet" i Ikast, der er tegnet af C.F. Møller Architects, er udpeget som vinder af den anerkendte pris International Architecture Award 2019 af Chicago Athenaeum: Museum of Architecture and Design og The European Centre for Architecture Art Design and Urban Studies.

C.F. Møller Architects åbner kontor i Berlin

26.6.2019 | 1. juli åbner C.F. Møller Architects døren til det nye kontor centralt i Berlin. Det sker som konsekvens af stigende opgavetilgang i forlængelse af en fokuseret indsats rettet mod det tyske marked de seneste år.

Awarded 'Best Conceptual Design'

25.6.2019 | We are happy to tell that our Golden Mede Housing project for the Rothschild Foundation was awarded 'Best Conceptual Design' at the S.ARCH (Sustainable Architecture) Awards 2019.

Danmarks største spildevandspumpestation indviet

22.5.2019 | Pumpestationen, der sørger for, at byens spildevand bliver ledt videre ud til rensning, har vital betydning for København og Frederiksberg. Derfor var både Københavns stedfortrædende teknik- og miljøborgmester, Karina Vestergård Madsen og kommunalbestyrelsesmedlem på Frederiksberg og formand for Frederiksberg Vand og Frederiksberg Kloak, Thyge Enevoldsen mødt op for at markere indvielsen mandag den 20. maj sammen med HOFOR.

Løfter sløret for gentænkt byhave

16.5.2019 | C.F. Møller er videre til anden etape af den internationale idékonkurrence om en 45 ha masterplan, der bygger på en gentænkning af principperne bag det britiske byhavekoncept, Garden City Movement. Tegnestuen løfter nu sløret for det forslag, der blev forelagt for nyligt.

Central Station: En ny serie af brydningsmøbler

2.5.2019 | HOLMRIS B8 lancerer i samarbejde med C.F. Møller Design en helt nye serie af pause- og brydningsmøbler under navnet Central Station. De nye møbler skal bidrage til at få zonerne i et kontor, et læringsmiljø, hotel eller restaurant til at hænge sammen bedst muligt.

Helende arkitektur til Finland

25.4.2019 | C.F. Møller Architects står bag forslaget til et nyt psykiatrisk hospitalsafsnit i Finland, der er baseret på vægtige, internationale erfaringer fra sygepleje og konceptet helende arkitektur, også kendt som evidensbaseret arkitektur.

Calling all talents

24.4.2019 | Join us for a speed debate and introduction to how we work with sustainability in general and timber architecture specifically, project development and digitisation, and landscape and urban development.

Pris for banebrydende løsninger

2.4.2019 | C.F. Møller Design og NORMBAU vinder "Design Plus powered by ISH 2019" for deres nye modulopbyggede siddesystem.

Biomedicum vinder Årets Bygge 2019 i Sverige

27.3.2019 | Torsdag aften i Stockholm blev det afsløret, at Biomedicum, som er designet af C.F. Møller Architects, vinder Årets Bygge 2019. Bygningen er et kraftcenter for moderne forskning for Karolinska Institutet i Stockholm med Akademiska Hus som bygherre og Skanska som entreprenør.

Klar til konkurrencen om Byen til Vandet

22.3.2019 | C.F. Møller Architects, Niras, Urgent.Agency og Cushman & Wakefield | RED er udvalgt blandt tre deltagere på parallelkonkurrencen til det store byudviklingsprojekt ”Byen til Vandet” i Randers.

C.F. Møller Archtitects vinder MIPIM Award

15.3.2019 | C.F. Møller Architects modtager en MIPIM Award og hædrende omtale for to projekter i England ved årets MIPIM Awards i Cannes.

Verdens første fodgængervenlige forbindelse

12.3.2019 | C.F. Møller Architects afslører masterplan, der skaber verdens første 100 % fodgængervenlige forbindelse mellem en international lufthavn, naturen samt byens og dens funktioner.

Reviderede planer opera- og kulturhus

5.3.2019 | De nye planer viser et endnu stærkere koncept, som styrker samarbejdet mellem fire kulturleverandører og bidrager til at genoplive Kristiansund.

C.F. Møller Architects at MIPIM

4.3.2019 | MIPIM is the world’s leading property market and C.F. Møller Architects will be participating with Partners, Associated Partners and Studio Managers. Please don’t hesitate to contact us for a meeting in Cannes.

Vinder arkitektkonkurrencen om Det ny SIMAC

27.2.2019 | Det ny SIMAC (Svendborg International Maritime Academy) bliver fremtidens maritime uddannelsesinstitution på havnen i Svendborg. Det åbne, fleksible og moderne læringshus er tegnet af C.F. Møller Architects og EFFEKT.

Sveriges højeste træhus

26.2.2019 | C.F. Møller Architects står bag Sveriges højeste massiv-træhus, som nu tager imod de første lejere. Huset er konstrueret i massivtræ og står i Västerås, en time fra Stockholm, som et pejlemærke for både området og en bæredygtig fremtid.

Ny stor skoleopgave i Sverige

11.2.2019 | C.F. Møller Architects har fået til opgave at tegne Haninge Kommunes nye markante skole og aktivitetshus i Vega. Opgaven omfatter også at tegne ti nye børnehaver på basis af en form for skabelon for børnehaver.

Green light for Blackhorse Yard development

6.2.2019 | C.F. Møller Architects, Catalyst housing association and Swan Housing Association are delighted to announce that Waltham Forest Council has voted to approve plans to build a new housing-led mixed-use development at the former Webbs Industrial Estate on Blackhorse Lane. The project, known as Blackhorse Yard, includes 100% affordable housing and a variety of commercial uses.
Vis flere