Nytt projekt för Swan Housing, UK

Nytt projekt för Swan Housing, UK - C.F. Møller. Photo: C.F. Møller Architects

28.6.2017 | Swan Housing Association är glada att kunna meddela att C.F. Møller
har valts som arkitekter för Fas 3 av förnyelseprojektet för
Blackwall Reach

 

Swan Housing Association, som levererar renoveringen värd 300 miljoner pund av Robin Hood Gardens, i Tower Hamlets i samarbete med kommunen Tower Hamlets i London (”LBTH”) och Londons borgmästare, är glada att kunna meddela att C.F. har valts som arkitekter för Fas 3 av förnyelseprojektet som går under namnet Blackwall Reach.

 

Fas 3 kommer att resultera i cirka 330 nya bostäder, varav 50 % kommer att ligga i ett överkomligt prisintervall. De nya bostäderna omfattar allt från tvåor till femrums etagelägenheter, vilket ger tillgång till mycket efterlängtat och prisvärt boende för familjer i kommunen. Dessa kommer att utformas på ett sätt som gör att man gör mesta möjliga av det centralt belägna grönområdet Millennium Green, som kommer att ges en ny utformning.


Arkitektbyrån C. F. Møller har valts ut i ett konkurrensförfarande. Utnämningsprocessen, från Swans arkitektoniska ramverk, fokuserade på den strategi som de intresserade byråerna skulle välja för designen, hur de skulle hantera det känsliga området och hur de skulle arbeta med utvecklingspartners och lokalsamhället. Ett antal byråer nominerades och fem stycken valdes ut för att presentera sina förslag.


Samtliga fem företag som presenterade sina förslag imponerade på panelen, men C.F Møller stack ut på grund av sina utmärkta designförslag för Blackwall Reach och sitt fokus på ”design inifrån och ut”, som sätter de boende i husen i första rummet. Exempel på C.F Møllers konceptritningar har offentliggjorts av Swan, med ett förtydligande om att det rör sig om anbudsrelaterade ritningar som inte nödvändigtvis representerar hur det slutliga programmet kommer att se ut.


Swans VD för renovering och utveckling, Geoff Pearce: – Vi blev mycket imponerade över deras sätt att designa, med en ”inifrån och ut-strategi”. C.F. Møller satte verkligen fokuset på de människor som ska bo i de nya bostäderna och hur bostäderna förhåller sig till de offentliga ytorna. De var mycket engagerade när det gäller att vi säkerställer att vi levererar gatumiljöer baserade på en mänsklig skala och länkar till naturen för att balansera upp den intensiva yttre miljön, som är i nära anslutning till Blackwall-tunneln. Som ett renoveringsteam kände vi starkt att C. F. Møllers team skulle föra in en ny och positiv syn på nästa fas av Blackwall Reach, och vi är glada att kunna fortsätta och vidareutveckla den positiva arbetsrelation som har varit så givande när det gäller deras arbete för oss i samband med renoveringen av Laindon Shopping Centre.


Rolf Nielsen Associerad Partner, Arkitekt MAA ARB RIBA , C.F. Møller: – Vi är mycket glada över att ha valts som arkitekter för detta unika uppdrag.
Vår strategi för detta utmanande projekt är att utveckla ett arkitektoniskt och placemaking-svar med fokus på att designa bästa möjliga nya bostäder på en utmanande plats. Vår strategi kompletterade Swans ambitiösa tankar kring omvandlingen av Blackwall Reach.


Genom att använda oss av vår expertis när det gäller att skräddarsy vår designprocess för varje projekts unika förhållanden ser vi fram emot att leverera arkitektur med exceptionell kvalitet till lokalsamhället, London-kommunen Tower Hamlets and Swan.


Om Swan Housing Association: Swan Housing Association bildades 1994. Swan firade 20-årsjubileum 2014 och fortsätter att tillhandahålla högkvalitativa och prisvärda hyreslägenheter och bostadsrätter och föreningen äger och förvaltar i dag mer än 11 000 bostäder. Swan rankas på listan över de 100 bästa icke vinstdrivande företagen och arbetsgivarna i Storbritannien av Sunday Times.


Swans mål är att ”tillhandahålla effektiva tjänster, driftiga lösningar och förstklassiga bostäder och communities” parallellt med att man fortsätter att erbjuda utmärkta bostadstjänster som möter de utmanande kraven i samhällena i östra London och Essex genom att leverera kvarter som är sunda, levande och hållbara.

