C.F. Møller Architects vinnare av National Housing Awards - C.F. Møller. Photo: C.F. Møller
19.9.2017

C.F. Møller Architects vinnare av National Housing Awards

Swan Housing Associations restaurering av Laindons köpcentrum i Basildon, England, med Pollard Thomas Edwards och C.F. Møller som arkitekter, vann ett av de viktigaste priserna vid 2017 upplaga av prestigefyllda National Housing Awards.
C.F. Møller Architects vinnare av National Housing Awards - C.F. Møller. Photo: C.F. Møller
C.F. Møller Architects vinnare av National Housing Awards - C.F. Møller. Photo: C.F. Møller

C.F. Møller Architects och Pollard Thomas Edwards restaurering av Laindon Shopping Centre har vunnit det eftertraktade priset ”Best Scheme in Planning” vid National Housing Awards 2017. Projektet vann den övergripande kategorin i konkurrens med fem andra nominerade projekt.

— Vi är mycket stolta över att vara en del av ett starkt team som har arbetat med detta viktiga projekt. Det är en enorm ära att få det erkännande som det prestigefyllda National Housing Award innebär. Vi riktar ett hjärtligt tack till våra partners från Pollard Thomas Edwards och vår byggherre Swan, som har hjälpt oss att skapa och förverkliga en stark vision för att revitalisera denna viktiga del av Laindon, säger Rolf Nielsen, associate partner på C.F. Møller, om projektet.

 

Med engagemang för den lokala miljön
Laindon Shopping Centre gör att Laindon ges en ny shoppinggata, ett nytt huvudkontor för Swan Housing Association, en vårdcentral, samt Swans eget specialbyggda modulhus. Juryn vid National Housing Awards 2017 hade följande att säga om projektet:

— Det vinnande förslaget var utmärkt. En stark plan, som både är regenererande och visionär, och som binder samman bostäder och näringsliv och skapar ett nytt hjärta i staden, lyder motiveringen.

Geoff Pearce, direktör för Regeneration and Development på Swan Housing Association, är stolt över utmärkelsen, som understryker Swans ambition och engagemang för att bidra med högsta kvalitet inom utformningen av offentliga faciliteter i Basildon.

— Vi är särskilt glada över att domarna lyfter fram vårt engagemang med lokalbefolkningen. För vi arbetar målmedvetet med att samarbeta med lokalinvånarna och för att skapa bostäder av hög kvalitet och de lokala samhälle som de vill ha och förtjänar, säger han.

Renoveringen av Laindon nominerades även nyligen till Architects’ Journal Awards 2017 2017 för ”Masterplan of the Year”, och i sommar vann projektet det prestigefyllda ”Best Regeneration” vid Housing Design Awards 2017.

Fler nyheter

 
Visa fler nyheter