C.F. Møller Architects vinner MIPIM Award

C.F. Møller Architects vinner MIPIM Award - C.F. Møller. Photo: S. DHALLOY - Image & Co

15.3.2019 | C.F. Møller Architects tilldelas ett MIPIM Award samt ett hedervärt omnämnande för två projekt i England vid årets MIPIM Awards i Cannes.

 

Två projekt var nominerade för utmärkelser och de blev båda belönade under årets MIPIM Awards. Greenwich Peninsula Low Carbon Center i London fick ett MIPIM Award i kategorin ”Best Industrial & Logistics Development” på prisutdelningen under torsdagskvällen i Cannes. Dagen innan mottog bostadsprojektet Golden Mede ett hedersomnämnande i kategorin "’Residential’" i prisserien Architectural Review MIPIM Future Projects Awards.

 

Det är andra året i följd som C.F. Moller Architects får ett MIPIM Award. Förra året fick arkitektfirman med kontor i Danmark, Norge, Sverige och Storbritannien ett pris för Maersk Tower i Köpenhamn i kategorin " Best Healthcare Project".

 

Rolf Nielsen, associerad partner vid C.F. Møller Architects i London sa:
"Vi är hedrade att än en gång få den här prestigefyllda utmärkelsen. Det har varit ett privilegium för vårt kontor att få arbeta med detta viktiga projekt vid infarten till Greenwich Peninsula. Ett projekt som både innefattar det ambitiösa målet att ge hållbar energi till en ny del av London, men som också är en hyllning till det rika engelska arvet av framstående kommunal infrastruktur.


Vi vill tacka alla våra samarbetspartners, särskilt våra kunder Knight Dragon Developments och Pinnacle Power samt den fantastiska konstnären Conrad Shawcross för att ni hjälpte oss att realisera den här byggnadens potential".


Om Greenwich Peninsula Lowe Carbon Energy Centre, London
Kraftvärmeverket Greenwich Peninsula Low Carbon Energy Centre är en viktig ny markör för hållbar och prisvärd energi till ett av Londons största stadsutvecklingsområden, The Greenwich Peninsula, som ska innehålla 15 700 nya bostäder och över 300 000 m² kontorsyta.


Byggnaden har en framträdande plats vid infarten till halvön, precis vid ingången till Blackwall Tunnel, och innehåller tekniskt avancerade pannor och kraftvärmeverk som levererar energi distribuerat via ett fjärrvärmenät från verket till de enskilda tomterna i området.


Enligt ett önskemål om att avmystifiera processen för energitillverkning har maskinrummet med tillhörande flexibla besökslokaler kompletterats med ett besökscentrum som erbjuder en interaktiv inlärningsupplevelse för besökande grupper. Byggnadens grundareal ger flexibilitet att införa ny energiteknik under byggnadens långa livslängd.


Det 49 meter höga skorstenstornet är utformad som en speciell milstolpe vid tillgången till halvön. Beklädnaden på tornet har utformats av den brittiska konstnären Conrad Shawcross och utgöras av hundratals trekantiga fält som viks och fördelas över tornets yta och skapar komplexa geometriska mönster som bryter upp ytan och ger en reliefeffekt som leker med flyktpunkter och perspektiv. På natten skapar den integrerade belysningen en skiftande rad kompositioner som lyser upp strukturen inifrån.

 

Om Golden Mede, Waddesdon
C.F. Møller har ansvarat för utformningen av två nya bostadsområden i engelska Waddesdon Village, en by med cirka 2 000 invånare lite över en timmes körning från London.
Mittpunkten i byn är renässansslottet Waddesdon Manor, där den välbärgade familjen Rothschild har bott sedan 1874. Slottet inrymmer idag The Rothschild Foundation, som är en av Englands största och mest betydelsefulla välgörenhetsfonder. Fonden står också bakom stadsutvecklingen med de nya bostadsområdena.


Huvudtanken bakom projektet har varit att skapa ett centralt parkområde som för in naturen i hjärtat av den nya bebyggelsen, och där stigar och grönområden även bjuder in resten av byns invånare till att använda parken.


Bostäderna består huvudsakligen av radhus i två våningar grupperade i mindre klungor – alla med framsidan utåt mot de gröna parkområdena. Bostädernas karaktäristiska, lutande tak och tydliga vindskupor ger husen en egen identitet i byn, samtidigt som fasadmaterialet i form av tegel, ljust murverk och trä knyter an till den traditionella bebyggelsen i Waddesdon.


De öppna trädgårdarna och terrasserna på husens framsida återspeglar en önskan om att öppna upp de traditionellt mer slutna engelska bostäderna. På baksidan av varje bostad finns tillgång till en privat terrass (som öppnar sig mot det centrala parkområdet).
Särskilt fokus har lagts på att hålla biltrafiken till bostadsområdet på ett absolut minimum genom få tillfartsvägar och avsaknad av genomgående trafik.

 

Greenwich Peninsula Low Carbon Energy Centre
Golden Mede
MIPIM

Nyheter

Prenumera på nyhetsbrev

Win third prize in invited competition

12.7.2019 | 30 international teams were invited to design the new premises for the EU Commission in Brussels, and it has been announced that C.F. Møller Architects in collaboration with B2Ai won third prize.

Wins Green Good Design Award

8.7.2019 | Copenhagen International School by C.F. Møller Architects wins Green Good Design Award 2019.

Utvecklar nytt kontorsområde i Uppsala

1.7.2019 | Atrium Ljungberg utvecklar i samarbejde med C.F. Møller Architects nytt kontorsområde i Gränbystaden, Uppsala, genom förnyad markanvisning.

