”Hjärtat” i Ikast börjar ta form - C.F. Møller. Photo: C.F. Møller
23.8.2017

”Hjärtat” i Ikast börjar ta form

”Hjärtat” når genom taklagsfesten torsdag 24 augusti en milstolpe för projektet. Därmed tas ett viktigt steg mot att skänka området ny puls genom att samla människor i alla åldrar och med olika intressen.
”Hjärtat” i Ikast börjar ta form - C.F. Møller. Photo: C.F. Møller Architects
”Hjärtat” i Ikast börjar ta form - C.F. Møller. Photo: C.F. Møller Architects

”Hjärtat” i Ikast, Danmark, är en ny mötesplats för kultur och förmedling som är centralt beläget i Ikast. Mötesplatsen samlar undervisning, aktiviteter, umgänge, motion och lek på nya sätt.

 

Främjar social hållbarhet
Som del av Ikast-Brande kommuns visionsplan Vision Vestergade har C.F. Møller formgett Ikasts nya ”hjärta” med en stor utbyggnad av International School Ikast-Brande. Den nya samlingsplatsen i Ikast blir en plats där möten och relationer uppstår över samhällsgränser och åldersgrupper. Byggnadens ramar är utformade för att skapa och främja sociala och kulturella möten med ett inkluderande och integrerande förhållningssätt.

 

Stödjer områdets utveckling
Utbyggnaden består av sporthall, multifunktions- och undervisningslokaler samt socialekonomiska arbetsplatser, bland annat i form av ett café och kontorslokaler. Förutom att skapa ännu bättre undervisningslokaler på skolan, ska utbyggnaden utgöra ramen för en ny mötesplats med förankring i en del av i Ikast som utvecklas snabbt. Runt om ”Hjärtat” finns ett grönt aktivitetsband som ger möjlighet till gemenskap, motion och lek för många olika användare.

 

Byggnaden uppförs av KPC åt Ejendomsselskabet Ikast-Brande International School i samarbete med Ikast kommun, Realdania samt Lokale og Anlægsfonden, och kommer att vara färdig att tas i bruk under våren 2018.

 

 

FONDSTÖD TILL MÅNGSIDIGT C.F. MØLLER-PROJEKT
Läs mer om projektet

Fler nyheter

 
Visa fler nyheter