Arkitektbyrån C.F. Møller vinner internationell pris med ny dansk skola - C.F. Møller. Photo: Adam Mørk
7.8.2017

Arkitektbyrån C.F. Møller vinner internationell pris med ny dansk skola

Arkitektbyrån C.F. Møller vinner Iconic Award 2017 i kategorin ”Architecture with distinction” med Copenhagen International School. En ny och mycket hållbar skola i Nordhavn, en del av Köpenhamn som är under utveckling.
Arkitektbyrån C.F. Møller vinner internationell pris med ny dansk skola - C.F. Møller. Photo: Adam Mørk
Arkitektbyrån C.F. Møller vinner internationell pris med ny dansk skola - C.F. Møller. Photo: Adam Mørk

Iconic Awards är en internationell tävling för arkitekter, designers, byggsektorn och industrin.   Det är den första oberoende internationella arkitektur- och designtävlingen om fokuserar på hur disciplinerna samverkar.

 

Tävlingen uppmärksammar visionär arkitektur, innovativa produkter och hållbar kommunikation från alla områden inom arkitekturen, bygg- och fastighetssektorerna samt tillverkningsindustrin i fem huvudkategorier. Syftet med tävlingen är att sätta strålkastarljuset på den grundläggande betydelsen av interaktionen mellan olika discipliner.


– Vi är mycket glada över att få Iconic Award 2017 eftersom priset är ett erkännande av C.F. Møllers grundläggande syn på skapandet av hållbara och innovativa lösningar med lång livslängd, sprungna ur en holistiskt driven metod, säger Mads Mandrup Hansen, partner och arkitekt på C.F. Møller.

 

Design för alla årskurser
Copenhagen International School har en framträdande placering i Köpenhamns nya stadsdel Nordhavn.

Skolan är utformad för att länka samman skolområdet med det offentliga rummet i stadsmiljön, och för att ge skolan en öppen atmosfär.

Skolans huvudbyggnad består av fyra mindre torn, där varje torn har specialanpassats för behoven hos barn i olika utvecklingsstadier. Skolan har kapacitet för 1 200 elever.
Skolbyggnadens unika fasad är täckt med 12 000 solcellspaneler, där varje panel är vinklad för att skapa en paljettliknande effekt. Solcellpanelerna kommer att leverera mer än hälften av skolans årliga energiförbrukning. Solcellerna täcker en yta på totalt 6 048 kvadratmeter, vilket gör skolan till en av de största byggnaderna med integrerade solcellspaneler i Danmark.

 

Mer lärande på väg
Arkitektbyrån C.F. Møller har just slutfört bygget av Molde Kulturskola i Oslo, yrkesskolan Herningsholm Erhvervsskole samt vunnit tävlingen om Nya Islands Brygge Skola i Köpenhamn. Inom utbildningsväsendet har C.F. Møller även precis slutfört bygget av Maersk-tornet i Köpenhamn, som används av Fakulteten för hälsa och medicin vid Köpenhamns Universitet. Man håller som bäst även på att uppföra Biomedicum i Stockholm för Karolinska Institutet, ett av världens främsta medicinska universitet.

 

Läs mer om projektet
Läs mer om Iconic Awards

Fler nyheter

 
Visa fler nyheter