Hjertet i Ikast öppnar officiellt - C.F. Møller. Photo: Adam Mørk
6.9.2018

Hjertet i Ikast öppnar officiellt

Den 8 september öppnar multihuset Hjertet i Ikast, som har ritats av C.F. Møller Architects. Invigningen sker med tal, konsert och aktiviteter för alla åldrar både inomhus och utomhus – helt i Hjertets anda.
Hjertet i Ikast öppnar officiellt - C.F. Møller. Photo: Adam Mørk
Hjertet i Ikast öppnar officiellt - C.F. Møller. Photo: Adam Mørk

Hjertet i Ikast är en ny mötesplats för kultur och gemenskap i centrala Ikast. Mötesplatsen för samman undervisning, aktiviteter, umgänge, motion och lek på nya sätt.

 

Som del av Ikast-Brande kommuns visionsplan Vision Vestergade har C.F. Møller Architects formgett Ikasts nya ”hjärta” med en stor utbyggnad av International School Ikast-Brande.

 

Den nya samlingspunkten i Ikast blir en plats där möten och relationer uppstår över samhällsgränser och åldersgrupper. Byggnadens ramar är utformade för att skapa och främja sociala och kulturella möten med ett inkluderande och integrerande förhållningssätt.

 

– Vi är glada över att Hjertet nu öppnar officiellt. Byggherrens ambitioner ligger helt i linje med vår vision om att öka livskvaliteten för människor genom arkitektur som bidrar till att skapa nya gemenskaper. På detta sätt är Hjertet tänkt att fungera som en lokal smältdegel som låter människor träffas och bilda gemenskaper över ålders- och samhällsgränser och skapa en levande plats under merparten av dygnets timmar, säger Julian Weyer, arkitekt och partner på C.F. Møller Architects.

 

Den officiella invigningsfesten som går av stapeln från kl 9.00, den 8 september och kommer att innehålla tal, champagne, tårta, streetfood och en konsert med Shaka Loveless. Hela programmet finns på hjertet.nu

 

Lärande, lek och motion
Utbyggnaden består av sporthall, multifunktions- och undervisningslokaler samt socialekonomiska arbetsplatser, bland annat i form av ett café och kontorslokaler. Förutom att skapa ännu bättre undervisningslokaler på skolan, ska utbyggnaden utgöra ramen för en ny mötesplats med förankring i den del av i Ikast som utvecklas snabbt. Runt om Hjertet finns ett aktivitetsområde som ger möjlighet till gemenskap, motion och lek för många olika användare.

 

Allt hänger ihop
C.F. Møller Architects landskapsavdelning har ansvarat för utvecklingen av landskapet och projektet är ett fint uttryck för C.F. Møller Architects holistiska arbetssätt, där omgivningarna och byggnaderna är utformade och utvecklade som en sammanhängande helhet. Specifikt har företaget också bidragit till att skapa en perfekt koppling till grannen, den internationella skolan, som också skapades av arkitekter och landskapsarkitekter hos C.F. Møller Architects, och stod färdig år 2013.

 

Byggherre: ISIB Ejendomsselskab A/S (som ägs av BESTSELLERs holdingföretag HEARTLAND och Ikast-Brande kommun).

Dessutom har Hjertet i Ikast fått ekonomiskt stöd från Realdania, Carlsbergfondet, Lokale- og Anlægsfonden samt en rad andra lokala företag och sponsorer.

 

Mer om projektet
Mer om Hjärtat och invigningan

Fler nyheter

 
Visa fler nyheter