C.F. Møller Architects utvecklar design för framstående tyskt universitet - C.F. Møller. Photo: Universitätsklinikum Heidelberg
3.7.2018

C.F. Møller Architects utvecklar design för framstående tyskt universitet

C.F. Møller Architects har fått uppdraget att medverka till den övergripande campusplan som ska lägga fast den framtida utvecklingen av universitetet och universitetssjukhuset i Heidelberg, en av Tysklands och världens mest prestigefulla universitetsstäder.

Heidelbergs universitet är Tysklands äldsta universitet och ett av världens äldsta kvarvarande universitet. Det har en liknande akademisk status som universiteten i Cambridge och Oxford samt amerikanska Harvard. Campusområdet Im Neuenheimer Feld ligger vid floden Neckar, i nära anslutning till den historiska stadskärnan i Heidelberg. Här finns fakulteterna för naturvetenskap och medicin. Den övergripande planen täcker en yta på ca 120 hektar, och fastställer ramen för det centrala universitetsområdets utveckling under de kommande 30 åren och därefter. Det finns visioner om en potentiell utbyggnad med ca 800 000 kvadratmeter bebyggelse.


C.F. Møller Architects kommer att arbeta tillsammans med HENN och Arup i en workshopbaserad process med stort medbestämmande, i nära samarbete med universitetet, staden och samhället i Heidelberg. Syftet är att kombinera utvecklingsmöjligheter med uppgraderingar av allmänna utrymmen, ekologiska värden, nya urbana transportkoncept och social infrastruktur, för att skapa en forsknings-, utbildnings- och arbetsmiljö i världsklass. Arbetet påbörjas i augusti 2018.

 

C.F. Møller Architects har arbetat med design av en lång rad campus vid viktiga nordiska lärosäten som universiteten i Köpenhamn, Århus, Stockholm, Oslo, Odense och Ålborg, Handelshögskolan i Köpenhamn, VIA University College och många fler. På den tyska marknaden arbetar C.F. Møller för närvarande med två stora vårdcenter i Aachen och Braunschweig, och tilldelades nyligen i en internationell tävling uppdraget att utforma den nya tågstationen Hamburg-Altona.

Fler nyheter

 
Visa fler nyheter