International pris til Hjertet i Ikast - C.F. Møller. Photo: Adam Mørk
1.7.2019

International pris til "Hjertet" i Ikast

"Hjertet" i Ikast, der er tegnet af C.F. Møller Architects, er udpeget som vinder af den anerkendte pris International Architecture Award 2019 af Chicago Athenaeum: Museum of Architecture and Design og The European Centre for Architecture Art Design and Urban Studies.
International pris til Hjertet i Ikast - C.F. Møller. Photo: Adam Mørk
International pris til Hjertet i Ikast - C.F. Møller. Photo: Adam Mørk

Museet har i år modtaget et rekordstort antal projekter inden for nybyggeri, landskabsarkitektur og byplanlægning fra de vigtigste globale virksomheder.

 

- Vi er meget stolte over at blive tildelt denne pris. Det har været en fornøjelse at arbejde med et lokalt drevet projekt af denne art, hvor vores designtilgang, som kombinerer byrum og arkitektur, har kunnet gøre en egentlig forskel for den bredest mulige brugergruppe, siger Julian Weyer, partner og arkitekt hos C.F. Møller Architects.

 

Hjertet i Ikast
Hjertet i Ikast er et nyt mødested, der er bygget op om kultur og kommunikation, hvor relationer mellem forskellige samfunds- og aldersgrupper kan udvikles og vedligeholdes. Hjertet kombinerer uddannelse, rådgivning, aktiviteter, lokalsamfund, motion og fritidsaktiviteter på nye måder med bygninger og udendørsarealer, der er beregnet til at lægge op til sociale og kulturelle møder og arrangementer med en inkluderende og integrerende tilgang.

 

Stedet, der består af en multifunktionsbygning samt en aktivitetspark, lægger op til at danne skabe en ny relation til de nærliggende uddannelsesinstitutioner: HHX Ikast Handelsgymnasium, Ikast-Brande Gymnasium, VIA University College (pædagoguddannelse) og International School Ikast-Brande, som også er tegnet af C.F. Møller.

 

Selve bygningen er designet som sammensat af mindre ”huse”og sports- og event-haller kombineret med faciliteter til  møder- og kursusaktivitet sammen med, sociale tiltag som café, butik og økologisk landbrug. Hjertet i Ikast danner således et samlingspunkt, hvor alle i lokalområdet frit kan komme og være med. De omkringliggende aktivitetsarealer er udarbejdet på basis af principper om bæredygtig dræning af arealerne og giver mulighed for meget fysiske aktiviteter som f.eks. en skate bowl, en flowskate-park, en pumptrackbane, parkourfaciliteter, legepladser og beachvolleybaner samt en multifunktionsplads ud over områder til mere stille aktiviteter, der kan dyrkes i fællesskab, som f.eks. petanque, picnicer og lejrbål.

 

Om den internationale pris
Siden 2004 har Chicago Athenaeum: Museum of Architecture and Design står sammen med The European Center for Architecture Art Design and Urban Studies and Metropolitan Arts Press, Ltd. for at organisere The International Architecture Awards som en måde til at ære de bedste og mest betydelige løsninger inden for nybyggeri, landskabsarkitektur og planlægningsprojekter på. Alle projekter, der er udarbejdet af og/eller bygget op omkring verdens førende arkitekter, landskabsarkitekter og byplanlæggere på både nationalt og internationalt niveau. The International Architectural Awards er de højeste opnåelige og mest prestigefyldte og fornemme bygningspriser, der sætter fokus på nyt og banebrydende design. Den årlige uddeling, som begge institutioner står for i fællesskab, bringer også international arkitektur og design frem i lyset til et globalt publikum.

 

Hjertet i Ikast
The International Architecture Awards

Flere nyheder

 
Vis flere nyheder