Maersk-tornet tilldelas pris av International Sustainable Campus Network - C.F. Møller. Photo: Adam Mørk
20.6.2018

Maersk-tornet tilldelas pris av International Sustainable Campus Network

International Sustainable Campus Network tilldelar Maersk-tornet, som ritats av C.F. Møller Architects, pris i kategorin ”Byggnader och innovativ infrastruktur”.
Maersk-tornet tilldelas pris av International Sustainable Campus Network - C.F. Møller. Photo: Adam Mørk

Högre utbildning är ett spännande och växande område för hållbarhetstanken, med många möjligheter att minska påverkan genom innovation och ledarskap. Av denna anledning har ansedda universitet över hela världen gått samman i International Sustainable Campus Network (ISCN), för att införliva hållbarhet i sin undervisning, forskning och campusverksamhet.
 
Varje år hålls en ISCN-konferens där visionärer, verksamhetsledare och utvecklingsledare kan träffas för att utväxla perspektiv och inleda globala samarbeten för att förbättra hållbarheten. Kungliga Tekniska Högskolan (KTH) anordnade 2018 års ISCN-konferens, med mottot ”Hållbar utveckling: Att verka med ett syfte”, och välkomnade deltagare från 120 olika universitet och organisationer för högre utbildning.

 

Exceptionella programpunkter
En av de mest efterlängtade punkterna under ISCN 2018 var den tionde årliga prisceremonin ISCN Sustainable Campus Excellence Award den 13 juni 2018 på KTH. Utmärkelserna som delas ut erkänner olika universitets exceptionella hållbarhetsinsatser för campusplanering, integrering med akademiker, studentledarskap och föredömliga byggprojekt.

 

Matthew Gardner, juryordförande vid ISCN 2018, förklarar: ”De nominerade till våra Campus Excellence Awards var återigen exceptionella, och det har därför varit en utmaning att utse de vinnande kandidaterna. Varje projekt ger uttryck för passion och kreativitet. Det var en fantastisk grupp att bedöma.”

 

Vinnarna av 2018 års ISCN Sustainable Campus Excellence Awards är:

• Priset för byggnad och innovativ infrastruktur: Köpenhamns Universitet, Danmark

• Priset för campusplanering och ledningssystem: Stanford University, USA

• Priset för innovativt samarbete: Freie Universität, Berlin, Tyskland

• Priset för studentledarskap: University of Cyprus, Cypern
 
”Det var en ära för oss att belöna dessa viktiga insatser och ge ett globalt erkännande som visar ledarskap för hållbarhet. De projekt som anmäldes i år var nyskapande, kreativa, och gav många exempel på hur vi kan förbättra hållbarheten ytterligare i högre utbildningsanstalter”, säger Zena Harris, styrelseorförande för ISCN 2018.

 

Utmärkelserna är öppna för alla högskolor och universitet världen över som har utvecklat enastående planering, byggnadsidéer eller pedagogiska projekt som främjar hållbarhet på campus och i det omgivande samhället. Varje år samlas en internationell expertpanel som jury, för att granska inlämnade bidrag och utse vinnare av ISCN-priser.
 
Maersk-tornet
Maersk-tornet är en toppmodern forskningsbyggnad vars nyskapande arkitektur ger optimala förutsättningar för hälsoforskning i världsklass, vilket gör den till ett landmärke i Köpenhamn. Det syftar till att bidra positivt genom att koppla samman Köpenhamns universitet med de omgivande stadsdelarna och resten av staden.
 
Maersk-tornet har designats av C.F. Møller Architects. Campus-parken är designad av SLA. Den danska Byggnadsstyrelsen är kund och ägare av byggnaden, på den danska statens vägnar. Bygget av Maersk-tornet möjliggjordes genom en generös donation från A.P. Møllers och hans hustru Chastine Mc-Kinney Møllers allmännyttiga fond (A.P. Møller-stiftelsen) och ett särskilt anslag från Folketinget (parlamentet).

 

Maersk Tower
International Sustainable Campus Network

Fler nyheter

 
Visa fler nyheter