 

Om Blackwall Reach: Förnyelsen av Blackwall Reach, till ett värde av 300 miljoner pund levereras i samarbete mellan Swan och London-kommunen Tower Hamlets och Londons borgmästare, kommer att omvandla ett viktigt område i Tower Hamlets intill Blackwall-tunneln. 252 befintliga bostäder kommer att ersättas av över 1500 nya bostäder, företagslokaler och nya kommunala faciliteter i form av utbyggnaden av en skola och bygget av en ny moské samt förbättrad offentliga utrymmen och anslutningsvägar till DLR.


Fas 1A av projektet har redan resulterat i 98 nya bostäder, varav 79 har hyrts ut till subventionerade priser, ytterligare 8 bostäder har upplåtits till personer som bor och arbetar i Tower Hamlets och resterande till hyresgäster från Robin Hood Gardens för att dessa ska kunna bo kvar i området. Denna fas har även resulterat i ett nytt regionalt bostadskontor för Swan Housing, en ny moské och utbyggnad av en skola i området.
I denna fas skapades även The Reach, en fantastisk ny kommunal anläggning vid Blackwall.


Fas 1B av projektet har nu startats på plats och arbetet har nu inletts för denna fas. Fas 1B kommer att resultera i 242 bostäder, varav 200 kommer att läggas ut till försäljning till privatpersoner som delfinansiering av fas 1A, som byggdes för att flytta de boende i Robin House Gardens till nya bostäder. De återstående bostäderna i Fas 1B kommer att utgöras av 36 hyreslägenheter och 6 lägenheter för delat ägarskap. Dessa kommer att fördelas på tre byggnader som byggs runt ett nytt torg invid Blackwalls DLR-station, vilket kommer att återupprätta sättet som platsen ansluter till de omgivande områdena. Det kommer att byggas två 10-våningshus och ett 24 våningar högt torn med nya butiker och caféer i markplan runt det nya torget. De nya bostäderna kommer att stå klara i början av 2019.

 

Fas 2 av projektet beviljades planeringstillstånd i september 2016 och kommer att leverera 268 nya bostäder fördelat på fyra nya byggnader.
Arkitektteamet för denna fas inkluderar Metropolitan Workshop och Haworth Tompkins, som har utsetts till samarbetsarkitekter. AKT II och Townsheds ingår också i teamet för arbetet med byggteknik och landskapsdesign.


Fas 3 – Fas 3 kommer att leverera cirka 330 nya bostäder, varav 50 % kommer att ligga i ett överkomligt prisintervall. De nya bostäderna omfattar allt från tvåor till femrums etagelägenheter, vilket ger tillgång till mycket efterlängtat och prisvärt boende för familjer i kommunen. Bostäderna kommer att placeras så att man utnyttjar det nyanlagda grönområdet Millennium Green maximalt. Fasen kommer även att innehålla en del kontorslokaler.

 

Läs mer om Swan

Nytt projekt för Swan Housing, UK - C.F. Møller. Photo: C.F. Møller Architects

Nyheter

Prenumera på nyhetsbrev

Shortlisted for Blueprint Awards 2019

16.9.2019 | The Assembly Hall in Copenhagen is shortlisted for a Blueprint Award 2019 in the category ‘Best Building Re-Use Project’. The shortlisted projects are projects that sustainably rethink, revitalise and repurpose buildings for new uses.

Awarded for Artwork

30.8.2019 | C.F. Møller Architects win a CODAaward 2019 for best site-specific artwork in the category Healthcare with Biomedicum in Stockholm.

Ny nordisk designserie

27.8.2019 | C.F. Møller Architects designers lanserar i samarbete med Randi en ny nordiskt baserad, elegant och funktionell serie tillbehör för badrum.

Birthday Reception in Aarhus

15.8.2019 | Partner and architect Julian Weyer turns 50 years. C.F. Møller Architects will host a reception to celebrate Julian, and it will be our great pleasure if friends, colleagues and business partners will attend the reception to celebrate Julian Friday the 30th of August, 15.00-17.00 at Europaplads 2.

Hjärtat i Ikast erhåller utmärkelsen ICONIC Award

9.8.2019 | «Hjertet» i Ikast kombinerer undervisning, aktiviteter, samhold, trening og rekreasjon på nye måter, og for dette har prosjektet blitt tildelt Iconic Award 2019: Innovative Architecture (innovativ arkitektur).

Win third prize in invited competition

12.7.2019 | 30 international teams were invited to design the new premises for the EU Commission in Brussels, and it has been announced that C.F. Møller Architects in collaboration with B2Ai won third prize.

Wins Green Good Design Award

8.7.2019 | Copenhagen International School by C.F. Møller Architects wins Green Good Design Award 2019.

Utvecklar nytt kontorsområde i Uppsala

1.7.2019 | Atrium Ljungberg utvecklar i samarbejde med C.F. Møller Architects nytt kontorsområde i Gränbystaden, Uppsala, genom förnyad markanvisning.