”Hjärtat” i Ikast tar hem internationell utmärkels

1.7.2019 | ”Hjärtat” (Hjertet) i Ikast, som utformats av C.F. Møller Architects, har utsetts till vinnare av den mycket prestigefyllda utmärkelsen International Architecture Award 2019 av muséet Chicago Athenaeum, arkitektur- och designmuseum och European Centre for Architecture Art Design and Urban Studies (Europeiskt centrum för konstnärlig arkitektur och urbana studier).

C.F. Møller Architects öppnar kontor i Berlin

26.6.2019 | Den 1 juli öppnar C.F. Møller Architects dörrarna till det nya kontoret i centrala Berlin. Detta sker mot bakgrund av en allt större uppdragsvolym till följd av en fokuserad satsning på den tyska marknaden under de senaste åren.

Awarded 'Best Conceptual Design'

25.6.2019 | We are happy to tell that our Golden Mede Housing project for the Rothschild Foundation was awarded 'Best Conceptual Design' at the S.ARCH (Sustainable Architecture) Awards 2019.

C.F. Møller Architects presenterar ett förslag på en ny vision för Garden City

16.5.2019 | C.F. Møller Architects har gått vidare till andra omgången i den internationella idétävlingen om en översiktsplan på 45 hektar, baserat på en ny vision för principerna bakom Garden City rörelsen. Studion presenterar nu det nyligen inskickade förslaget.

Central Station: En ny serie övergångsmöbler

2.5.2019 | HOLMRIS B8 lanserar i samarbete med C.F. Møller Design, en helt ny serie av paus- och övergångsmöbler under namnet Central Station. De nya möblerna kommer att bidra till att ytorna i ett kontor, en lärandemiljö, ett hotell eller en restaurang hänger ihop på bästa möjliga sätt.

Läkande arkitektur i Finland

25.4.2019 | C.F. Møller Architects ligger bakom förslaget till den nya psykiatriska kliniken i Finland, som baseras på gedigen internationell erfarenhet inom sjukvård, samt på konceptet ”helande arkitektur”, som även kallas evidensbaserad design (EBD).

Calling all talents

24.4.2019 | Join us for a speed debate and introduction to how we work with sustainability in general and timber architecture specifically, project development and digitisation, and landscape and urban development.

Pris för banbrytande lösningar

2.4.2019 | C.F. Møller Design och Normbau vinner ”Design Plus powered by ISH 2019” för sitt nya modulära sittsystem.

Årets Bygge 2019 i Sverige

27.3.2019 | På torsdagskvällen avslöjades det att Biomedicum, som ritats av C.F. Møller Architects, vinner Årets Bygge 2019. Byggnaden är ett kraftpaket för modern forskning för Karolinska Institutet i Stockholm, med Akademiska Hus som byggherre och Skanska som entreprenör.

C.F. Møller Architects vinner MIPIM Award

15.3.2019 | C.F. Møller Architects tilldelas ett MIPIM Award samt ett hedervärt omnämnande för två projekt i England vid årets MIPIM Awards i Cannes.

Världens första promenadvänliga anslutning

12.3.2019 | C.F. Møller Architects presenterar en masterplan som skapar världens första 100 % promenadvänliga anslutning mellan en internationell flygplats, natur och urbana stadsfunktioner.

Reviderade planer för nytt opera- och kulturhus

5.3.2019 | De nya planerna visar upp ett förstärkt koncept som förbättrar samarbetet mellan fyra kulturleverantörer och bidrar till revitaliseringen av Kristiansund.

C.F. Møller Architects at MIPIM

4.3.2019 | MIPIM is the world’s leading property market and C.F. Møller Architects will be participating with Partners, Associated Partners and Studio Managers. Please don’t hesitate to contact us for a meeting in Cannes.

Sveriges högsta trähus

26.2.2019 | C.F. Møller Architects står bakom Sveriges högsta massivträhus som nu tar emot sina första hyresgäster. Huset är byggt med stomme av trä och står som ett landmärke för den nya stadsdelen Kajstaden och en hållbar framtid.

C.F. Møller Architects får ett nytt skoluppdrag

11.2.2019 | C.F. Møller Architects har fått i uppdrag att rita Haninge kommuns nya landmärke Vega skola och aktivitetshus. Dessutom ingår i uppdraget att rita tio nya förskolor utifrån en typförskola.

Green light for Blackhorse Yard development

6.2.2019 | C.F. Møller Architects, Catalyst housing association and Swan Housing Association are delighted to announce that Waltham Forest Council has voted to approve plans to build a new housing-led mixed-use development at the former Webbs Industrial Estate on Blackhorse Lane. The project, known as Blackhorse Yard, includes 100% affordable housing and a variety of commercial uses.

Ny partner och CEO på C.F. Møller Architects

14.1.2019 | C.F. Møllers nuvarande vice vd, advokat Lone Bendorff, blir partner och utses samtidigt till ny CEO för C.F. Møller Architects.

Vinner tävling i Belgien

7.1.2019 | Tillsammans med BRUT vinner C.F Møller Architects upphandlingen om ett ambitiöst stadsutvecklingsprojekt i Oostende, Belgien.

C.F. Møller Architects utser ny associerad partner

17.12.2018 | Jonas Toft Lehmann har utsetts till ny associerad partner hos C.F. Møller Architects från och med den 1 januari.

Bryggeriområde förvandlat till bostadsområde

4.12.2018 | C.F. Møller Architects omvandlar gammalt danskt bryggeriområde till ett nytt levande bostadsområde i Århus.

Framtidens skola i samspel mellan politik, pedagogik och arkitektur

3.12.2018 | Copenhagen International School och C.F. Møller Architects arrangerade den 27 november en debatt om utformningen av framtidens läroanstalter. I panelen fanns arkitekter, en pedagogikexpert, en rektor, skolelever och politiker.
Visa mer