Nytt projekt för Swan Housing, UK - C.F. Møller. Photo: C.F. Møller Architects
28.6.2017

Nytt projekt för Swan Housing, UK

Swan Housing Association är glada att kunna meddela att C.F. Møller
har valts som arkitekter för Fas 3 av förnyelseprojektet för
Blackwall Reach
Nytt projekt för Swan Housing, UK - C.F. Møller. Photo: C.F. Møller Architects

Swan Housing Association, som levererar renoveringen värd 300 miljoner pund av Robin Hood Gardens, i Tower Hamlets i samarbete med kommunen Tower Hamlets i London (”LBTH”) och Londons borgmästare, är glada att kunna meddela att C.F. har valts som arkitekter för Fas 3 av förnyelseprojektet som går under namnet Blackwall Reach.

 

Fas 3 kommer att resultera i cirka 330 nya bostäder, varav 50 % kommer att ligga i ett överkomligt prisintervall. De nya bostäderna omfattar allt från tvåor till femrums etagelägenheter, vilket ger tillgång till mycket efterlängtat och prisvärt boende för familjer i kommunen. Dessa kommer att utformas på ett sätt som gör att man gör mesta möjliga av det centralt belägna grönområdet Millennium Green, som kommer att ges en ny utformning.


Arkitektbyrån C. F. Møller har valts ut i ett konkurrensförfarande. Utnämningsprocessen, från Swans arkitektoniska ramverk, fokuserade på den strategi som de intresserade byråerna skulle välja för designen, hur de skulle hantera det känsliga området och hur de skulle arbeta med utvecklingspartners och lokalsamhället. Ett antal byråer nominerades och fem stycken valdes ut för att presentera sina förslag.


Samtliga fem företag som presenterade sina förslag imponerade på panelen, men C.F Møller stack ut på grund av sina utmärkta designförslag för Blackwall Reach och sitt fokus på ”design inifrån och ut”, som sätter de boende i husen i första rummet. Exempel på C.F Møllers konceptritningar har offentliggjorts av Swan, med ett förtydligande om att det rör sig om anbudsrelaterade ritningar som inte nödvändigtvis representerar hur det slutliga programmet kommer att se ut.


Swans VD för renovering och utveckling, Geoff Pearce: – Vi blev mycket imponerade över deras sätt att designa, med en ”inifrån och ut-strategi”. C.F. Møller satte verkligen fokuset på de människor som ska bo i de nya bostäderna och hur bostäderna förhåller sig till de offentliga ytorna. De var mycket engagerade när det gäller att vi säkerställer att vi levererar gatumiljöer baserade på en mänsklig skala och länkar till naturen för att balansera upp den intensiva yttre miljön, som är i nära anslutning till Blackwall-tunneln. Som ett renoveringsteam kände vi starkt att C. F. Møllers team skulle föra in en ny och positiv syn på nästa fas av Blackwall Reach, och vi är glada att kunna fortsätta och vidareutveckla den positiva arbetsrelation som har varit så givande när det gäller deras arbete för oss i samband med renoveringen av Laindon Shopping Centre.


Rolf Nielsen Associerad Partner, Arkitekt MAA ARB RIBA , C.F. Møller: – Vi är mycket glada över att ha valts som arkitekter för detta unika uppdrag.
Vår strategi för detta utmanande projekt är att utveckla ett arkitektoniskt och placemaking-svar med fokus på att designa bästa möjliga nya bostäder på en utmanande plats. Vår strategi kompletterade Swans ambitiösa tankar kring omvandlingen av Blackwall Reach.


Genom att använda oss av vår expertis när det gäller att skräddarsy vår designprocess för varje projekts unika förhållanden ser vi fram emot att leverera arkitektur med exceptionell kvalitet till lokalsamhället, London-kommunen Tower Hamlets and Swan.


Om Swan Housing Association: Swan Housing Association bildades 1994. Swan firade 20-årsjubileum 2014 och fortsätter att tillhandahålla högkvalitativa och prisvärda hyreslägenheter och bostadsrätter och föreningen äger och förvaltar i dag mer än 11 000 bostäder. Swan rankas på listan över de 100 bästa icke vinstdrivande företagen och arbetsgivarna i Storbritannien av Sunday Times.


Swans mål är att ”tillhandahålla effektiva tjänster, driftiga lösningar och förstklassiga bostäder och communities” parallellt med att man fortsätter att erbjuda utmärkta bostadstjänster som möter de utmanande kraven i samhällena i östra London och Essex genom att leverera kvarter som är sunda, levande och hållbara.

 

Om Blackwall Reach: Förnyelsen av Blackwall Reach, till ett värde av 300 miljoner pund levereras i samarbete mellan Swan och London-kommunen Tower Hamlets och Londons borgmästare, kommer att omvandla ett viktigt område i Tower Hamlets intill Blackwall-tunneln. 252 befintliga bostäder kommer att ersättas av över 1500 nya bostäder, företagslokaler och nya kommunala faciliteter i form av utbyggnaden av en skola och bygget av en ny moské samt förbättrad offentliga utrymmen och anslutningsvägar till DLR.


Fas 1A av projektet har redan resulterat i 98 nya bostäder, varav 79 har hyrts ut till subventionerade priser, ytterligare 8 bostäder har upplåtits till personer som bor och arbetar i Tower Hamlets och resterande till hyresgäster från Robin Hood Gardens för att dessa ska kunna bo kvar i området. Denna fas har även resulterat i ett nytt regionalt bostadskontor för Swan Housing, en ny moské och utbyggnad av en skola i området.
I denna fas skapades även The Reach, en fantastisk ny kommunal anläggning vid Blackwall.


Fas 1B av projektet har nu startats på plats och arbetet har nu inletts för denna fas. Fas 1B kommer att resultera i 242 bostäder, varav 200 kommer att läggas ut till försäljning till privatpersoner som delfinansiering av fas 1A, som byggdes för att flytta de boende i Robin House Gardens till nya bostäder. De återstående bostäderna i Fas 1B kommer att utgöras av 36 hyreslägenheter och 6 lägenheter för delat ägarskap. Dessa kommer att fördelas på tre byggnader som byggs runt ett nytt torg invid Blackwalls DLR-station, vilket kommer att återupprätta sättet som platsen ansluter till de omgivande områdena. Det kommer att byggas två 10-våningshus och ett 24 våningar högt torn med nya butiker och caféer i markplan runt det nya torget. De nya bostäderna kommer att stå klara i början av 2019.

 

Fas 2 av projektet beviljades planeringstillstånd i september 2016 och kommer att leverera 268 nya bostäder fördelat på fyra nya byggnader.
Arkitektteamet för denna fas inkluderar Metropolitan Workshop och Haworth Tompkins, som har utsetts till samarbetsarkitekter. AKT II och Townsheds ingår också i teamet för arbetet med byggteknik och landskapsdesign.


Fas 3 – Fas 3 kommer att leverera cirka 330 nya bostäder, varav 50 % kommer att ligga i ett överkomligt prisintervall. De nya bostäderna omfattar allt från tvåor till femrums etagelägenheter, vilket ger tillgång till mycket efterlängtat och prisvärt boende för familjer i kommunen. Bostäderna kommer att placeras så att man utnyttjar det nyanlagda grönområdet Millennium Green maximalt. Fasen kommer även att innehålla en del kontorslokaler.

 

Läs mer om Swan

Fler nyheter

 
Visa fler nyheter