Prisbelønnet for bedste healthcare-projekt - C.F. Møller. Photo: Jørgen True
Prisbelønnet for bedste healthcare-projekt - C.F. Møller. Photo: Jørgen True
4.11.2019

Prisbelønnet for bedste healthcare-projekt

C.F. Møller Architects' udvidelse af Haraldsplass Hospital i Norge er tildelt en pris i kategorien Best Healthcare Development (international) af Building Better Healthcare til dette års prestigefyldte pristildeling i England.
Prisbelønnet for bedste healthcare-projekt - C.F. Møller. Photo: Jørgen True

C.F. Møller Architects' udvidelse af Haraldsplass Hospital i Norge er tildelt en pris i kategorien Best Healthcare Development (international) af Building Better Healthcare til dette års prestigefyldte pristildeling i England.

 

Building Better Healthcare uddeler anerkendelser til firmaer, der udmærker sig inden for sundhedsarkitektur, ejendomsadministration, indretning og produktinnovation.
Vinderne af Building Better Healthcare Awards 2019 blev offentliggjort ved en ceremoni i det centrale London onsdag den 6. november, og C.F. Møller Architects' nye patientbygning til Haraldsplass Hospital vandt i kategorien Best Healthcare Development (international),


- Vi er meget stolte over at vinde denne pris. Den bedste belønning er, at vi har haft et fantastisk samarbejde, hvor vi har arbejdet som et team med vores konsulenter lige fra begyndelsen af konkurrencen til slut, hvor resultatet foreligger -og vigtigst; med kunden og brugeren! Vi bestræber os i alle vores projekter på at forbedre livet for menneskene og planeten, og denne gang lykkedes det os virkelig at opnå dette som et team. Sundhedssektoren har været en naturlig og central del af C.F. Møller Architects i mange år. Vi er løbende i gang med med at udvikle arkitekturen ved at kombinere vores historiske arv med ny viden og moderne byggeteknik, og det gør os meget stolte, når det bliver anerkendt af både brugere og kolleger, siger Christian Dahle, partner og arkitekt hos C.F. Møller Architects.


Den nye patientbygning på Haraldsplass Hospital
Den nye bygning med sengeafdelinger, skadestue og fællesrum er placeret foran det oprindelige hospital fra 1940, mellem foden af fjeldet Ulriken og Møllendalselven, med en konstruktion, der følger flodens forløb. Alle sengestuer har god udsigt over byen og dalen gennem store vinduer, der er tilpasset, så patienterne kan nyde udsigten fra sengen.


 - C.F. Møller Architects har en fremragende forståelse for hospitalsindretning og tidens tendenser samt de komplekse funktioner og den logistik, der er nødvendig på et hospital. De arkitekter, der har været involveret i vores projekt, har været i besiddelse af en omfattende specialviden. De har udvist en høj integritet som arkitekter, men har altid været professionelle og nemme at arbejde med. C.F. Møllers team har til vores fulde tilfredshed opfyldt sine pligter i dette projekt, udtrykker Trond Fagerli, direktør for New Haraldsplass Project Program, Haraldsplass Deaconess Foundation.

Prisbelønnet for bedste healthcare-projekt - C.F. Møller. Photo: Jørgen True

Farvel til lange gange

I modsætning til traditionelle hospitaler er der ingen lange gange. I stedet er afdelingerne bygget op om en åben model. Dette sikrer effektiv logistik, fleksibilitet og nærhed mellem sundhedspersonale og patienter.


Afdelingerne fordeles omkring to store, overdækkede atrier, der danner rammen omkring fællesområderne: en foyer med offentlig adgang med reception og café og et mere privat fællesrum for patienterne og deres gæster. Atriummerne sikrer, at der kommer dagslys ind i bygningen, og bidrager også til et bedre overblik samt gør det nemmere at orientere sig.
En gangbro mellem hovedbygningen og det oprindelige hospital sikrer en effektiv forbindelse for både oppegående og sengeliggende patienter, personale og familie.
Varmt og indbydende udtryk


Projektet har haft fokus på miljø og lang levetid. Der har også været lagt stor vægt på at vælge naturlige, vedligeholdelsesfrie materialer.


Kvaliteten af materialerne i bygningsfacaderne harmoniserer med de eksisterende bygninger, samtidig med at den også afspejler tidens tendenser i den nye bygning. Egetræsbeklædningen i den hvide fiberbeton giver et varmt og indbydende udtryk.


 - At flytte ind på det nye hospital har været som en drøm, der er gået i opfyldelse. Jeg synes, den er utroligt smukt. Det er en velplanlagt bygning med smukke farver, møbler og lys, siger sygeplejerske Torill Andersen, Haraldsplass Diakonale Hospital.

 

En ny gangbro over Møllendalselven mødes med aksen fra hospitalets nye hovedindgang, hvilket giver en indlysende og logisk adgang for fodgængere og cyklister fra Årstadveien, hvor et nyt letbanestop snart vil supplere det nuværende busstop.


En eksisterende lindeallé og en smuk park i den sydlige del af hospitalsområdet vil blive bevaret, som det er nu.


Internationale eksperter inden for sundhedssektoren
C.F. Møller Architects er internationale eksperter inden for sundhedssektoren og arbejder i øjeblikket på en en udvidelse af det fredede RWTH Aachen Universitetshospital og Städtisches Klinikum Braunschweig i Tyskland, Tolworth og Springfield Hospitals i England, Tampere Psykiatriske Hospital i Finland, Danderyd Hospital i Stockholm og Aarhus Universitetshospital i Danmark.

 

 

Building Better Healthcare 2019
Haraldsplass Sygehus

Flere nyheder

 
Vis flere nyheder