SPRINGFIELD PARK GODKÄNT - C.F. Møller. Photo: C.F. Møller
27.1.2016

SPRINGFIELD PARK GODKÄNT

C.F. Møller har fått planerna för en ny park vid Springfield University Hospital i Tooting, London, godkända efter omfattande utfrågningar med Wandsworth Council, invånare och representanter för lokalsamhället, samt sjukhusets personal och patienter.
SPRINGFIELD PARK GODKÄNT - C.F. Møller. Photo: C.F. Møller
SPRINGFIELD PARK GODKÄNT - C.F. Møller. Photo: C.F. Møller

Den 13 hektar stora parken erbjuder en ny och varierad miljö som främjar fysiskt och psykiskt välbefinnande och trivsel för hela samhället. Grönytorna i Springfield kommer att vara tillgängliga för alla – inte minst patienter och personal.

Kombinerar kända London-teman med ny urban natur
Den föreslagna utformningen knyter an det framtida Springfield Park till närmiljön, och till det större sammanhanget med sydvästra Londons gröna korridorer. Social integration, livsmiljöer, klimatanpassning, regnvattenhantering och andra funktionskrav ingår i den lokala infrastrukturen och förankrar parken centralt i lokalområdet så att även de k-märkta viktorianska sjukhusbyggnaderna och historiska trädgårdarna lyfts fram.

Ett stort urval av öppna rum, trädgårdar och anläggningar säkerställer att parken erbjuder avslappning och fritidsaktiviteter för alla, inklusive skog- och våtmarker som ökar den biologiska mångfalden, öppna planer med plats för sportaktiviteter, lekområden, fitnessbanor, fridfulla blomsterträdgårdar och en frilufts-amfiteater för konst och kulturevenemang.

Offentliga utfrågningar
Utvecklingen av strategin för Springfield Park har involverat detaljerade utfrågningar om förslaget, som ägde rum under sommaren 2015. Förutom omfattande möten med lokala intressenter och grupper har det hållits en rad workshops, en offentlig utställning och informationsutställningar på offentliga platser. Vid den offentliga utfrågningen mottogs mer än 1 900 svar, och all återkoppling har beaktats för att införliva lokala hänsyn i strategin för parken.

 

Mer om Springfield Park

Fler nyheter

 
Visa fler nyheter