”Hjärtat” i Ikast tar hem internationell utmärkels

1.7.2019 | ”Hjärtat” (Hjertet) i Ikast, som utformats av C.F. Møller Architects, har utsetts till vinnare av den mycket prestigefyllda utmärkelsen International Architecture Award 2019 av muséet Chicago Athenaeum, arkitektur- och designmuseum och European Centre for Architecture Art Design and Urban Studies (Europeiskt centrum för konstnärlig arkitektur och urbana studier).

C.F. Møller Architects öppnar kontor i Berlin

26.6.2019 | Den 1 juli öppnar C.F. Møller Architects dörrarna till det nya kontoret i centrala Berlin. Detta sker mot bakgrund av en allt större uppdragsvolym till följd av en fokuserad satsning på den tyska marknaden under de senaste åren.

Awarded 'Best Conceptual Design'

25.6.2019 | We are happy to tell that our Golden Mede Housing project for the Rothschild Foundation was awarded 'Best Conceptual Design' at the S.ARCH (Sustainable Architecture) Awards 2019.

C.F. Møller Architects presenterar ett förslag på en ny vision för Garden City

16.5.2019 | C.F. Møller Architects har gått vidare till andra omgången i den internationella idétävlingen om en översiktsplan på 45 hektar, baserat på en ny vision för principerna bakom Garden City rörelsen. Studion presenterar nu det nyligen inskickade förslaget.

Central Station: En ny serie övergångsmöbler

2.5.2019 | HOLMRIS B8 lanserar i samarbete med C.F. Møller Design, en helt ny serie av paus- och övergångsmöbler under namnet Central Station. De nya möblerna kommer att bidra till att ytorna i ett kontor, en lärandemiljö, ett hotell eller en restaurang hänger ihop på bästa möjliga sätt.

Läkande arkitektur i Finland

25.4.2019 | C.F. Møller Architects ligger bakom förslaget till den nya psykiatriska kliniken i Finland, som baseras på gedigen internationell erfarenhet inom sjukvård, samt på konceptet ”helande arkitektur”, som även kallas evidensbaserad design (EBD).

Calling all talents

24.4.2019 | Join us for a speed debate and introduction to how we work with sustainability in general and timber architecture specifically, project development and digitisation, and landscape and urban development.

Pris för banbrytande lösningar

2.4.2019 | C.F. Møller Design och Normbau vinner ”Design Plus powered by ISH 2019” för sitt nya modulära sittsystem.

Årets Bygge 2019 i Sverige

27.3.2019 | På torsdagskvällen avslöjades det att Biomedicum, som ritats av C.F. Møller Architects, vinner Årets Bygge 2019. Byggnaden är ett kraftpaket för modern forskning för Karolinska Institutet i Stockholm, med Akademiska Hus som byggherre och Skanska som entreprenör.

C.F. Møller Architects vinner MIPIM Award

15.3.2019 | C.F. Møller Architects tilldelas ett MIPIM Award samt ett hedervärt omnämnande för två projekt i England vid årets MIPIM Awards i Cannes.

Världens första promenadvänliga anslutning

12.3.2019 | C.F. Møller Architects presenterar en masterplan som skapar världens första 100 % promenadvänliga anslutning mellan en internationell flygplats, natur och urbana stadsfunktioner.

Reviderade planer för nytt opera- och kulturhus

5.3.2019 | De nya planerna visar upp ett förstärkt koncept som förbättrar samarbetet mellan fyra kulturleverantörer och bidrar till revitaliseringen av Kristiansund.

C.F. Møller Architects at MIPIM

4.3.2019 | MIPIM is the world’s leading property market and C.F. Møller Architects will be participating with Partners, Associated Partners and Studio Managers. Please don’t hesitate to contact us for a meeting in Cannes.

Sveriges högsta trähus

26.2.2019 | C.F. Møller Architects står bakom Sveriges högsta massivträhus som nu tar emot sina första hyresgäster. Huset är byggt med stomme av trä och står som ett landmärke för den nya stadsdelen Kajstaden och en hållbar framtid.

C.F. Møller Architects får ett nytt skoluppdrag

11.2.2019 | C.F. Møller Architects har fått i uppdrag att rita Haninge kommuns nya landmärke Vega skola och aktivitetshus. Dessutom ingår i uppdraget att rita tio nya förskolor utifrån en typförskola.

Green light for Blackhorse Yard development

6.2.2019 | C.F. Møller Architects, Catalyst housing association and Swan Housing Association are delighted to announce that Waltham Forest Council has voted to approve plans to build a new housing-led mixed-use development at the former Webbs Industrial Estate on Blackhorse Lane. The project, known as Blackhorse Yard, includes 100% affordable housing and a variety of commercial uses.
Visa mer