Moldes nye kulturskole er åbnet - C.F. Møller. Photo: C.F. Møller
25.11.2016

Moldes nye kulturskole er åbnet

C.F. Møller står bag Molde Kulturskole, som i november slog dørene op for både elever og offentlighed. Et nyt byggeri er smeltet sammen med byens gamle, fredede fængsel og skal nu danne ramme for 1300 elever i et kreativt uddannelsesmiljø.
Moldes nye kulturskole er åbnet - C.F. Møller. Photo: C.F. Møller
Moldes nye kulturskole er åbnet - C.F. Møller. Photo: C.F. Møller

En værdig, men også uformel, åbningsceremoni indviede 17. november Molde Kulturskole - et uddannelsesbyggeri, som giver børn og unge i området helt nye muligheder for at udfolde sig kreativt.

- Det er glædeligt, at Molde og Norge nu har fået en ny institution, som kan understøtte kulturlivet hos de unge, siger partner i C.F. Møller, Christian Dahle.

- Derfor sender vi også en stor tak til bygherren fra Molde Kommune KF, totalentreprenør Røberg Bygg og ikke mindst Molde Kulturskoles primus motor, rektor Ingvild Aas. Den fælles vilje til at skabe gode rammer har resulteret i et flot og optimeret byggeri, som kobler nyt og gammelt, og som inspirerer til et anderledes læringsmiljø, siger han.

To hovedelementer skaber én skole
Den nye kulturskole i Molde består af to hovedelementer, som i fællesskab danner én sammenhængende skole. Det gamle fængsel med rådstue, som er fredet og bevaringsværdig ved Riksantikvaren, og en ny bygning, der indeholder teatersal, dansesal, blackbox og diverse øvelokaler. Det hele er bygget oven på en base, der fungerer som mægler, der kobler nybyggeriet til det gamle anlæg.

Basen indeholder hovedindgangen til det nye, kreative uddannelsesmiljø. Over den finder man to etager med let, lamelleret træbeklædning.

- Tanken er, at den tunge base er fundamentet, som refererer til murfængslet, mens den transparente, træbeklædte bygning refererer til byens arkitektur, forklarer Christian Dahle.

Tre temaer giver synergi
Molde Kulturskole skal både kunne byde offentligheden ind, men skal også være et rum for den enkelte. Derfor har C.F. Møller arbejdet målrettet efter at skabe en skole ud fra tre temaer: Konservering, kommunikation og koncentration.

Konserveringen er repræsenteret ved en opgradering af de eksisterende, bevaringsværdige bygninger. Kommunikation er repræsenteret ved basen og den omkransende glasfrise på første etageniveau. Her møder skolen omverdenen via udadvendte funktioner som scenekunst. Koncentrationen er repræsenteret ved den lukkede boks på toppen, hvor studier og forberedende øvelser og træning finder sted.

- Den nye kulturskole er et godt eksempel på, hvad arkitektur kan bidrage med til frigørelse af potentialer – både for institutioner, men også for lokalsamfundet, siger Christian Dahle.

Flere nyheder

 
Vis flere nyheder