Grønt Lys til nyt Ressourcecenter i London - C.F. Møller. Photo: C.F. Møller Architects
30.1.2018

Grønt Lys til nyt Ressourcecenter i London

I samarbejde med Lambeth Council er C.F. Møller nu kommet et skridt nærmere på opførelsen af et nyt ressourcecenter for voksne med indlæringsvanskeligheder på Coburg Crescent i Lambeth i Sydlondon.
Grønt Lys til nyt Ressourcecenter i London - C.F. Møller. Photo: C.F. Møller Architects
Grønt Lys til nyt Ressourcecenter i London - C.F. Møller. Photo: C.F. Møller Architects

Projektet blev enstemmigt godkendt af Lambeths planlægningsmyndighed den 23. januar og er nu klar til at gå videre til byggefasen. Ifølge planen skal byggeriet begynde i maj 2018 og stå færdigt i sommeren 2019.

 

– Vi er rigtig glade for at have fået byggetilladelsen, så vi kan fortsætte vores konstruktive samarbejde med Lambeth Council om dette enestående projekt. Vi er stolte over vores bidrag til at skabe en bedre og mere værdig tilværelse for mennesker med indlæringsvanskeligheder. Det er specielt vigtigt for os at sikre, at de foreslåede servicefaciliteter i mindre grad ligner de ældre institutionsmodeller. Vi ved, at det er vigtigt at opnå optimal fleksibilitet med hensyn til den fremtidige servicedækning og integrere brugerne så meget som muligt i samfundet generelt, siger Rolf Nielsen, associeret partner hos C.F. Møller i London.

 

Samarbejdskultur

Muligheden for at arbejde sammen med Adult Social Care-teamet og engagere os i et tæt samarbejde med denne gruppe brugere har frembragt en unik bygning, der er skræddersyet til deres meget specifikke behov.
Det nye ressourcecenter på Coburg Crescent er en bygning med flere anvendelsesmuligheder, hvor dens primære rolle er at fungere som et dagcenter for voksne med indlæringsvanskeligheder. Derudover skal bygningen rumme behandlingsrum og understøttede bomuligheder ved både længere og kortere ophold. Centeret rummer også generelle fællesområder, herunder en butik og en café, hvor der er ansættelsesmuligheder for brugerne, og som aktivt fremhæver dagcenterets fællesskabskultur.

 

Bygningens form er konstrueret som en beskyttet gårdhave med en aktiv facade i bolig-skala mod nabobebyggelsen Palace Road Estates. En højdeforskel på tre meter fra den ene side af grunden til den anden er indarbejdet ved at placere hovedindgangen og det beskyttede nedgangsområde på den lave side, så der opnås trappefri adgang. Den anden hovedindgang, der fører til de mest offentlige områder, herunder café, fællesområde og butik, ligger på første sal i gadeniveau.


Designets enkelhed er karakteriseret ved et stort skrånende tag, der omslutter alle de forskellige dele og komponenter i bygningen i ét samlet volumen. Den øverste del af bygningen omslutter de øverste etager og taget med en skærmbeklædning af rødlig tegl. I modsætning hertil er stueetagens sokkel udført i mørkere mursten.

 

Eksperter i helbredende arkitektur

Helbredende arkitektur og evidensbaseret design ses anvendt i to andre britiske projekter af C.F. Møller, de psykiatriske hospitaler i Springfield og Tolworth, der er ved at blive opført i det sydvestlige London. Sammen med fyrtårnsprojekter som Aarhus Universitetshospital i Danmark, der er det største hospitalsprojekt i dansk historie og vinder af prisen "Best International Healthcare" i 2017, understreger dette C.F. Møllers globale førerposition i levering af topmoderne hospitalsdesign.


Flere steder i Europa arbejder C.F. Møller på en række større byggerier i sundhedssektoren, herunder verdens første fuldt automatiserede sterilisationscenter på Rigshospitalet i Danmark. Derudover er der en udvidelse af det ikoniske og fredede universitetshospital RWTH i Aachen i Tyskland, en opgave som C.F. Møller vandt i en international arkitektkonkurrence i 2017 i samarbejde med det tyske arkitektfirma HENN.

Flere nyheder

 
Vis flere nyheder